ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLACK BODY RADIATION



Από πότε υπάρχουν οι Black Body Radiation και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα; 
 
Η μπάντα ξεκίνησε από τον Οκτώβρη του 2014 με αυτή τη σύνθεση, συνεχίζοντας υλικό που ήδη υπήρχε έτοιμο. Το κίνητρο ήταν, είναι και θα είναι η τρέλα μας για τη μουσική και το μοναδικό δέσιμο σαν παρέα που έχουμε. 

Ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα της μπάντας; 
 
Δε στηρίζεται το όνομα σε κάποια ιστορία. Προτάθηκε στο τραπέζι και πιστέψτε μας από τις άλλες επιλογές που είχαμε, ήταν η καλύτερη. Αφορά το φυσικό όρο ακτινοβολίας του μέλανου σώματος, κάτι που εικαστικά κρύβει μονοπάτια ψυχεδέλειας. 

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας; 
 
Σαν ένα συνονθύλευμα από τα διάφορα ακούσματα του κάθε μέλους που τελικώς οδήγησε σε Alternative Garage ήχο. 

Τι φιλοδοξείτε να πετύχετε με αυτό το σχήμα;
 
Φιλοδοξούμε στο να αρέσει στον κόσμο που έρχεται να μας δει, αυτό που ακούει.

Υλικό σας υπάρχει; Και αν ναι που μπορούμε να το βρούμε; 
 
Η επίσημη σελίδα μας στο Facebook έχει αρκετές πληροφορίες για εμάς με φωτογραφίες και το κανάλι μας στο YouTube έχει το οπτικοακουστικό υλικό μας. Τέλος, το Bandcamp έχει το νέο μας EP με τίτλο “Master of Yourself” στο οποίο μπορεί ο κόσμος να κατεβάσει τα κομμάτια και να κάνει δωρεά εάν επιθυμεί.
Facebook: https://www.facebook.com/BlackBodyRadiationAthens/?ref=ts&fref=ts
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCSWCMSft8mFsRxxFXt1obBA
BandCamp: https://blackbodyradiationathens.bandcamp.com/releases 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον; 
 
Σα στόχος επόμενος μετά την ολοκλήρωση του ΕΡ έχουμε την περιοδεία μας εντός Ελλάδας και κάποιες προτάσεις που σκεφτόμαστε για το εξωτερικό. Επίσης, μιλάμε με κάποιες δισκογραφικές για να εγγραφεί το νέο μας υλικό. Τέλος, συμμετείχαμε στην καμπάνια που ξεκίνησε η ομάδα «From Bibliothèque To Discothèque» και έπειτα από κάποιες ακόμα μορφοποιήσεις, αναμένουμε την προβολή του στο Attica TV από το Σεπτέμβρη του 2016. 

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;
 
Αρκετά. Μερικοί από αυτούς Cave Children, Nightstalker, One Leg Mary. 

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα; 
 
Ανάλογα το είδος. Στο ξενόγλωσσο ροκ δυσκολεύει η κατάσταση. Ίσως να είναι και ο λόγος που τις περισσότερες φορές οι μουσικοί στην Ελλάδα ενδέχεται να έχουν παράλληλη εργασία παντελώς διαφορετική με το χώρο της μουσικής, χωρίς να είναι απαραίτητα κακό αυτό. Αν όμως δινόντουσαν περισσότερες ευκαιρίες στην ανάδειξη των μουσικών και άλλων ειδών μουσικής πέραν από τα κοινότυπα, ενδεχομένως και η νοοτροπία των ανθρώπων και η συμμετοχή τους στα live να άλλαζε τα δεδομένα. 

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Όλοι έχουν το δικαίωμα στη μουσική. Είναι ξεκάθαρα μεγάλο το κόστος για μια μπάντα να φτιάξει έναν δίσκο αν σκεφτούμε μόνο τις ηχογραφήσεις και παραλείψουμε τον εξοπλισμό, τις πρόβες, τα artworks και το χρόνο που αφιερώνει. Εφόσον όμως κάποιος εκθέτει το υλικό του για να προβληθεί, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ούτε θα έπρεπε να υποχρεώνει κάποιον να πληρώσει για κάτι που δεν ξέρει τι θα ακούσει εν τέλει. Άποψή μας είναι ότι ο κόσμος θα ήταν ωραίο να ενισχύει τους μουσικούς που του αρέσουν έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο για αυτούς να συνεχίζουν το έργο τους και να φτάνει στα αυτιά μας συνεχώς καλύτερο υλικό. 

Μια τελευταία κουβέντα σας για να κλείσουμε; 
 
Τα καλύτερα έρχονται, stay tuned. Ευχαριστούμε τα παιδιά από την Underground Skini και στηρίζουμε την προσπάθειά τους.

Και εμείς σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου