ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 2 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DEATHCROP VALLEY



Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό των Deathcrop Valley.
 
Είμαστε ένα τετραμελές Heavy Rock σχήμα από την Αθήνα με αγγλόφωνο στίχο.  Στον ήχο μας μπορεί να διακρίνει κανείς από κλασσικό ροκ και μπλουζ μέχρι funk στοιχεία αλλά και metal.  Οπότε μπορείς να ακούσεις από χορευτικά κουπλέ, μέχρι μελώδικα ρεφραίν και ξεσπάσματα breakdown ή αργούς doomy  ρυθμούς. Δύσκολο να βαρεθείς.

Πώς προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Το όνομα ξεκίνησε ως Death valley crop και ήταν ιδέα του Αλέξη Καυκανιωτη (κιθάρα). Εμπεριείχε πολλούς συμβολισμούς οι οποίοι σχετίζονταν σε ένα βαθμό με τις σφαγές των Ινδιάνων στην Aριζόνα. Τελικά αποφασίσαμε να το μετασχηματίσουμε σε Deathcrop Valley καθώς έτσι μπορούσε να χωρέσει ακόμα περισσότερα μηνύματα όπως τον κύκλο της ζωής και του θανάτου, ενώ παράλληλα βγάζει και κάτι το οξύμωρο η έννοια της "σοδειάς του θανάτου". Κάπου εκεί δημιουργήθηκε και το σύμβολο μας "deathcrop" που είναι ένα ραδιενεργό λουλούδι. 

Ποιες είναι οι μπάντες και οι καλλιτέχνες από τους οποίους έχετε επηρεαστεί περισσότερο;
 
Οι πιο προφανείς επιρροές που θα συναντήσεις στον ήχο μας είναι οι monster magnet, kyuss, clutch, spiritual beggars. Στην επίγευση όμως μπορεί να ακούσεις από red hot chilli peppers μέχρι metallica, turbonegro, ακόμα και ψήγματα candlemass. 

Αυτό το καιρό το σχήμα τι κάνει;
 
Αυτό το διάστημα ηχογραφούμε τον πρώτο μας full length δίσκο. Έχουμε τελειώσει τύμπανα και μπάσο και προχωράμε σε κιθάρες φωνητικά. Παράλληλα δουλεύουμε πάνω σε κάποιες ιδέες για βίντεο κλιπ αλλά και οργανώνουμε κάποιες εμφανίσεις στην περιφέρεια.

Υλικό σας υπάρχει; Και αν ναι που μπορούμε να το βρούμε;
 
Υλικό μας μπορείτε να βρείτε στο youtube όπου υπάρχουν ανεβασμένα το "Gotta Go" και το "Days to Come" (lyric video). Επίσης μπορείτε να ακούσετε και δυο live εκτελέσεις των κομματιών μας "608" και "On th Road ". 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Deathcrop Valley;
 
Θέλουμε να γράψουμε πολλά τραγούδια γιατί όσο συμβαίνουν πράγματα τριγύρω μας, οι ιδέες και η έμπνευση είναι αστείρευτες. Αυτά που έχουμε μέσα μας είναι πολλά και προσπαθούμε να τα εξωτερικεύσουμε. Το ιδανικό είναι τα τραγούδια αυτά να ταξιδέψουν όσο πιο μακριά γίνεται και να αγγίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. 

Τι σας αγχώνει περισσότερο; Η σκηνή ή το στούντιο;
 
Η αλήθεια είναι πως τίποτα από τα δυο δε μας αγχώνει ιδιαίτερα, καθώς στα live καιγόμαστε να ανέβουμε στη σκηνή και στο στούντιο καιγόμαστε να μπούμε ώστε να πάρει μορφή αυτό που έχουμε στο κεφάλι μας. Ίσως λόγο πιεσμένου χρόνου μας αγχώνει λίγο το να βρούμε ώρες κατάλληλες που να βολεύουν όλους ώστε να μπούμε στούντιο να γράψουμε. 

Υπάρχουν κάποιες εγχώριες μπάντες που πιστεύετε ότι αξίζουν την προσοχή μας; 
 
Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα που το βλέπουν σοβαρά και πάνε κόντρα στις δυσκολίες οπότε αξίζουν όχι μόνο την προσοχή μας αλλά και το σεβασμό μας. Προφανώς ονόματα όπως rotting christ, septic flesh, nightstalker, σίγουρα planet of zeus, 1000mods, pottergeist, headquake αλλά και μπάντες όπως οι big nose attack, sexy christians, pulse-r, sober on tuxedos. Με κάποιους μάλιστα έχουμε μοιραστεί το stage κιόλας, με τους υπόλοιπους ανυπομονούμε! 

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
Όχι. Το να επιβιώσεις μόνο από τη μουσική είναι σχεδόν αδύνατον. Το κοινό αν και σκληροπυρηνικό είναι μικρό λόγο μικρού πληθυσμού της χώρας και το ροκ-μεταλ ακόμα είναι ψιλοεξόριστο από τη mainstream κουλτούρα. Απόδειξη, το ότι είναι μετρημένα στα δάχτυλα τα συγκροτήματα που ζουν μόνο από αυτό. Όμως με έξυπνες κινήσεις, με εξοντωτική δουλειά και μπόλικα τουρς μπορείς να το κάνεις σημαντικό κομμάτι και της ζωής σου και της επιβίωσης σου. Στην τελική επιβιώνουμε σε ένα βαθμό από τη μουσική γιατί δε μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν.

Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;
 
Το downloading είναι σκληρό. Αυτό γιατί ο άλλος έχει άμεση πρόσβαση στη μουσική σου και έτσι μπορεί να σε κρίνει αυστηρά απευθείας. Αν δεν του αρέσεις έφυγες. Αν όμως τον αγγίξεις σίγουρα θα σε στηρίξει και μάλλον θα αγοράσει και το δίσκο σου στο μέλλον. Κάποιες μεγάλες μπάντες υποστηρίζουν ότι το dowloading κατέστρεψε τις εταιρείες, όχι όμως τα συγκροτήματα, καθώς στράφηκαν στα live. Πάντα υπάρχει διέξοδος. Βλέπεις ότι οι Metallica πχ. στην εποχή της εικόνας έβγαλαν δίσκο μέσω youtube. Το ζήτημα είναι να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες γύρω σου. 

Κλείσε στέλνοντας ένα μήνυμα σε αυτούς που θα διαβάσουν την συνέντευξη... 
 
Να έρχεστε στα live μας γιατί περνάμε καλά. 

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου