ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CONVIXION



Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας; Πως ξεκίνησαν όλα;
 
Χαίρετε και σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη. Η μπάντα υπήρξε από το 2001 έως 2002 ως Conviction όπου ηχογραφήσαμε ένα promo δύο κομματιών και έπειτα μπήκαμε στον πάγο έως το 2006 όπου η μπάντα επαναδραστηριοποιήθηκε. Αφορμή στάθηκαν κάποια speed κομμάτια που έγραψα με το ντράμερ μας το Μάνο, την εποχή που παίζαμε και οι δύο στους Strikelight. Επειδή δεν ταίριαζαν στο στύλ των Strikelight αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ξανά τους Conviction, με το όνομα Convixion, με νέο line-up και έκτοτε ασχολούμαστε με τη μπάντα όχι ως side-project αλλά ως κανονική μπάντα.

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Δεν έχει κάποια ιδιαίτερη ρίζα ή κάποια πιο βαθιά ιδέα. Το μόνο ενδιαφέρον, είναι ότι από Conviction άλλαξε σε Convixion σηματοδοτώντας τη νέα αρχή της μπάντας το 2006.

Σε ποιες μπάντες πιστεύετε ότι οφείλουν μουσικά οι Convixion αυτό που είναι σήμερα;
 
Έχουμε πολλές επιρροές και τεράστια γκάμα ακουσμάτων και πολλές από αυτές αντικατοπτρίζονται στις συνθέσεις μας, αλλά δεν προσπαθούμε να ακουστούμε σαν κάποια άλλη. Έχουμε το δικό μας ήχο και τρόπο σύνθεσης και πιστεύω ότι ούτε θυμίζουμε και ούτε ακουγόμαστε σαν κάποια άλλη. Έχουμε πολλές αρμονίες στις κιθάρες γιατί γουστάρουμε πολύ το NWOBHM και πολύ ταχύτητα και αλητεία γιατί μας αρέσουν μπάντες όπως Exciter και Anvil. Από κει και πέρα, αν κάποιος ακούσει προσεκτικά, θα βρει από black μέχρι και punk αισθητική σε κάποια από τα τραγούδια μας.

Πως γράφουν μουσική και στίχους οι Convixion; Ποια είναι τα ερεθίσματά σας;
 
Πολλές φορές φέρνουμε ολοκληρωμένα κομμάτια τα οποία τελειοποιούνται στο στούντιο από όλους μας ή κομμάτια προκύπτουν με αυθόρμητο τζαμάρισμα την ώρα της πρόβας. Γενικά συμβάλουμε όλοι με ιδέες και δίνουμε μεγάλη βάση στην ενορχήστρωση και να είναι όσο πιο πλήρης και γεμάτη γίνεται. Στιχουργικά καταπιανόμαστε με το κοινωνικό γίγνεσθαι, occult θέματα, πολλά τραγούδια (ιδιαίτερα στην αρχή της πορείας μας) ήταν για μπύρες, μέταλ και αλητείες αλλά το μεγαλύτερο ίσως στιχουργικό μέρος, ασχολείται με εσωτερική αναζήτηση και μάχη του εαυτού σου με τη συνείδηση σου και τα πάθη σου.

Πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε η τελευταία σας δουλειά με τίτλο Days of Rage, Nights of Wrath. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;
 
Δουλέψαμε πάρα πολύ για το δίσκο. Δε θέλαμε να βιαστούμε να βγει κάτι απλά για να το έχουμε κυκλοφορήσει σε κοντινό χρονικό διάστημα από την προηγούμενη μας κυκλοφορία, γι' αυτό και συνθετικά είμαστε εκατό τις εκατό ικανοποιημένοι. Η σύνθεση έγινε μέσα στο 2014 και στο τέλος του ίδιου χρόνου ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις στο στούντιο μου στην Καλλιθέα, το Entasis Studio. Μέσα στο 2015 μετρήσαμε αρκετές μέρες αδράνειας γιατί δεν ήμασταν ικανοποιημένοι με τη μίξη. Στο τέλος του 2015 βγάλαμε άκρη επιστρέφοντας τα τραγούδια στην πρώτη και ωμή τους μορφή των πρώτων ημερών της ηχογράφησης. Έβγαζαν ένα πιο φυσικό και αεράτο συναίσθημα και καταλήξαμε ότι αυτό αντιπροσωπεύει τη μπάντα. Γι' αυτό και φτιάξαμε αυτό το εξώφυλλο που δείχνει ουσιαστικά τη μπάντα ζωντανά.


Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Υπάρχουν σχεδόν τρία τραγούδια τα οποία δουλεύουμε και αρκετές ιδέες σε εμβρυακή μορφή. Δε σου κρύβω ότι τελευταίο καιρό που έχουμε τελειώσει με τις περισσότερες συναυλίες προώθησης του νέου δίσκου, προσπαθώ να δουλέψω σε καινούργιες ιδέες αλλά δεν έχω έμπνευση. Αλλά όπως και πριν, δεν πρόκειται να πιέσουμε τις καταστάσεις και να γράψουμε υποδεέστερα κομμάτια προκειμένου να έχουμε δίσκο σε έναν χρόνο.

Σαν μπάντα ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας;
 
Σίγουρα κάθε μας κυκλοφορία να είναι καλύτερη από την προηγούμενη και πιο ενδιαφέρουσα. Από κει και πέρα δεν έχουμε μεγαλεπήβολα σχέδια να γίνουμε διάσημοι και τρανοί. Το συγκρότημα είναι ένα μέσο να ξεσπάμε στις πρόβες, να εξωτερικεύουμε να συναισθήματα μας με την επιδραστικότερη τέχνη όλων και να κάνουμε πολλά ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό, να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους και φίλους, ζώντας δυνατές εμπειρίες. Όχι ότι δεν κοιτάμε ψηλά, αλλά ήδη περνάμε καλά και για να κάνεις το βήμα παραπάνω, θέλει πολλές θυσίες, ρίσκα και κυρίως χρήματα που δεν είμαστε στη θέση να διαθέσουμε. Ίσως στο μέλλον. Αλλά για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αυτό που δεν έχουμε ζήσει έως τώρα, είναι κάποια ευρωπαϊκή περιοδεία υποστηρίζοντας μια μπάντα που να γουστάρουμε πολύ!

Σας επηρεάζουν οι αρνητικές κριτικές;
 
Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σαν μπάντα. Έχουμε σοβαρέψει αρκετά, δίνουμε σημασία στον ήχο μας, προσπαθούμε να μην κάνουμε ρηχές και επιφανειακές συνθέσεις, τα λάιβ μας είναι ΠΑΝΤΑ κολασμένα και με καλή από και όλα αυτά έχουν συμβάλει στο να λαμβάνουμε μόνο καλές κριτικές. Ειλικρινά, δε θυμάμαι τελευταία φορά που διάβασα ή μου είπαν κάτι και στεναχωρήθηκα. Προσωπικά, ναι, με επηρεάζουν. Με νοιάζει η γνώμη του κόσμου ακόμα και όταν ξέρω ότι έχουμε κάνει κάτι καλό και αυτό ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποια ανασφάλεια μέσα μου λόγω του ότι οι προηγούμενες μας κυκλοφορίες δεν ήταν τόσο ποιοτικές όσο αυτή. Πάντα βέβαια πρέπει να βλέπεις και από που προέρχεται η κριτική γιατί πολλές φορές είναι κακοπροαίρετη. 

Τι πρεσβεύουν οι Convixion όλα αυτά τα χρόνια με τη μουσική τους;
 
Είμαστε μια μπάντα που το δυνατό της όπλο είναι οι ζωντανές εμφανίσεις. Πρεσβεύουν πάθος, παλμό και αγάπη για τη μουσική.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα;
 
Να μη βιάζονται να κάνουν κινήσεις και κυκλοφορίες απλά για να τις κάνουν. Να δώσουν λιγότερο έμφαση στο φαίνεσθαι και περισσότερο στη μουσική τους.

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε... 
 
Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να παρουσιαστούμε στο blog σας. Ελπίζουμε ο κόσμος να σηκωθεί από τους υπολογιστές και να στηρίζει τις συναυλίες και να... ακουμπάει τη μουσική.

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου