ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ABYSSUS



Πώς δημιουργήθηκαν οι Abyssus και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας;
 
Οι ABYSSUS δημιουργήθηκαν από έμενα (Κώστας Αναλυτής - φωνή) πίσω στο 2011 οπότε και κυκλοφόρησα το E.P. "Monarch to the Kingdom of the Dead". Δεν πήρε πολύ καιρό μέχρις ότου ο Πάνος Γκουρμπαλιώτης (κιθάρα) να ενταχθεί στη μπάντα όντας φίλος από το σχολείο. Διάφορα splits αλλά και η κυκλοφορία του tape - E.P. "Summon the Dead", κάποια live και συνεχόμενες αλλαγές μελών μας έφεραν στο 2015 όπου και κυκλοφορήσαμε τον ντεμπούτο μας "Into the Abyss". Λίγες εβδομάδες πριν την ηχογράφηση του ο Κώστας Ραγιαδάκος ανέλαβε εξολοκλήρου το μπάσο. Μέσα στο έτος που διανύουμε κυκλοφόρησαν κάποια splits ακόμη, η συλλογή "Once Entombed..." καθώς και το "Ιnto the Abyss"σε βινύλιο και κασσέτα. 

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές;
 
Έχοντας ως πυλώνα το παραδοσιακό old school death metal και όλες αυτές τις μπάντες που γαλούχησαν τον ήχο αυτό, πορευόμαστε με το άρμα των ABYSSUS. Death, Possessed, Obituary, Benediction, Bolt Thrower, Celtic Frost και τόσες άλλες αποτελούν το κοινό παρονομαστή των επιρροών των μελών της μπάντας. 

Τι μουσική σας πώς θα την χαρακτηρίζατε;
 
Heavy metal! Αυτό είμαστε, μία heavy metal μπάντα, ταγμένοι σε αυτόν τον ήχο που αγαπάμε και τον υπηρετούμε σε κάθε μας βήμα. Άνθρωποι με διαφορετικούς χαρακτήρες, ζωές, ανάγκες που βρίσκουμε στη μουσική αυτή το νόημα της ζωής και που μας συνεπαίρνει με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως την πρώτη φορά. 

Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα της μπάντας;
 
Σκέφτηκα κάτι πιασάρικο, που να μην σηκώνει αμφισβήτηση για την σημασία του, να γίνεται κατανοητό από όλους, μονολεκτικό και που θα θυμίζει, ίσως αν θες σαν συνέχεια της, την πρώτη μου μπάντα, τους Necrosis. Νομίζω πως δεν μπορούσα να κάνω καλύτερη επιλογή. 

Στιχουργικά ποια θεματολογία σας επηρεάζει περισσότερο;
 
Κατά βάση ο πόλεμος και όλα τα δεινά του, περιγραφικά, από την μεριά του παρατηρητή, πολλές φορές βασισμένοι σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα όπως το "Visions of Eternal Pain" που αναφέρεται στον βομβαρδισμό του λιμανιού του Πειραιά. Ακόμη σε ιστορικά πρόσωπα όπως το "Enthrone the Insane" που είναι εμπνευσμένο από τον αυτοκράτορα Νέρωνα. Σίγουρα και κοινωνικά θέματα μας επηρεάζουν διαχρονικά όπως το κυνηγητό που δέχονται οι πρόσφυγες (στο ''Phobos") ή η καταστροφή του οικοσυστήματος (στο "Left to Suffer") και άλλα. 

Κατά την γνώμη σας πως βλέπετε την εξέλιξη σας ως μπάντα μέχρι σήμερα;
 
Με σταθερά βήματα, χαμηλούς τόνους και θέτοντας εφικτούς στόχους κάθε μέρα ώστε να πορευόμαστε στον αμέσως επόμενο με επιτυχία, νομίζω πως η μπάντα προχωρά όπως πρέπει, λαμβάνοντας αναγνώριση μα το βασικό, παίζοντας καλή μουσική. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουμε σαν metal οπαδοί. Συνεχίζουμε την δουλειά με χαμηλά το κεφάλι. 

Ας πάμε στην τελευταία δουλειά σας Into the Abyss του 2015, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;
 
Ηχογραφήθηκε εξολοκλήρου στα Unreal studios, εκτός από τις κιθάρες και το μπάσο που ηχογραφήθηκαν στα Tetraktys Studios του κιθαρίστα μας, του Πάνου. Εκεί, στα Unreal, έγινε η μίξη και το mastering. Το εξώφυλλο είναι δημιουργία του César Valladares Fernández. Το cd κυκλοφόρησε από την Memento Mori, ενώ σε βινύλιο (με ένα bonus) κομμάτι κυκλοφόρησε από την FLOGA Records και σε κασέτα από την Chaos & Hell Productions. 

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από εσάς;
 
Αρκετά live, μιας και τώρα είμαστε σε κατάσταση να τα πραγματοποιήσουμε και νέο δίσκο μέσα στο 2017. 

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική Death Metal σκηνή.
 
Είναι στα ντουζένια της, με τρομερές μπάντες και εξαιρετικές κυκλοφορίες. Ξέρω ότι θα αδικήσω κάποιες μπάντες που δεν θα τις θυμηθώ τώρα αλλά θα πρέπει να τσεκαριστούν μπάντες όπως οι Head Cleaner, The Psalm, Blessed by Perversion, Malicious Silence, Malediction, Soulskinner, Mortal Torment, Slaughterday, Carnal Redemption, Cerebrum κ.α. 

Υπάρχει κάποια νέα ελληνική μπάντα που σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;
 
Ectoplasma, Foul Entity, Rapture, Hostage of Fate είναι κάποιες νέες προσθήκες από μπάντες που πρέπει να προσεχθούν κοντά στον ήχο μας, ενώ σύντομα κυκλοφορεί και το ντεμπούτο των Carnal Garden όπου και τραγουδάω και πιστεύω πολύ στο δίσκο αυτόν. 

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σας.
 
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον. Συνεχίστε την καλή σας δουλειά. Όσον αφορά εμάς, ετοιμαστείτε για κάποια πολύ δυνατά live shows σύντομα και έναν πραγματικά metal δίσκο μέσα στο 2017.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου