ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PROJECT RENEGADE



Οι ερωτήσεις απαντήθηκαν από την Μαριάννα, την τραγουδίστρια της μπάντας.

Μπορείτε να μας δώσετε ένα ιστορικό των Project Renegade;
 
Οι Project Renegade δημιουργήθηκαν από εμένα (σ.σ. Μαριάννα (φωνή)) και τον Ody (drums). Έχοντας συμμετάσχει σε πολλές μπάντες διαφόρων μουσικών ειδών, θέλαμε να φτιάξουμε ένα προσωπικό σχήμα που θα δημιουργούσε το δικό του original υλικό και με το οποίο θα παίζαμε μουσική που μας αρέσει 100%. Ξεκινήσαμε λοιπόν το 2014 χωρίς να βάζουμε περιορισμούς και έχοντας ως πρώτο στόχο το να εκφραζόμαστε απόλυτα από το υλικό μας. Μετά από αρκετές αλλαγές στο line-up καταλήξαμε στη σημερινή σύνθεση με τον Τάσο στην κιθάρα και τον Μάκη στο μπάσο. Μόλις κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας EP “Cerebra” και πλέον δουλεύουμε τον πρώτο μας full-length δίσκο τον οποίο υπολογίζουμε να ηχογραφήσουμε μέσα στο 2017.   

Πως θα περιγράφατε το ύφος σας;
 
Η μουσική μας βασίζεται κυρίως στο heavy groove. Η κύρια έγνοια μας όσον αφορά το συνθετικό μέρος είναι η σωματική αντίδραση και ανταπόκριση του ακροατή στο riff ή γενικότερα στο μουσικό μέρος που ακούει. Από κει και πέρα η μουσική μας έχει πολλές επιρροές. Μπορεί κάποιος να ακούσει από electro, ambient, nu, μέχρι και industrial στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερες πτυχές στον ήχο μας. Η ομπρέλα της alternative metal μουσικής νομίζω μας καλύπτει αν πρέπει να βάλουμε αναγκαστικά κάποιον γενικό χαρακτηρισμό.  

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στην δημιουργία της μουσικής σας;
 
Korn, Deftones, Lacuna Coil, Rammstein, Evanescence, Limp Bizkit, Faith No More, Slipknot. Αυτές είναι κάποιες από τις μπάντες στις οποίες ο ήχος μας ίσως να πλησιάζει, αλλά επηρεαζόμαστε από πολλά διαφορετικά είδη, κυρίως διαφορετικά είδη της metal, αλλά και από μουσικές που μπορεί να μην έχουν καν σχέση με heavy μουσική, όπως η hip-hop και η αφροαμερικάνικη μουσική γενικά.  

Το όνομα Project Renegade πως προέκυψε;
 
Το όνομα αυτό προέκυψε από μια παρατήρηση που είχε ο Ody και εγώ. Είδαμε ότι συγκεκριμένα μοτίβα, απόψεις και κουλτούρες εμφανίζονταν σε συγκεκριμένες στιγμές και ηλικιακές φάσεις των μουσικών αλλά και του κόσμου γενικότερα. Ειδικά στην ελληνική κοινωνία αν προσέξει κανείς λίγο αυτό το pattern μπορεί να το αναγνωρίσει πολύ εύκολα. Αποφασίσαμε, λοιπόν, συνειδητά να “αποστατήσουμε” από αυτήν την πορεία που διένυαν όλοι οι άνθρωποι, ακόμα και οι κοντινοί μας φίλοι και να χαράξουμε μια δικιά μας πορεία. Γι' αυτό διαλέξαμε και το Renegade. Tο Project το βάλαμε γιατί ξεκίνησε όντως με ένα mentality τύπου “ας κάνουμε αυτό και ό,τι γίνει έγινε”. Ήταν όντως ένα project. Άλλο που κατέληξε να είναι η αγαπημένη μας μπάντα και δουλειά μετά από τόσα χρόνια μουσικής.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα ep με τίτλο Cerebra, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό…
 
Αρχικά λέγαμε να κάνουμε το κλασικό demo για να γυρίσουμε κάποια αυτιά, να κλείσουμε live και να έχουμε ένα τυπικό feedback για την δουλειά μας μέχρι εκείνη την στιγμή. Πριν μπούμε όμως στο στούντιο μείναμε οι 2 μας πάλι και αποφασίσαμε ότι είναι καλύτερο να έχουμε ένα καλό υλικό στα χέρια μας παρά ένα demo από την στιγμή που δεν ήμασταν καν full μπάντα. Με ένα καλό υλικό πιθανότατα θα ελκύαμε περισσότερο κάποιον να παίξει μαζί μας και ίσως να κλείναμε και πιο εύκολα live εφόσον θα έβλεπαν ότι είμαστε μια ομάδα που παίρνει την μουσική στα σοβαρά και δεν κοιτάμε απλά να παίξουμε για να ξεδώσουμε. Τουλάχιστον αυτό ήταν το σκεπτικό και γι' αυτό φωνάξαμε φίλους και γνωστούς για να μας βοηθήσουν στην ηχογράφηση. Σημαντική ήταν η βοήθεια του ηχολήπτη μας Δημήτρη Μισυρλή (Nightstalker, Agatus, Rosewood Brothers), ο οποίος κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω και να μας κάνει παραγωγή δίσκου. Με τον Δημήτρη κάναμε το engineering, την ηχογράφηση και τη μίξη του “Cerebra” στο Matrix Recording Studio Athens, ενώ το mastering ανέλαβε ο Γιώργος Μπόκος (Stone Cold Dead, ex-Rotting Christ, ex-Nightfall) στο Grindhouse Studios Athens, ο οποίος έχει συνεργαστεί σε παραγωγές με ονόματα όπως George Kollias, Contrarian και Unearthly. Μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια όλης αυτής της διαδικασίας και ήταν πολύ συναρπαστικό να βλέπουμε να γεννιέται όλο αυτό που είχαμε στο μυαλό μέσα από τα τρία κομμάτια του ΕΡ. 

Πώς αισθανθήκατε, ακούγοντάς το στην τελική του μορφή;
 
Συγκινηθήκαμε αν μη τι άλλο. H αλήθεια είναι πως ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα είχαμε τόσο καλή παραγωγή στα χέρια μας. Ρίξαμε πάρα πολύ δουλειά για να βγει αυτό το αποτέλεσμα και είμαστε ικανοποιημένοι 100%. Είναι αρκετά δύσκολο να αποτυπώσεις αυτό που σκέφτεσαι και είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε!

Τώρα, ποια είναι τα σχέδια για το συγκρότημα;
 
Προς το παρόν θέλουμε να παίξουμε όσα περισσότερα lives γίνεται. Έχουμε ήδη δύο lives στο άμεσο μέλλον, ένα στις 5 Μαΐου στο Remedy και ένα στις 21 Μαΐου στο Ghosthouse και έπεται και συνέχεια. Αυτό τον καιρό συζητάμε τις λεπτομέρειες για το πρώτο μας videoclip στα πλαίσια της προώθησης του ¨Cerebra”, ενώ εργαζόμαστε πυρετωδώς πάνω στο καινούργιο μας υλικό. 

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;
 
Και που δεν μπορείτε!! Στο Facebook φυσικά, Bandcamp, Spotify, ReverbNation γενικά όπου υπάρχει μουσική υπάρχουμε και εμείς!!!  Μερικά links είναι:
Facebook Page: https://www.facebook.com/prenband 
Bandcamp Page: https://projectrenegade.bandcamp.com
Youtube Channel: https://www.youtube.com/channel/UCX5zHAKWh35oPsbHANEbI3w
ReverbNation: https://www.reverbnation.com/projectrenegade
Spotify: http://bit.ly/Cerebra_Spotify
SoundCloud: https://soundcloud.com/projectrenegade 

Θα θέλαμε να μας πείτε για μια νέα μπάντα στην Ελλάδα ποιο είναι το Νο.1 πρόβλημα;
 
Δύο είναι τα βασικά προβλήματα. Πρώτα πρώτα το οικονομικό. Για να συντηρείς και να προωθείς μια μπάντα χρειάζεται να επενδύεις συνεχώς και ακατάπαυστα χρήματα. Δυστυχώς η μουσική είναι ακριβό χόμπι. Πρέπει να πληρώσεις για gear, για το στούντιο, για το promoting, για να τυπώσεις το cd σου, να βγάλεις το merch σου. Χωρίς μια δισκογραφική από πίσω το οικονομικό βάρος είναι μεγάλο. Συνδυαστικά η χώρα μας είναι δυστυχώς πολύ ξεκομμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη και με εξαίρεση τα βαλκανικά tours είναι δύσκολο για μια νέα μπάντα να βγει στο εξωτερικό. Κυρίως πάλι γιατί με τα αεροπλάνα, το έξτρα κόστος της μεταφοράς του gear, τη διαμονή κτλ ανεβαίνει πολύ το budget.

Υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;
 
Το καλό είναι ότι έχουμε μια πολύ δυνατή σκηνή με πολύ καλό υλικό. Πληθώρα συγκροτημάτων και ατόμων που κάνουν καλή μουσική. Το μόνο που μας ενοχλεί είναι τα κατά καιρούς trends που υπάρχουν και όλοι, συγκροτήματα και κοινό, πάνε και πέφτουν με τα μούτρα πάνω τους και χάνεται λίγο η ποικιλία ως προς το είδος. Πριν λίγο καιρό το trend ήταν η stoner και είχε πήξει o κόσμος από τέτοιου είδους συγκροτήματα. Σήμερα απ' ότι βλέπουμε είναι η progressive και αρχίζει σιγά σιγά και εκεί ο κορεσμός. Δεν έχουμε κάποια αντιπάθεια στα είδη αυτά, ίσα ίσα τα ακούμε κιόλας, απλά αυτή η μαζοποιημένη κατά κάποιο τρόπο αντίληψη του πάω να κάνω τη μοδάτη μπάντα για να είμαι σχετικός μας χαλάει. Η οποία αντίληψη υπάρχει όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη, κάτι τελευταίο;
 
Ευχαριστούμε και εμείς για την συνέντευξη! Εκτιμάμε πάρα πολύ τη βοήθειά σας! Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι που μπορούμε να μοιραστούμε τη μουσική μας και θέλουμε να μεταδώσουμε την ενέργεια και το μήνυμα των Project Renegade σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Γι' αυτό σας περιμένουμε στα live μας, να κοπανηθούμε, να τα πούμε από κοντά και να περάσουμε όμορφα μέσω της μουσικής! 

Καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου