ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLACKSTONE PUPPETS



Από πότε υπάρχουν οι Blackstone Puppets και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
BSP : Η ιδέα της μπάντας ξεκίνησε από ένα project που είχαν ξεκινήσει ο Kirk και ο BB το οποίο στην πορεία εξελίχθηκε στο πρώτο μας κομμάτι, το “Super Power Vein”. Έπειτα από αρκετή δουλειά βγήκε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα το οποίο μας παρακίνησε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα και από ένα project να γίνουμε μπάντα. Σαν Blackstone Puppets είμαστε ενεργοί, εννοείται μετά από αρκετές αλλαγές στο line up μας, από τον Απρίλιο του 2016. Το line up μας αυτήν την στιγμή αποτελείται από την Alice ( Vocals ), τον Kirk ( Lead Guitar ), τον BB ( Rhythm Guitar ), τον Vaggo ( Bass ) και τον Woodie ( Drums ).

Ποιος είχε την ιδέα για το όνομα της μπάντας;
 
BSP : Αυτό είναι μια αστεία ιστορία. Αρχικά να σημειώσουμε πως κάτι που έχουμε όλοι κοινό είναι, ότι φοβόμαστε όλοι μας τις μαριονέτες, πορσελάνινες κούκλες, εγγαστρίμυθους, κλόουν κ.λπ., οπότε το Puppets το θέλαμε σίγουρα μέσα στο όνομά μας. Είχαν ειπωθεί διάφορες ιδέες όπως Black Pumpkin Puppets ή κάτι τέτοιο και σε κάποια φάση ενώ ήμασταν για μπίρα είπε ο Kirk την ιδέα για το Blackstone Puppets το οποίο μας άρεσε, μας ταίριαζε και είπαμε να το κρατήσουμε.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
BSP : Γενικά οι επιρροές της μπάντας προέρχονται και από old school συγκροτήματα με 80’s ήχους ( όπως Guns N’ Roses, Slash κ.α.), αλλά και από πιο νέα συγκροτήματα με πιο μοντέρνους ήχους ( όπως Halestorm, Black Stone Cherry, The Pretty Reckless κ.α.).

Αν έπρεπε να επιλέξετε να περιγράψετε τη μουσική σας πως θα τη χαρακτηρίζατε;
 
BSP : Το είδος που παίζουμε θα το χαρακτηρίζαμε ως Hard Rock & Roll και όπως προαναφέραμε στις επιρροές μας ο ήχος μας περιλαμβάνει τόσο old school όσο και πιο modern rock στοιχεία και προσπαθούμε κάνοντας μια μίξη των δύο να δημιουργήσουμε τον δικό μας ιδιαίτερο ήχο.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
BSP : Η σύνθεση των κομματιών μας, στο σύνολό της είναι κατά κύριο λόγο αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Όσο αφορά το μουσικό κομμάτι ξεκινάει συνήθως από κάποιο riff στις κιθάρες και μετά από τζαμάρισμα προστίθενται και τα υπόλοιπα όργανα πάνω στην αρχική ιδέα και μετά γίνονται οι διάφορες τυχόν αλλαγές που μπορεί να χρειάζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τώρα όσο αφορά το λυρικό μέρος, συνήθως η τραγουδίστρια ξεκινάει τους στίχους αλλά πολλές φορές συνεισφέρουν και τα άλλα μέλη ο καθένας φυσικά με τις δικές του ιδέες.

Στιχουργικά ποια θεματολογία σας επηρεάζει περισσότερο;
 
BSP : Η θεματολογία των στοίχων μας δεν περιορίζεται σε κάποια πλαίσια και δεν είναι συγκεκριμένη, απορρέουν από διάφορες καταστάσεις της καθημερινότητάς μας. Κατά βάση μέχρι τώρα έχουν να κάνουν με Rock & Roll καταστάσεις ( αλκοόλ, πάρτι και ξενύχτια μέχρι και ναρκωτικά ) όπως στα κομμάτια μας “ Stoned Alice “ και “ Beer In My Veins “. Έχουμε όμως και κομμάτια ερωτικού περιεχομένου όπως το “ Forsaken “ αλλά και πιο δυναμικά τα οποία στοχεύουν, να προβληματίσουν τον ακροατή ίσως και να τον αφυπνίσουν, όπως το “ Super Power Vein “. 

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
BSP : Μπορούμε να πούμε πως έχουμε ήδη άφθονο υλικό για μελλοντικές δουλειές αλλά και πως προκύπτουν νέες ιδέες για νέα κομμάτια κάθε φορά.

Ποια είναι τα άμεσα μελλοντικά σας σχέδια;
 
BSP : Στο άμεσο μέλλον υπάρχει ένα προγραμματισμένο live στο Silver Dollar στην Θεσσαλονίκη μαζί με τους Ganzi Gun ( Ath ), Entropy Divine ( Ath ) και τους AbysSoS ( Skg ). Μετά το live θα συνεχίσουμε με την ολοκλήρωση κάποιων κομματιών που υπάρχουν ήδη στα σκαριά καθώς και την ηχογράφηση του πρώτου μας Single ή ενός Demo.

Πως βλέπετε την εξέλιξή σας στα επόμενα χρόνια, στην ελληνική μουσική σκηνή;
 
BSP : Μέχρι στιγμής, για τον καιρό που είμαστε ενεργοί ως Blackstone Puppets θεωρούμε ότι πηγαίνουμε αρκετά καλά, με εξαίρεση φυσικά κάποιες ατυχίες που είχαμε. Τώρα σχετικά με το μέλλον, αν και είναι δύσκολα τα πράγματα στην μουσική βιομηχανία και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα δίνοντας πάντα το 100% μας και ελπίζουμε σε μια καλή εξέλιξη στην ελληνική μουσική σκηνή.

Είστε ένα νέο συγκροτήματα. Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
BSP : Όπως ήδη αναφέραμε η ελληνική σκηνή είναι σε μια δύσκολη κατάσταση. Υπάρχει όμως εξέλιξη τα τελευταία χρόνια καθώς υπάρχουν πάρα πολλές καλές μπάντες, τις οποίες μπορεί να μην τις έχεις ακουστά, αλλά αν τις δεις τυχαία σε ένα Live θα πάθεις κυριολεκτικά την πλάκα σου. Σίγουρα είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μία μπάντα από άλλες δεδομένου του αρκετά υψηλού μουσικού επιπέδου που υπάρχει αλλά και της μεγάλης ποικιλίας σε είδη. Για να υπάρξει όμως περαιτέρω εξέλιξη στην ελληνική σκηνή, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη η αλληλοϋποστήριξη μεταξύ των σχημάτων αλλά και η προώθηση τους από τα μέσα που ασχολούνται με τον χώρο της μουσικής. Τέλος, πιστεύουμε πως την μεγαλύτερη σημασία έχει η στήριξη του κοινού, ειδικά στις τοπικές και τις νέες μπάντες.

Κλείστε όπως εσείς επιθυμείτε την συνέντευξη...
 
BSP : Κλείνοντας, θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, αν και πραγματικά δεν είναι αρκετό, στους φίλους μας, οι οποίοι μας στηρίζουν από τα πρώτα μας κιόλας βήματα, εννοείται στο κοινό που έρχεται στα live που κάνουμε και φυσικά σε όλες τις φιλικές μπάντες μας έχουν στηρίξει μέχρι τώρα. Δεν θα ξεχνούσαμε να ευχαριστήσουμε εσάς και την Underground Skini, που μας προσεγγίσατε για την συνέντευξη. Για περισσότερες ίσως πληροφορίες, για επικοινωνία, για ενημέρωση σχετικά με νέες δουλειές καθώς και για upcoming events μπορεί κανείς να μας βρει στο Facebook : https://www.facebook.com/blackstonepuppets/
και στο website μας : http://www.blackstonepuppets.com/
Don’t forget to keep on Rock & Fuckin’ Rolling .\m/.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου