ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ASTRAY



Καταρχήν θα θέλαμε να μας πείτε δυο λόγια για το πως σχηματίστηκαν οι Astray.
 
Κατά κάποιο γνωριζόμασταν αναμεταξύ μας (κάποιοι είμαστε και φίλοι από παλιά) και όταν τελικά συναντηθήκαμε το 2009, η επαφή ήταν χημική! Η χημεία αυτή γρήγορα μας βοήθησε να δεθούμε μουσικά μέσα στα studios που προβάραμε.

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
 
Οι αναζητήσεις μας ποικίλουν μα σίγουρα όλοι επηρεαστήκαμε από το χώρο της rock και metal σκηνής, βασικών στοιχείων της μουσικής μας ταυτότητας. Η μελέτη και ενασχόληση του οργάνου όμως είναι ξεχωριστό δικαίωμα του καθενός οπότε δεν υπάρχει περιορισμός στις ιδέες και πηγές του μουσικού.

Όταν γράφεται ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;
 
Αν ρωτάτε το πως συνθέτουμε ένα κομμάτι, συνήθως πρώτα υπάρχει μία ιδέα πάνω στην οποία θα δούμε τις φωνές και το κομμάτι θα βρει το δρόμο του στη πρόβα. Όλο και κάποιος θα έχει ιδέες για να αλλάξουμε το κομμάτι μέχρι να φτάσει στη τελική του μορφή. Ακόμα και εγώ όμως που γράφω τους στίχους θα σου πω πως μας ενδιαφέρει περισσότερο η μουσική.

Το 2016 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά με τίτλο Beyond The Heights Of Lust, από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το ep Low​-​Life του 2013 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές;
 
Η μουσική δεν άλλαξε ιδιαίτερα. Ίσως ο τρόπος προσέγγισης. Μπορεί να ροκάραμε λίγο παραπάνω στο δίσκο απ' ότι στο EP. Μάλλον ο ήχος μας έκλινε προς αυτή τη κατεύθυνση και κάποια από τα κομμάτια που προστέθηκαν επίσης.


Μιλήστε μας λίγο γι' αυτήν την δουλειά.
 
Το Beyond The Heights Of Lust αποτελεί τη πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά και είναι αποτέλεσμα αδιάκοπης αναζήτησης και προβών. Τα εννέα κομμάτια του δίσκου ποικίλουν από πρώιμες ιδέες έως το στάδιο του πριν μπούμε να γράψουμε. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα Flow Recordings στις Σέρρες και παραγωγός ήταν ο Πάρης Φράγκος των Tuber. Το mastering έγινε στην Αθήνα από τον Αντώνη Τζώρτζη.

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Η εξέλιξη του ήχου μας είναι αποτέλεσμα τη δικής μας εξέλιξης. Στην πορεία μας μαζέψαμε πολλές εμπειρίες και γνώσεις οι οποίες μας βοηθήσαν να γίνουμε καλύτεροι μουσικά αλλά και σαν άνθρωποι. Στις αρχές τις χρονιάς ήρθαν και 2 νέα μέλη στο μπάσο και στα τύμπανα. Αυτή η ανανέωση έχει επίσης συμβάλει στην εξέλιξη μας.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Η ανταπόκριση του κοινού είναι κάθε φορά θερμή και όσοι μας ακούν για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν με ενθουσιασμό τη δουλειά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά όλους.

Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στη δουλειά σας;
 
Το διαδίκτυο στην εποχή μας είναι αδιαμφισβήτητα ένα πολύ ισχυρό εργαλείο και μας έχει βοηθήσει και εμάς πολύ στη δουλειά μας.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Είμαστε ήδη στη φάση σύνθεσης νέων κομματιών για την επόμενη δισκογραφική μας δουλειά. Οπότε στα σχέδια μας είναι σίγουρα ένας δεύτερος δίσκος και πολλές live εμφανίσεις.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σε ότι έχει να κάνει με το συγκρότημα;
 
Ακόμη περισσότερη μουσική και ακόμα περισσότερα live.

Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Θέλουμε να κλείσουμε με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς εσάς για την φιλοξενία, τους αναγνώστες και όσους είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν όλο αυτό τον καιρό.
Cheers!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου