ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GIVEN FREE REIN



Θα θέλαμε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία των Given Free Rein.
 
Η ιδέα να δημιουργήσω τους GIVEN FREE REIN γεννήθηκε κάπου στο 2013 στο σπίτι μου στα Εξάρχεια, όταν ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω κάποιες μουσικές ιδέες και κάποια συναισθήματα επηρεασμένος από την ατμόσφαιρα της περιοχής που ζούσα. Γνώριζα τον παραγωγό Γιώργο Μπόκο, πρώην κιθαρίστα των rotting christ και του πήγα κάποιο υλικό να ακούσει. Τον ρώτησα αν θα ήθελε να κάνει την παραγωγή ώστε να βγάλουμε έναν δίσκο, μου είπε ναι και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι των GIVEN FREE REIN.

Πως προέκυψε το όνομα;
 
GIVEN FREE REIN είμαστε εμείς που μας έχει δοθεί το ελεύθερο να φτιάχνουμε την μουσική που θέλουμε χωρίς περιορισμούς αλλά και οι ακροατές της μουσικής αυτής που τη βιώνει ο καθένας όπως θέλει.

Ποιες είναι οι μπάντες η οι καλλιτέχνες που έχετε σαν πρότυπα;
 
Placebo, Radiohead, Muse, Nirvana, Pink Floyd, Tool είναι μπάντες που με έχουν επηρεάσει πολύ.

Από πού αντλείτε έμπνευση στιχουργικά;
 
Φτιάχνω εικόνες στο μυαλό μου που είναι ασύνδετες φαινομενικά αλλά βρίσκω έναν τρόπο να τις συνδέω πάνω στην μουσική που έχω ήδη φτιάξει. Συγκεντρώνομαι και αποτυπώνω τις σκέψεις μου δηλαδή.

Κυκλοφορήσατε μέσα στο 2016 τον πρώτο σας full-length δίσκο με τίτλο “In-Ear Trip”. Πείτε μας κάποια πράγματα γι’ αυτόν, τι να περιμένει ένας νέος σας ακροατής;
 
Το In-Ear Trip είναι το ταξίδι του μυαλού μέσα στους σκοτεινούς δρόμους της πόλης προς το φως του αύριο. Η εσωτερική φωνή που κάποιος ακούει μόνο όταν η μουσική πυροδοτήσει την φαντασία και την ψυχή του. 'Οταν τα ακουστικά μπουν στα αυτιά του και μετά στο μυαλό του και τον πάρουν μακριά. Η Αθήνα και τα Εξάρχεια ως ένα αστικό τοπίο με τους δρόμους, τα κτίρια και τους ανθρώπους που ζούνε εκεί, έχουν διαμορφώσει την αισθητική ατμόσφαιρα του δίσκου ενώ ένα vibe από την μουσική ατμόσφαιρα των 80's είναι διάχυτo σε πολλά από τα κομμάτια. Ο βασικός συντελεστής του δίσκου εκτός από μένα είναι ο παραγωγός Γιώργος Μπόκος (Grindhouse Studios Athens) που ανέλαβε την παραγωγή, την μίξη, το mastering και τις περισσότερες ηχογραφήσεις και έπαιξε και το μπάσο στον δίσκο. Επίσης ευχαριστώ πολύ τον ντράμερ Ντίνο Ρούλο που έπαιξε τα ντραμς και τον Δημήτρη Μισυρλή που τα ηχογράφησε στο Matrix Studio Athens. Τα φωνητικά, οι κιθάρες και τα πλήκτρα ηχογραφήθηκαν από εμένα. Ένας νέος μας ακροατής μπορεί να περιμένει μια μουσική που θα του εξάψει την φαντασία περισσότερο από τα συναισθήματα.


Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του γκρουπ;
 
Πάρα πολύ!!!!

Τι να περιμένουμε από τους Given Free Rein στο κοντινό μέλλον;
 
Στις 21 Ιουνίου παίζουμε στο Death Disco όλο το άλμπουμ μας και στις 26 Αυγούστου συμμετέχουμε στο " Under the Quarry fest" δίπλα σε μπάντες όπως οι Mother of Millions και οι Maplerun! Σας περιμένουμε και στα δύο για να γνωριστούμε και από κοντά!

Υπάρχει κάποιο συγκρότημα θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή σε κάποιο Live;
 
Πάρα πολλά αλλά καλύτερα να μην αναφέρω. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει!

Τι μπορεί να περιμένει από εσάς κάποιος που δε σας έχει δει ποτέ Live;
 
Νομίζω έναν ήχο που δεν κατατάσσεται καθαρά σε κάποιο είδος.

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Έχουν έρθει τα πάνω κάτω στην αγορά των δίσκων οπότε ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο. Ο χρόνος θα δείξει.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας, τα τελευταία λόγια δικά σας.
 
Stay cool!! Και σας περιμένουμε στο Death Disco στις 21 Ιουνίου!!!
Eυχαριστώ πολύ!!!!!!!!!!

Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου