ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PHASE REVERSE



Ας αρχίσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος για όσους δεν σας γνωρίζουν.
 
Η μπάντα ξεκίνησε μέσα από την αγάπη μας για τη μουσική. Αρχικά ως τρίο με τον Τάσο (μπάσσο κ φωνή), τον Αλέξη (τύμπανα) και τον Chief (κιθάρα) στα τέλη του 2007. Kυκλοφορία του πρώτου δίσκου μας "Phase Reverse" το 2009, περιοδείες στην Ελλάδα, επανακυκλοφορία του δίσκου παγκόσμια το 2011 από την Aural Music και περιοδείες πάλι. Κάπου εκεί ο Τάσος αποχώρησε και ήρθαν στην μπάντα ο Τάκης (φωνή) και ο Κώστας (μπάσσο). Το 2013 κυκλοφορούμε με το καινούριο line-up το δεύτερο δίσκο μας "Phase II...And Man Created God" (The Leaders Records), περιοδείες ξανά, συμμετοχές σε compilation στην Αμερική κλπ. Το 2015 το Νοέμβρη κυκλοφορήσαμε το ''Phase III: Youniverse'' (Roar Records)!

Πως θα περιγράφατε το μουσικό ύφος των Phase Reverse;
 
Southern European Pentatonic Heavy Metal....for the farmers!

Ποια γκρουπ σας έχουν επηρεάσει μουσικά;
 
Τα γκρουπ είναι πολλά…..γενικά μας επηρεάζει οτιδήποτε κάθετε καλά στ' αυτιά μας κ μας αγγίζει! Οι Pantera, Metallica, Black Sabbath, Lamb Of God, R.A.T.M, Motorhead, BLS, Down....είναι μερικά από αυτά!

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι;
 
Η καθημερινοτητά μας! 'Ολα όσα ζούμε στο πετσί μας, από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια...μέχρι τον καβγά που μπορεί να είχαμε με έναν φίλο....η έμπνευση απλά συμβαδίζει με τη ζωή μας, τις σκέψεις μας κ τις ελπίδες μας!

Το 2015 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά με τίτλο Youniverse III, από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το And Man Created God του 2013 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές;
 
Ο κορμός είναι ο ίδιος....απλά αυτή τη φορά μπήκαμε σε πιο πειραματικά μονοπάτια, υπάρχει περισσότερη μελωδία, ίσως περισσότερη μελαγχολία αλλά κ περισσότερα άδεια μπουκάλια! Στην ουσία το Youniverse μάλλον είναι μια μίξη του Phase I & του Phase II.....έχει τη μελωδία από το Phase I κ τον τσαμπουκά από το Phase II!

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Από πλευράς παραγωγής όσο κυλάει ο χρόνος ούτως η άλλως εξελίσσεσαι. Είτε επιστρέφεις σε πιο παλιά μονοπάτια είτε πειραματίζεσαι με το σήμερα και το αύριο. Η εξέλιξη είναι φυσιολογική στα πλαίσια της γενικότερης εξέλιξης γύρω μας, είναι δύσκολο να μένεις ανεπηρέαστος. Τώρα το πόσο εξαρτάται από τον ακροατή, δεν είναι αυτοσκοπός.

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;
 
Το Ηammerfest στην Ουαλία είναι χαραγμένο στη μνήμη μας λόγω του πολύ μεγάλου και οργανωμένου φεστιβάλ αλλά κυρίως λόγω της απίστευτης ανταπόκρισης από τον κόσμο!

Τι μπορούν οι οπαδοί της μπάντας να περιμένουν από εσάς στο μέλλον;
 
Περισσότερη μουσική, σίγουρα κάποιες συναυλίες και κάποια video clip που ετοιμάζονται!

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική μουσική σκηνή.
 
Πάντα η Ελληνική σκηνή είχε καλές κ δημιουργικές μπάντες! Τα τελευταία χρόνια είναι σε συνεχή άνθηση σ' όλα τα επίπεδα (δημιουργία, παραγωγές, συναυλίες), πλέον υπάρχουν πολλοί κ καλοί μουσικοί που δημιουργούν πολύ ωραίες μουσικές σε όλα τα είδη κι αυτό είναι πάρα πολύ ευχάριστο και ελπιδοφόρο και γουστάρουμε που είμαστε κομμάτι της!

Υπάρχουν ονόματα στην Ελληνική σκηνή που έχετε ξεχωρίσει;
 
Rotting Christ, Nightstalker, Vermingod, Full House Brew Crew, Lucky Funeral, Beyond Perception, Universe217, Potergeist, Tardive Dyskinesia, Six for Nine είναι πολύ λίγες από αυτές!

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες του Blog που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;
 
Ακούτε μουσική με τα τα αυτιά σας και όχι με τα μάτια σας!
Κλείνοντας αφού ευχαριστήσουμε πολύ το blog Underground Skini για την τιμή που μας κάνει, σας προσκαλούμε όλους να μπείτε στο ακόλουθο link:
https://www.reverbnation.com/phasereverse/song/24992963-wtf
από όπου μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το τραγούδι μας W.T.F.!Με αφορμή αυτό θα θέλαμε να σας καλέσουμε όλους αν θέλετε να συμμετάσχετε στο video clip που ετοιμάζουμε για το τραγούδι W.T.F. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γυρίσετε με το κινητό σας ένα μικρό video στο οποίο μπορείτε να κάνετε ότι πιο τρελό σας έρθει ή απλά να φωνάξετε What the fuck! Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να γίνουν πρωταγωνιστές όλοι οι πραγματικοί fans της Metal και όχι μόνο. Τα 5 καλύτερα videos θα κερδίσουν από ένα CD του ''Phase III: Youniverse'' To video μπορείτε να το στείλετε στο email: wtf@phasereverseband.com μέχρι τις 20 Ιουνίου! Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=RfDQ0p8Vw9I
May the Phase be with you…!
Phase Reverse

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου