ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 16 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE SILENT RAGE



Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και για το ξεκίνημα των The Silent Rage;
 
Νίκος Σιγλίδης: Χαιρετίζω αρχικά τους φίλους και αναγνώστες του Underground Σκηνή και ευχαριστώ θερμά το περιοδικό για το βήμα που μας παραχωρείται ώστε να μιλήσουμε για τους The Silent Rage. Η μπάντα ξεκίνησα αρχικά τον Φεβρουάριο του 2006 από εμένα και μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 2 EP’s (“The Silent Rage” – 09/2009 & “Harvester Of Souls” – 04/2011) ενώ έχουμε συμμετάσχει και σε κάποιες συλλογές από εγχώρια σχήματα. Τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφορήσαμε μέσω της Alone Records το πρώτο μας δίσκο με τίτλο “The Deadliest Scourge”. Η παρούσα σύνθεση της μπάντας αποτελείται από εμένα στην κιθάρα και τα φωνητικά, τον Steve Venardo στα lead φωνητικά, τον Κώστα Κρίκο στις lead κιθάρες, τον Σταύρο Τσιλιβαράκο στο μπάσο & τον Σταμάτη Κατσαφάδο στα τύμπανα. 

Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος; 
 
Πολύ περίεργη περίοδος για εμένα εκείνη η περίοδος. Το μόνο που ένιωθα ήταν ένας εσωστρεφής θυμός, τον οποίο και ήθελα να εξωτερικεύσω. Όταν ψάχναμε λοιπόν όνομα μου ήρθε αυτό και έμεινε. 

Mιλήστε μας λίγο για τις επιρροές σας.
 
Οι επιρροές του κάθε μέλους διαφέρει όπως και τα ακούσματα μας. Μπορείς να βρεις μέσα στην μουσική μας από μοντέρνο metal έως και κλασσικό Τευτονικό power metal. Ουδέποτε φιλτράραμε και είπαμε πως πρέπει να ακουστούμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό βοηθά άλλωστε και στα να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε μια συγκεκριμένη ταυτότητα μελλοντικά για εμάς.

Με τι θέματα καταπιάνεται στιχουργικά το σχήμα;
 
Υπάρχουν θέματα τα οποία προέρχονται από αυτά που συμβαίνουν τριγύρω μας, θέματα τα οποία έχουμε αντλήσει από κάποιες ταινίες και video games ακόμα. Φυσικά υπάρχουν και ιστορικά θέματα. Ωστόσο όμως υπάρχουν και θέματα με κάποιους δικούς μας δαίμονες που προσπαθούμε να τους υπερνικήσουμε. Οπότε όπως καταλαβαίνετε υπάρχει μια ευρεία στιχουργική θεματολογία. 


Σε τι στάδιο σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο;
 
Αυτή τη περίοδο η μπάντα έχει κλείσει ήδη δυο εμφανίσεις και είναι σε διαπραγμάτευση για άλλες. Η πρώτη είναι το Σάββατο 22 Απριλίου στο Modu Club στην Αθήνα όπου θα βρεθούμε επί σκηνής με τους Desert Near The End, False Coda και Defision ενώ τρεις βδομάδες μετά, επιστρέφουμε μετά από τρία χρόνια στην Κέρκυρα για να συμμετάσχουμε σε μια νέα προσπάθεια, στο Caravan Of Shadows Festival, στο οποίοι θα συμμετάσχουν δυο Ιταλικές μπάντες, οι Temperance & οι Hell’s Guardian, οι Κερκυραίοι Mind Erasure ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί και ακόμα μια. 

Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε την τελευταία σας  δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο The Deadliest Scourge, από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Προς το παρόν υπάρχουν μονάχα κάποια σκόρπια riffs. Έχουμε επικεντρωθεί κυρίως αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στην προώθηση του δίσκου επί σκηνής. Όταν αυτή φτάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο τότε, θα αρχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε νέο υλικό. 

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;
 
Θεωρώ τους εαυτούς μας ιδιαίτερα τυχερούς που στην μέχρι τώρα πορεία μας έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε για σχήματα όπως είναι οι Shadow Gallery, οι Rage, οι Grave Digger, οι Rotting Christ και οι Stratovarius. Όλες έχουν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Αν όμως θα έπρεπε να επιλέξω μια από αυτές, αυτή θα ήταν η εμφάνιση μας στο πλευρό των Rotting Christ στην Καλαμάτα το 2013. Πραγματικά οι στιγμές εκείνες θα μείνουν ανεξίτηλες στο μυαλό μας.  

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των The Silent Rage;
 
Προς το παρόν ζωντανές εμφανίσεις. Ένα βήμα την φορά! 

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι λείπει από την ελληνική Power Metal σκηνή;
 
Εγώ θα έλεγα μπάντες, γιατί οι περισσότεροι που ξεκινούν την δημιουργία μιας μπάντας, δεν προτίθενται να παίξουν power metal, ένα είδος κατ’ αυτούς κορεσμένο. 

Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την ελληνική Power metal σκηνή όσο και από την παγκόσμια σκηνή;
 
Υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες τόσο εντός όσο και εκτός οι οποίες κάνουν αξιόλογη δουλειά. Εγχώριες θα αναφέρω ενδεικτικά Firewind, Inner Wish, Wardrum, Sunburst, Emerald Sun, Crystal Tears ενώ από ξένες θα έλεγα πως ξεχωρίζω Primal Fear, Stratovarius, Lost Horizon, Brainstorm, Rage. Βέβαια η λίστα είναι τεράστια και πάει λέγοντας….

Τι θα θέλατε να πείτε, κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε εκ των προτέρων αυτούς που ξόδεψαν το χρόνο τους να διαβάσουν την εν λόγω συνέντευξη αλλά και εσάς για την πραγματοποίηση της. Μπορείτε να μαθαίνετε τα νέα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook (www.facebook.com/thesilentrageofficial) και να αποκτήσετε το δίσκο μας μέσω της σελίδας μας στο Bandcamp (www.thesilentrage.bandcamp.com). Θα χαρούμε να σας δούμε σε κάποια από τις επερχόμενες εμφανίσεις μας. 

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου