ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE TRASHRATS



Jimi πες μας λίγα λόγια για την δημιουργία των The Trashrats;
 
Είμαι στη μουσική από το 1998. Το πρώτο σχήμα που έπαιξα ήταν οι OCEAN OF WHISPERS ένα γκρουπάκι της γειτονιάς με 3 φίλους.. Έφυγα το 1999 από το σχήμα. Μετά από παύση το 2003 έκανα αρκετές προσπάθειες φτιάχνοντας διάφορες μπάντες/projects κλπ. Πολλές δυσκολίες, αντίξοες συνθήκες, αποτυχίες.. Τον Νοέμβριο του 2013 φτιάξαμε τους Gas Alley με τον Νίκο Γκαλιούρη (Nickolas G). Βγάλαμε ένα Demo Track Πάσχα του 2014 το "Hate & Whiskey". Ιούλιο μπήκαμε studio και ξεκινήσαμε για το album "Trash City Star". Τελειώσαμε Σεπτέμβρη του 2014. Μετά από αυτό σχεδόν όλο το 2015 έκανα κάποιες προσπάθειες για μπάντα με κάποια παντελώς "άκυρα" άτομα και αρχές Οκτώβρη παράτησα τις όποιες δραστηριότητες απογοητευμένος.. Κάπου στις 26 Οκτωβρίου μίλησα με ένα παλιό γνωστό μου από το 2008 (Γιάννης Σειτανίδης) όπου μου πρότεινε να κάνουμε ένα τελείως χύμα project απελευθερωμένο από στεγανά, μόδες κ.λ.π. βλακείες που κυριαρχούν τριγύρω. Το σκεφτήκαμε πολύ και είπαμε να το ξεκινήσουμε για εμάς πάνω από όλα, για προσωπική μας εκτόνωση εννοώ. Αντιμετωπίζοντας αρκετά προβλήματα στην προσωπική μας ζωή αυτό το σχήμα είναι ας το πω μια μικρή διέξοδος. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε αυτό το project/group.

Πώς καταλήξατε στο όνομα The Trashrats;
 
Τυχαίνει να ζω σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Θεσσαλίας τον Βόλο.. Που δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει μια από τις χειρότερες σκουπιδο-πόλεις της Ελλάδας. Εκτός του ότι είναι εντελώς παρατημένη από τους υπεύθυνους (Δημάρχους κλπ) έχει δυστυχώς και τον πιο μίζερο/κακό/ηλίθιο/κομπλεξικό/οπισθοδρομικό κόσμο πλέον. Εδώ πέρα οι σχεδόν όλοι με έχουν στο περιθώριο.. Λόγω εμφάνισης, μουσικών ακουσμάτων κλπ. Γενικά με αντιμετωπίζουν σαν εξωγήινο.. Το όνομα λοιπόν το σκέφτηκα εγώ το πρότεινα στο Γιάννη του άρεσε και το κρατήσαμε. Μας είχανε αποκαλέσει κάποιοι ποντικούς που ξετρυπώνουν από λαγούμια...!! Έτσι βγήκε και το όνομα The Trashrats.. Χαχαχαχα! Σκουπιδόπολη ποντικοί.. Οπότε έγινε ο συνδυασμός.. Να συμπληρώσω πως ο Γιάννης δεν είναι από το Βόλο αλλά αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα όταν έρχεται εδώ για πρόβες. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ δύσκολο να ζεις εδώ πλέον, είναι κόλαση.. Απλά αγαπώ αυτή την πόλη ζω με τα προβλήματα της και εδώ είναι αυτά τα λίγα πράγματα που έχω καλώς η κακώς.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν μουσικά και με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε μαζί;
 
Καταρχήν να σου συστήσω λίγο τους The Trashrats. Προς το παρόν το σχήμα αποτελείται από εμένα (Jimi Wilde) Κιθάρα/Φωνή και τον Γιάννη (Jonny Gutter) Τύμπανα/Φωνή. Και αναζητούμε ένα μέλος ακόμα Μπασίστα η Κιθαρίστα που να τραγουδάει και λίγο. Τώρα οι Μπάντες που μας επηρέασαν... Έχουμε ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ επιρροές. Βασική μας επιρροή είναι το Proto-Punk των THE STOOGES. Μετά περνάμε σε Punk/Rock N Roll όπως RAMONES, THE CLASH, SEX PISTOLS, THE ADICTS, κλπ. Μεγάλη επιρροή έχουμε επίσης το Glam Punk των '70s και 80's. NEW YORK DOLLS, JOHNNY THUNDERS ( τεράστια επιρροή), STIV BATORS, RICHARD HELL, JEFF DAHL, DEAD BOYS, GLAMOUR PUNKS κ.α. Επίσης ένα πέρασμα από θεατρικό/Shock Rock ALICE COOPER, KISS, TWISTED SISTER, WENDY O' WILLIAMS.. Και τέλος κάποια ψήγματα "Σκληρού" Sleaze όπως HANOI ROCKS, MOTLEY CRUE, L.A. GUNS, FASTER PUSSYCAT. Πολλά πράγματα. Ο ήχος όμως που μέχρι στιγμής έχουμε δημιουργήσει είναι πολύ ιδιαίτερος.. Προσωπικός θα έλεγα, και η φάση όλη είναι ψιλο-άτεχνη και αρκετά χύμα.. Τώρα για μπάντα που θα θέλαμε να παίξουμε δεν μου έρχεται κάτι στο μυαλό. Φαντάζομαι θα εννοείς Ελληνική μπάντα.. Ένα Τίμιο Underground σχήμα θα ήταν οκ δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Με τους mainstream-αδες έχουμε πρόβλημα που το παίζουν Rockstars αλλά τέλος πάντων άλλο θέμα.

Υπάρχει έτοιμο υλικό σας για ηχογράφηση;
 
Η Φάση ξεκίνησε τέλη Οκτωβρίου 2015. Υλικό ξεκινήσαμε να δουλεύουμε από Φεβρουάριο 2016. Δικό μας αλλά και για πρώτη φορά και διασκευές. Και λέω για πρώτη φορά γιατί στα 20 σχεδόν χρόνια που ασχολούμαι με την μουσική δεν είχα παίξει ΠΟΤΕ διασκευή. Εν πάσει περιπτώση έκατσε τώρα η φάση και θα ηχογραφηθούν κάποιες διασκευές σε κομμάτια που μας αρέσουν και αγαπάμε. Οπότε σε αυτούς τους 3,5 μήνες δεν έχουμε ακόμα πολύ δικό μας υλικό. Προς το παρόν δικά μας τραγούδια έχουμε 4 μόνο. Υπάρχουν άλλα 8 σε στίχους χωρίς μουσική. Αυτά δουλεύονται όσο μπορούμε και θα ηχογραφηθούν πρόχειρα και τονίζω ΠΡΟΧΕΙΡΑ σε Demo μορφή. D.I.Y. φάση στο Garage του σπιτιού μου με τον λίγο μουσικό εξοπλισμό που διαθέτουμε. Δουλεύουμε όπως μπορούμε γιατί εκτός του ότι μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλο (Ο Γιάννης μένει στην Αλόννησο) είναι και τα καθημερινά προβλήματα τα οποία μας πηγαίνουν πίσω. Οικονομικά, Οικογενειακά κ.λ.π.. Π.χ. αυτή τη στιγμή θα χρειαστούν χρήματα για αγορά κάποιου αναλώσιμου υλικού (Καλώδια, Μικρόφωνα) αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ηχογραφήσουμε τίποτα για να ξεκινήσουμε.. Ηχογράφηση Studio την αποκλείουμε γιατί δεν υπάρχουν χρήματα πλέον και αυτά κοστίζουν. Ένα mini cd ας πούμε 4-5 τραγούδια με μίξη, παραγωγή κλπ βγαίνει γύρω στα 1.000 ευρώ.. NO FUCKIN' WAY!!

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;
 
Άμεσα υπάρχουν δυο αυτο-οργανωμένα live στην Αλόννησο, το ένα στις 2 Ιουλίου και το άλλο στις 16 του ίδιου μήνα. Με αυτές τις δυο εμφανίσεις θέλουμε απλά να συστηθούμε να πούμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και γενικά να δείξουμε ότι είμαστε ενεργοί και το παλεύουμε. Επίσης ελπίζουμε τέλος καλοκαιριού να έχουμε ηχογραφήσει δυο Demo cd και μετά αφού έχουμε κάποιο υλικό, είμαστε έτοιμοι κ.λ.π. πάμε για ανασύνταξη Line up. Κυνηγάμε δηλαδή να ολοκληρώσουμε την σύνθεση του σχήματος. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση Work in Progress να σου δώσω να καταλάβεις. Δουλεύουμε πάνω σε υλικό και θα κάνουμε 2 εμφανίσεις όπου θα συστηθούμε στην ουσία. Αν όλα πάνε καλά με αυτά θα δούμε στο μέλλον. Δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τα πράγματα όπως θα τα θέλαμε δυστυχώς. Σε αυτή την χώρα δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει πλέον και γενικά δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον. Σκεφτόμαστε διάφορα, τι από όλα θα καταφέρουμε είναι άγνωστο.. Οπότε δεν υποσχόμαστε τίποτα..

Για το άλλο σου project τους Gas Alley τι νέα έχουμε;
 
Gas Alley..... (Βαθιά Ανάσα).. Όταν ολοκληρώθηκε το "Trash City Star" και ανέβηκε στο διαδίκτυο μετά κάναμε πραγματικά ΠΟΛΛΕΣ προσπάθειες να βρούμε μπασίστα και ντράμερ ώστε να ολοκληρώσουμε τη σύνθεση του σχήματος, να δουλέψουμε πάνω στη μουσική, να ετοιμάσουμε και δεύτερο album και φυσικά να κάνουμε ζωντανές εμφανίσεις.. Δυστυχώς όμως εδώ στο Βόλο κανείς δεν βοηθάει πλέον.. Και ειδικά όταν παίζεις μουσική που δεν φέρνει "ψωμί" είσαι καταδικασμένος.. Το 70% των μουσικών εδώ παίζουν έντεχνο, ελληνικό εμπορικό ροκ, ακόμα και ρεμπέτικα για να βγάλουν φράγκα. Πολλοί επίσης μουσικοί αυτο-χαρακτηρίζονται sesion-αδες και για να παίξουν σε μπάντα πρέπει να τους πληρώνεις κ.λ.π. μ@@@κιες.. Ένα 20% μετά αποτελείται από τύπους που δεν παίζουν πουθενά και προτιμούν να αυνανίζονται με το όργανο τους στο σπίτι τους.. Άλλοι φοβούνται να εκτεθούν άλλοι δεν έχουν όρεξη άλλοι την βρίσκουν με το να κρίνουν και να θάβουν τις μπάντες και τις προσπάθειες των άλλων ενώ δεν έχουν ηχογραφήσει νότα στη ζωή τους.. Είναι και ένα 10% που αποτελείται από μπάντες χωρίς "συμφέρον" αλλά κάποιοι είναι θαμμένοι και κάποιοι βρίσκονται για λάθος λόγους στη μουσική. Οι Gas είναι project πράγμα που σημαίνει πως ότι κάνουμε ότι θέλουμε και όποτε θέλουμε. Προς το παρόν το project είναι ανενεργό. Ο Nίκος έχει την δική του One Man Band τους Nickolas G. όπου παίζει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ BLUES τσεκάρετε τον οπωσδήποτε, και εγώ όσο μπορώ ασχολούμαι με τους The Trashrats. Είμαστε στον πάγο με λίγα λόγια!

Μιας και είστε από τον Βόλο, θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.
 
Για τη σκήνη του Βόλου..Όπως είπα και παραπάνω τα πράγματα είναι χάλια.. Η Σκηνή τα τελευταία χρόνια έχει σαπίσει.. Και μέρα με τη μέρα σαπίζει ολοένα και περισσότερο.. Ένα τεράστιο ποσοστό "μουσικών" τα έχει παρατήσει και το μόνο που κάνει είναι να πουλάει ψώνιο και μαγκιά. Δεν υπάρχει αλληλο-βοήθεια, αλληλο-υποστήριξη τίποτα.. Ο ένας βρίζει τον άλλο και φυσικά αν δεν είσαι σε κάποια κλίκα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.. Δυστυχώς κυριαρχούν οι κλίκες.. Από εκεί ξεκινάει η όλη σαπίλα. Μουσικοί/μπάντες υπάρχουν αρκετές, απλά η όλη φάση είναι μια μεγάλη κλίκα και μετά υπάρχουν και οι μικρότερες κλίκες τριγύρω. Μουσικά τώρα δεν υπάρχει ροκ αυθεντικό. Για Rock N Roll ούτε λόγος. Δεν υπάρχει rock νοοτροπία στάση ζωής τίποτα. Όλα είναι βουτηγμένα στο ψώνιο στην πόζα, στο ψέμα και στο χρήμα. Να μην ξεχάσω και στις μουσικές ικανότητες! Όλοι τώρα το παίζουν μελετημένοι και άριστοι μουσικοί με σπουδές κλπ. Διασκευές και ξανά γ@μ@νες διασκευές.. Δεν υπάρχει original υλικό, διάθεση τίποτα. Όλοι παίζουν με σκοπό να μαζέψουν κόσμο για να πάρουν κανά 20ευρω καθένας. Οι περισσότεροι παίζουν βαρετό Classic Rock, μετά κάτι έντεχνα και φυσικά η κωλο-μόδα του Stoner. Αυτή είναι η σκηνή. Τώρα αν ψάξεις underground θα βρεις κάποιες μπάντες στο χώρο του Punk που είναι τίμιες. Αυτά που ξεχωρίζω από Βόλο είναι οι Heavy Metallers HUMAN GENOM που δυστυχώς έχουν διαλυθεί, η καλύτερη ίσως μπάντα στο Βόλο. Μετά ο NICKOLAS G. όπου παίζει Blues με ψυχή, είναι σίγουρα ένας μουσικός που κακώς βρίσκεται ακόμα στο Βόλο η μάλλον στην Ελλάδα. Τέλος πάντων από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά πράγματα άλλα ανούσια, άλλα με σκοπό την κονόμα, άλλα ψωνισμένα που δεν αξίζει καν να ασχοληθείς.. Αυτά σε γενικές γραμμές. Να επισημάνω επίσης πως ποιο εύκολο είναι γίνεις δήμαρχος εδώ παρά να στήσεις μπάντα ΑΝ ΔΕΝ είσαι σε κάποια κλίκα και αν δεν γλύφεις κ@@λους, για live σε μαγαζιά βέβαια ούτε λόγος. Βέβαια επειδή μιλάω και με μουσικούς από άλλες πόλεις και μεγαλουπόλεις ακούω ότι υπάρχει χάος και εκεί. Πολλές κλίκες και ανούσιες μουσικές μόδες έχουν σκάσει τα τελευταία χρόνια, οπότε υπάρχει ένα γενικό κακό από ότι αντιλαμβάνομαι.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει μια μπάντα που ζει στον Βόλο;
 
Μεγαλύτερη δυσκολία.. Εκτός από τα όλα παραπάνω που ανέφερα θα σου πω και δυο-τρία πράγματα πιο καθαρά. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η εύρεση μελών. Και μετά ο πόλεμος από τις κλίκες. Δηλαδή και να θέλει κάποιος "νέος" ανυποψίαστος μουσικός να συνεργαστεί μαζί σου λόγω της έντονης δυσφήμισης στο πρόσωπο σου δεν θα το κάνει.. Και φυσικά θα τον κλείσουν εκεί στις κλίκες και τέλος. Γι' αυτό βλέπεις τελευταία πολλούς Studio μουσικούς, one man bands κλπ. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν μπλέξει με τη σάπια μάζα και προσπαθούν να βρουν άκρη μόνοι τους. Άλλο ένα πρόβλημα είναι οι μουσικές σκηνές, εκτός του ότι είναι λίγες δεν μπορείς να παίξεις πουθενά αν δεν είσαι γλύφτης, η αν δεν παίζεις διασκευές η κάτι "ελαφρύ" και "ευκολο-χώνευτο".. Φεστιβάλ πλέον γίνονται πολύ λίγα και για να σε βάλουν να παίξεις έστω σαν opening act πρέπει να τους τρελάνεις στο γλείψιμο.. Και πάλι θα μπεις με τα χίλια ζόρια. Τα μόνα μέρη που μπορείς να παίξεις είναι στην κατάληψη Ματσαγγου όπου γίνονται διάφορα live και events αυτο-οργανωμένα πάντα, στην κατάληψη απ' όσο γνωρίζω διοργανώνονται και φεστιβάλ. Κύριο πρόβλημα επίσης είναι το οικονομικό τώρα πλέον, αυτό βέβαια είναι ένα γενικό κακό οκ. Ένας μουσικός χρειάζεται αναλώσιμο υλικό, ακόμα και χορδές, πένες, καλώδια πλέον αγοράζονται με δυσκολία. Σέρβις στο όργανο πράγμα βασικό, πλέον είναι πολύ δύσκολο να φανταστείς...

Κάτι άλλο, πως βλέπεις γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζεις;
 
Εγχώρια σκηνή έτος 2016.. Ξέρεις είχα την τύχη να περάσω την εφηβεία μου στα γ@@μενα '90s που ήταν τόσο αγνά.. Με τις Demo κασετούλες.. Την αλληλογραφία με μπάντες, το Tape Trading... Την αληθινή υποστήριξη μεταξύ μας τότε.. Πόσο μου λείπουν αυτά τα χρόνια φίλε.. Με τα Demos και τις κασετοσυλλογές της Underground Tapes και της Heavy Rock Tapes.. Τώρα έχουμε την διαδικτυακή εποχή που οκ μ' αρέσει γιατί είναι πιο εύκολη και πιο άμεση αλλά υπάρχει πολύ ψύχρα/ψέμα και βρώμα.. Έχει κάνει άλματα η εγχώρια σκηνή γενικά από θέμα ήχου, παραγωγών κλπ. Απλά δυστυχώς δεν υπάρχει πλέον αυτή η "καύλα" το underground feeling το γκάζι, ο τσαμπουκάς, η ΨΥΧΗ.. Η ξέρεις λίγο κακή παραγωγή.. Θυμάμαι μπάντες των 90s που είχαν κακό η μέτριο ήχο αλλά είχαν πράγματα να πούνε.. Γεμίσαμε καλογυαλισμένους ήχους, τέλειες παραγωγές, υπερ-τεχνικές μουσικές και αποτέλεσμα: Άψυχες δισκογραφικές δουλειές.. Ευτυχώς υπάρχει μια αρκετά μεγάλη μερίδα ανθρώπων (Μουσικών και οπαδών) που κρατάει το Underground ζωντανό, γιατί μέσα στο underground θα ανακαλύψεις αληθινά πράγματα. Από μπάντες τώρα οκ, η αλήθεια είναι ότι την τελευταία 3ετία δεν παρακολουθώ σχεδόν τίποτα από την σκηνή.. Τελευταία έχω ακούσει κάποια πράγματα. Θα σου αναφέρω μερικά σχήματα που ακούω χρόνια και εκτιμώ. Έχω ακούσει τόνους ελληνικών album, demos κλπ. θα σου πω ας πούμε μερικά αγαπημένα και κάποια που ψιλο-γουστάρω: PANX ROMANA βέβαια μια μπάντα όπου μεγάλωσα μαζί τους, Επίσης Γ.ΤΣΙΓΚΟΣ & ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ, κάποια τραγούδια των STRESS. Είναι πολλά τα σχήματα των '80s/'90s βέβαια δεν τα ξεχνώ.. ΓΚΡΟΒΕΡ, ΑΡΝΑΚΙΑ και άλλα πολλά βέβαια δεν είναι του γούστου μου τα περισσότερα αλλά έκαναν πολύ καλές δουλειές. Οι ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ μου άρεσαν πολύ από τα καλύτερα Punk σχήματα. Οι 90's Βολιώτες ΑΔΡΑΣΤΕΙΑ οι επίσης Βολιώτες Heavy/Power Metallers HUMAN GENOM (Με 2 album ηχογραφημένα) οι τρομεροί ΡΩΓΜΕΣ από την Πρέβεζα και οι F-OLIKON. Μια μπάντα που άκουσα πρόσφατα που κινείται σε Glam/Punk οι MIDNIGHT TOYS που δυστυχώς δεν πρέπει να υφίστανται ακόμη. Οι Rock n Rollers THE BULLETS, Οι Νεουορκέζοι αλλά κάτοικοι Αθήνας εδώ και πολλά χρόνια STAR STAR (Το καλύτερο Glam/Punk). Επίσης ένα project των Star Star οι THE GAMONES (εξαιρετικό Tribute στους Ramones) και επετρεψέ μου να κλείσω με κάποιους μεμονωμένους μουσικούς εδώ στο Βόλο που χρήζουν προσοχής: Ο NICKOLAS G. Ο οποίος είναι one man band με album στο ενεργητικό του, live σε μαγαζιά αλλά και στο δρόμο. Τίμιος και αληθινός Bluesman. Και επίσης ένας μουσικός που παίζει Βόλο τελευταία ο DE LUAR one man band και αυτός με albums, live αλλά και on the road. Τσεκάρετε τις δουλειές αυτών των ανθρώπων αξίζουν.

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
Δύσκολη ερώτηση... Εξαρτάται το τι θέλει ο καθένας και πως το προσεγγίζει.. Εγώ ας πούμε στα 35 μου χρόνια που είμαι τώρα έφτασα σε σημείο να ζω σε ένα γκαράζ με μερικά cd και μια κιθάρα... Όλα τα λεφτά που έχω βγάλει από τη μουσική σε αυτά τα σχεδόν 20 χρόνια που ασχολούμαι είναι περίπου 200€.. Και αυτά από κάποιες βραδιές που έχω κάνει σαν Dj... Εγώ ήθελα να παίξω μουσικές που γουστάρω όχι να γίνω μουσικός και για αυτό δεν έγινα ούτε θα γίνω. Στο ψητό τώρα: Στην Ελλάδα δεν ζεις από το Rock ούτε από το Punk και το Metal. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ. Το μόνο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι να παίζει στα μπουζούκια, στα ρεμπετάδικα η στα εντεχνάδικα και να βγάζει τα προς το ζην. Και σαν χόμπι να έχει την μπάντα του να παίζει αυτό που γουστάρει. Από τη δική σου μουσική δεν μπορείς να ζήσεις εκτός αν καταφέρεις και βρεις άκρη με εξωτερικό (Αμερική/Αγγλία οπουδήποτε) και πας εκεί να κάνεις κάτι. Εδώ δεν γίνεται. Οι περισσότεροι έχουν κανονικές δουλειές και μετά έρχεται η μουσική. Εκτός πάλι αν καταφέρεις και γίνεις μεγάλο όνομα όπως πχ οι Τρύπες. Η Ελλάδα ειδικά όπως είναι τώρα δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα. Υπάρχουν ας πούμε και μουσικοί (όπως οι περισσότεροι στο underground) που ότι κάνουν το κάνουν με αγάπη χωρίς να τους ενδιαφέρει το χρήμα ας πούμε, πολλοί βάζουν από την τσέπη τους. Και τέλος να σου πω κάτι: Έχει βγει εδώ και αρκετό καιρό η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του album των GAS ALLEY.. Πόσοι το έχουν παραγγείλει? 5-6 άτομα.. Ξεφτύλα?? Θεωρώ Ναι... Πως λοιπόν Μπορεί να ζήσει κάποιος από τη μουσική από τη στιγμή που δεν υπάρχει αγορά και στήριξη? Να σου πω κάτι άλλο: Το κοινό απαιτεί από εμένα να έχει καλή παραγωγή το album μου ήχο κρύσταλλο κλπ ενώ δεν έχει δώσει ούτε 1€ για υποστήριξη.. Είναι λογικό αυτό? Όχι.. Αλλά τι να περιμένεις από το ροκ κοινό της Ελλάδας που χορεύει διπλοπενιές στα μπουζούκια και κάνει σκυλάδικα - Karaoke Nights στα Μεταλλάδικα.. Αυτή είναι η Ελλάδα και εν μέρη της αξίζουν τα μνημόνια γιατί ίσως αλλάξουμε και σαν άνθρωποι. Τέλος να σου πω ότι οι The Trashrats δεν έχουν σκοπό να έχουν καλό ήχο, συμβατά τραγούδια κλπ. Δεν υπάρχει λόγος να παλεύουμε για πράγματα που δεν πρόκειται να εκτιμήσει κανείς. (Πέρα από ένα μικρό ποσοστό). Όπως είπα ότι κάνουμε το κάνουμε για εμάς πάνω απ' όλα, χύμα με τα λίγα μέσα που έχουμε. Οι άνθρωποι που μας γουστάρουν και μας αγαπάνε είναι δίπλα μας ήδη, αυτούς θέλουμε και μόνο. Έχουμε λόγο ύπαρξης δεν πουλάμε ούτε ψώνιο ούτε ιστορία.. Ουρλιάζουμε για τα προβλήματα της ζωής, για ότι μας χαλάει, για τους μ@@κες που μας κάνουν τη ζωή χειρότερη. Για τα καθημερινά μας προβλήματα και τα όνειρα μας που πνίγηκαν σε ένα μπουκάλι Jim Beam.. Όσοι πιάσουν καλώς όσοι όχι ας πάνε να ακούσουν Bon Jovi.

Κλείνοντας θα θέλατε να πεις δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη...
 
Καταρχήν οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε εσένα και στα υπόλοιπα παιδιά.. Για τον χώρο που μας δώσατε να ακουστούμε και εμείς. Έχετε ένα εξαιρετικό Blog το καλύτερο ίσως και συγχαρητήρια για αυτό. Τώρα σε όσους διαβάσουν την συνέντευξη να τους ευχαριστήσω πάνω απ'  όλα και να τους πω: Υποστηρίξτε την Ελληνική Underground Σκηνή.. Υποστηρίξτε τους ανθρώπους που ότι κάνουν το κάνουν με αγάπη, κόπο και πόνο σε μια χώρα που καταρρέει. Ανακαλύψτε μας, ακούστε μας, στηρίξτε μας για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε.. Δεν ζούμε από την μουσική ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ..
Με Τιμη -Jimi Wilde-

Jimi σ' ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου