ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ KIN BENEATH CHORUS



Πως δημιουργήθηκαν οι Kin Beneath Chorus και γιατί δώσατε αυτό το όνομα στο συγκρότημα;
 
Κάποια μέλη παίζουμε μαζί πάρα πολλά χρόνια, από το 2005 περίπου, ωστόσο το συγκρότημα με αυτό το όνομα και το στυλ μουσικής δημιουργήθηκε στην ουσία το 2010. Το όνομα ήταν ιδέα του τραγουδιστή μας του Θάνου. Το όνομα είναι άμεσα συνδεμένο με την μυθολογία και τις προφητείες των Μάγια. Kin στην ουσία ήταν ένα "βαθμός" για τους προφήτες των Μάγια που μιλούσανε για καταστροφή του ανθρώπου από τις ίδιες του της δημιουργίες.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Γενικά δεν έχουμε κάποια στάνταρ. Ακούμε ότι μας κάθεται καλά στο αφτί. Αυτή τη στιγμή για παράδειγμα ακούω Jazzy Hip Hop, με το πρωινό καφέ ταιριάζει τέλεια, χαχαχαχα. Φυσικά όμως η metal είναι η μεγάλη μας αγάπη και δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό. Είμαστε maiden fans, γι αυτό άλλωστε έχουμε ανεβάσει και ένα cover του "The evil that men do" στο youtube.

Σε ποιες μπάντες πιστεύετε ότι οφείλουν μουσικά οι Kin Beneath Chorus αυτό που είναι σήμερα;
 
August burns red, Motley crue, Ulver, Iron Maiden, N.W.A., The Black Dahlia Murder, 50 cent, Mozart, Παντελίδης και Snik.

Τι σας εμπνέει στιχουργικά;
 
Η καθημερινότητα κυρίως, ο πόνος, ο αγώνας. Όλα αυτά τα περνάμε μέσα από ένα πέπλο μυθοπλασίας και τα εκφράζουμε έμμεσα πολλές φορές.

Το 2013 κυκλοφόρησε η πρώτη σας δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο Futuristic Composed, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Υπάρχει ένας ακόμη δίσκος που κυκλοφόρησε φέτος το Μάιο με τίτλο "Invia". Είναι το δεύτερο full length album μας και είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά μας αυτή. Ήδη μπορείτε να βρείτε διάφορα video clips του δίσκου στο youtube και μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο στο spotify και στο bandcamp. 

Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;
 
Αυτό είναι δύσκολο να το απαντήσουμε εμείς οι ίδιοι...Πιστεύουμε η ενέργεια που υπάρχει στα show μας. Το αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και το κάνουμε με πάθος και πιστεύουμε ότι στο κόσμο περνάει αυτό.


Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του γκρουπ;
 
Το internet είναι ένα τεράστιο εργαλείο που άμα το χρησιμοποιήσεις σωστά μπορεί να γίνουν και θαύματα. Πιστεύουμε ότι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση μας και θα συνεχίσουμε να το χρησιμοποιούμε χωρίς αύριο. 

Μελλοντικά σχέδια;
 
Επόμενη στάση μας θα είναι στη Καρδίτσα στο Svenfest. Σεπτέμβριο θα φύγουμε πάλι για λίγα live έξω, Βελιγράδι, ίσως Σόφια και σιγά σιγά βλέπουμε και για Γερμανία μεριά και γιατί όχι και ένα Ελληνικό tour. Γενικά το πλάνο έχει πολλά live, πάρα πολλά.

Το σχήμα έχει κάποια χρόνια ζωής, πόσο διαφορετική είναι η Ελληνική σκηνή τώρα σε σχέση με τότε;
 
Η αλήθεια είναι ότι παίζουμε τόσα χρόνια και είμαστε από τις πολύ λίγες μπάντες που έχουν μείνει από τότε. Είναι κάπως θλιβερό να βλέπεις να ξεπετάγονται μπάντες που γαμάνε και να χάνονται 1-2 χρόνια μετά. Πάντως μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι η σκηνή έχει αποκτήσει μια δύναμη, έστω και μικρή και ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτό.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα.
 
Να είσαστε δεμένοι και αγαπημένοι. Μην παίζετε απλά, να είσαστε φίλοι, αδέρφια. Οι καλοί παίκτες δεν κάνουν ένα συγκρότημα καλό, είναι πολλά πέρα από αυτό. Κάντε το για εσάς. Αν έχετε αυτή τη "φλόγα" μέσα σας μη σταματάτε πουθενά, όσες αναποδιές και να σας τύχουν. 

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Η ζωή είναι μικρή, να τη ζήσετε πραγματικά και να αγαπάτε. Peace και see you on the road! 

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου