ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SHOW YOUR FACE



Πρώτα από όλα θα θέλαμε να μας δώσετε ένα μικρό βιογραφικό των Show Your Face. 
 
Είμαστε οι Show Your Face από Καρδίτσα, ξεκινήσαμε στα μέσα του 2007 ως τετραμελής μπάντα με τον Αχιλλέα Kούτρα στις κιθάρες, τον Vis στα drums το Χρήστο στο μπάσο και τον Huge στα φωνητικά. Στην πορεία και μετά από δυο δίσκους αποχώρησε από την μπάντα ο Χρήστος και ήρθε ένα νέο μέλος ο Κώστας Καραγεώγος, ο όποιος ανέλαβε χρέη δευτέρου κιθαρίστα και ο Ηuge ανέλαβε το μπάσο και τα φωνητικά. Από την αρχή στόχος της μπάντας ήταν τα live και μέχρι στιγμής η μπάντα έχει στο ενεργητικό της περίπου στις 100 live εμφανίσεις !!!

Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας;
 
Γενικά ακούμε πολλή μουσική και επειδή συμβάλουμε όλοι στη διαδικασία της σύνθεσης των κομματιών, καταφέρνει ο καθένας μας να αφήσει το στίγμα του στο σύνολο. Οι επιρροές μας προέρχονται από κλασσικές μπάντες όπως Slayer, Metallica, Sepultura και άλλες νεότερες όπως Lamb Of God, Gojira, Architects και πολλές άλλες..

Τι μουσική παίζουν οι Show Your Face;
 
Το μουσικό μας ύφος είναι groove metal με στοιχειά από death, thrash και post metal. Γενικά όμως είμαστε κατά της ταμπέλας και αυτό ο καθένας μπορεί να το μεταφράσει όπως αυτός επιθυμεί.

Πώς και γιατί επιλέξατε αυτό το όνομα σχήμα;
 
Το όνομα Show Your Face προέκυψε από την ανάγκη να δείξουμε ποσό ψεύτικος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος φορώντας την μάσκα του καθωσπρεπισμού!! Το μήνυμα που θέλουμε εμείς να περάσουμε είναι πως απλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου και μάθε να δείχνεις το πρόσωπό σου!

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε τη νέα σας δουλειά με τίτλο Show Your Face ΙΙΙ, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτή τη δουλειά…
 
Το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει και σε φυσική μορφή αλλά και σε digital (itunes,bandcamp) μέσω της εταιρείας Straight From The Heart Records, η οποία αν και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και υπάρχει χιλιομετρική απόσταση μπορούμε και συνεργαζόμαστε ιδανικά. Το άλμπουμ έγινε εξ ολοκλήρου στη Θεσσαλονίκη στα  Stelthsound  Studios του Στέλιου  Κοσλίδη και είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Πώς αισθάνεστε τώρα που πλέον έχει κυκλοφορήσει;
 
Μια δικαίωση σίγουρα, γιατί μετά από πολύ καιρό προσπάθειας και μετά από αλλαγές στο σχήμα καταφέραμε να βρούμε την όρεξη και την αντοχή να δημιουργήσουμε μουσική ξανά μετά και από ένα μουσικό τέλμα που είχαμε επέλθει. Μπορέσαμε και ενσωματώσαμε τις καινούργιες ιδέες του Κώστα με το στυλ της μπάντας και το αποτέλεσμα θεωρούμε ότι είναι μια ιδανική μίξη μοντέρνου και ποιο old school style. Γενικά νιώθουμε υπερήφανοι!


Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των έντυπων η όχι μέσων για αυτή την δουλειά;
 
Μέχρι στιγμής αν και είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αφού έχει μόλις δύο μήνες που κυκλοφόρησε, οι αντιδράσεις του κοινού αλλά και οι κριτικές που έχει  πάρει το album είναι πολύ θετικές, τόσο ώστε να μας κάνουν να θέλουμε να συνεχίσουμε  δυναμικά! Ήδη έχουμε κάνει κάποια live σαν support στους Caliban και τους δικούς μας Tardive Dyskenesia και αναμένουμε σε άλλα..

Η μπάντα είναι σχεδόν 10 ετών. Πόσο έχουν αλλάξει οι Show Your Face μουσικά στην πάροδο των χρόνων;
 
Η σκηνή που μπορούμε να πούμε ότι ανήκουμε είναι συνεχώς εξελισσόμενη και χρόνο με το χρόνο θα βρεις αρκετές διαφορές οπότε καταλαβαίνουμε ότι 10 χρόνια πριν τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Εμείς προσπαθούμε να κρατάμε όσο μπορούμε μια σταθερή μουσική βάση και να εξελισσόμαστε παράλληλα όσο μπορούμε και θέλουμε. Το πολύ θετικό είναι πως νιώθουμε ελεύθεροι να γράψουμε και να συνθέσουμε κομμάτια που μας αρέσουν χωρίς να πρέπει να βρισκόμαστε σε συγκεκριμένα όρια.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Καρδίτσα και πως είναι η σκηνή εκεί;
 
Γενικά η κατάσταση είναι δύσκολη ας μην γελιόμαστε! Ακόμη πιο δύσκολο να γεμίσεις ένα μαγαζί και να τραβήξεις το ενδιαφέρον του κόσμου σε ένα live και δυστυχώς αυτό το κακό είναι γενικό και δε συμβαίνει μόνο εδώ. Τώρα όσο αφορά στην πόλη μας, ευτυχώς υπάρχουν πολλές και ενεργές μπάντες που διοργανώνουν και μερικά "DIY σκηνικά", και είναι σε θέση να καλούν μπάντες και εκτός περιοχής, γιατί μαγαζί που να στηρίζει και να διοργανώνει live τέτοιου τύπου δυστυχώς δεν υπάρχει. Όπως καταλαβαίνεις αναγκαστικά τα περισσότερα Live γίνονται εκτός..

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για τους Show Your Face; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Τα επόμενα βήματά μας είναι η προώθηση του τρίτου μας album μέσω κάποιων videoclips ακόμη, playthroughs και φυσικά τα live! Είναι κάτι που κάνει την μπάντα να νιώθει πιο δυνατή και ενεργή από ότι οτιδήποτε άλλο. Στο ενδιάμεσο διάστημα ξεκινήσαμε ήδη να δουλεύουμε νέο υλικό και συνεχίζουμε..

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Όπως όλοι έχουμε παρατηρήσει το να επιβιώσεις μέσα στο μουσικό αυτό ιδίωμα είναι δύσκολο και λόγω των καιρών ο κόσμος δείχνει μια δυσκολία ως προς την στήριξη απέναντι στις μπάντες. Εμείς θα λέγαμε πως αξίζει αυτό το είδος μουσικής να πάρει και πάλι τα πάνω του γιατί υπάρχουν μπάντες που δίνουν τα πάντα γι' αυτό, αφιερώνουν πολύ χρόνο και κάνουν πολλές θυσίες ώστε να βγουν στο σανίδι ή να βγάλουν έναν δίσκο. Όποιος θέλει να ακολουθήσει την μπάντα μας και να μαθαίνει τα νέα :
www.facebook.com/showyourfaceband  

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου