ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή, 9 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MONKΠοιοι είναι οι Monk;
 
Οι Monk είναι ένα doom trio απ' τη Σύρο και απαρτίζετε απ' τους Jr,Woodman και Mushroom.

Το συγκρότημα από πότε υπάρχει;
 
Δραστηριοποιούμαστε απ' το 2011.

Ποια είναι η μουσική ταυτότητα της μπάντας;
 
Στο demo που ηχογραφήσαμε το 2012 κινούμασταν σε heavy/doom μονοπάτια με μια horror αισθητική. Στο ντεμπούτο μας Black Earth Beneath εισάγαμε και ambient στοιχεία με την εκτεταμένη χρήση αναλογικών και ψηφιακών synthesizer. Τα κομμάτια που δουλεύουμε το τελευταίο διάστημα ηχούν πιο ψυχεδελικά και groovy. Επίσης η απουσία έως τώρα φωνητικών μας δίνει το χαρακτηρισμό instrumental.

Το 2016 κυκλοφορήσατε την δεύτερη σας δουλειά Black Earth Beneath, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Είναι το πρώτο μας album και κυκλοφόρησε απ' τη Fuzz Ink. Records σε cd τον Οκτώβριο του 2016. Ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στο Πισκοπίο στη Σύρο, στο προσωπικό μας χώρο/ναό/προβάδικο μεταξύ 5 και 11 Οκτωβρίου του 2015. Υπεύθυνος για τον ήχο του είναι ο Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος πέραν της ηχογράφησης, ανέλαβε τη μίξη και το mastering στο studio Vasmaris στο Ηράκλειο της Κρήτης. Το εξώφυλλο ανήκει στο Julio Sanka και στο σαξόφωνο συμμετέχει ο Yajam.

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Απόλυτα!

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου για αυτή την δουλειά;
 
Ακούμε και διαβάζουμε καλά λόγια και αυτό μας χαροποιεί και μας εκπλήσσει ενίοτε, καθώς παίζουμε μουσική πρωτίστως για τους εαυτούς μας.

Ποιο θα είναι το επόμενο μουσικό βήμα για εσάς;
 
Σε επίπεδο ηχογράφησης σκοπεύουμε κάποια στιγμή να ηχογραφήσουμε κάτι για κάποιο split η κάποιο 7ιντσο. Για επόμενο album είναι πολύ νωρίς ακόμα και δεν έχω ιδέα πως μπορεί να ηχεί. Σε επίπεδο συναυλιών στοχεύουμε σε λίγα και καλά live. Κάποια στιγμή φέτος η του χρόνου ελπίζουμε να καταφέρουμε και κάποια mini ελληνική/βαλκανική περιοδεία.

Υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Υπάρχουν 2-3 νέα τραγούδια και κάποια παλιότερα ανηχογράφητα, όπως επίσης υπάρχουν και νέες ιδέες συνεχώς, οπότε ναι, υπάρχει πολύ υλικό να δουλευτεί.

Υπάρχει κάποιο group με το οποίο θα επιθυμούσατε να εμφανιστείτε μαζί;
 
Οι Οcean Chief, οι Maserati και οι Carpenter Brut.

Είστε από την Σύρο, πως είναι η σκηνή εκεί;
 
Υπάρχουν μπάντες από ντόπιους και μη, από φοιτητές κλπ. και ενίοτε στήνονται ενδιαφέροντα σκηνικά. Πλέον ναι θα μπορούσα να πώ ότι υπάρχει σκηνή.

Μια τελευταία κουβέντα για τους αναγνώστες μας;
 
Να είστε καλά παιδιά και να τρώτε όοολο σας το φάι!

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου