ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PLAGUE SPREADER



Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι Plague Spreader. 
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2015. Ξεκίνησε με δυο μόνο μέλη αρχικά. Metalman ρυθμική κιθάρα και Γιάννης Δαουλτζής φωνητικά. Στη μπάντα μπήκε αρχικά και ο Γιώργος Μουστάκας ως drummer. Με τη βοήθεια φίλων και κοινών γνωστών στην μπάντα προστεθήκαν τελικός ο Χρηστός Αντίοχος και ο Mike και έπειτα από μερικές πρόβες και αφού δέσαμε όσο μπορούσαμε σ’ αυτό το χρονικό διάστημα σαν μπάντα, δυο μήνες μετά κάναμε το πρώτο μας live. 

Πως προέκυψε η ονομασία του συγκροτήματός σας; 
 
Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα τα οποία σίγουρα μας άρεσαν πολύ περισσότερο τα οποία δεν ήταν τόσο κοινότυπα. Δυστυχώς ό,τι και αν βρίσκαμε και μας άρεσε υπήρχε ήδη. Τελικώς ένας φίλος μας πρότεινε το συγκεκριμένο και αφού δεν υπήρχε άλλη μπάντα με αυτό το όνομα το κρατήσαμε. Το θεωρούμε απλό αλλά μας εκφράζει. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματα σας στην μουσική; 
 
Ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα από heavy και glam μέχρι progressive και death. Αλλά βέβαια όχι μόνο και από το χώρο της metal ή της rock. Το καλό είναι ότι συγκλίναμε όλοι στο thrash βάζοντας ο καθένας δικά του στοιχειά, ιδέες και πινελιές κάτι που παραδόξως κατέληξε σε ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποίησε όλους. 

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για το γράψιμο των στίχων; 
 
Γενικά κάποια προσωπικά βιώματα και συναισθήματα καθώς και το ίδιο το όνομα της μπάντας είναι αρκετά μεγάλη έμπνευση για όλα μας τα κομμάτια μέχρι στιγμής. 

Ετοιμάζετε την ηχογράφηση του πρώτου σας ΕΡ, μιλήστε μας λίγο γι' αυτό. 
 
Θέλαμε πολύ να υπάρχει μια δουλειά μας ώστε να μπορεί να ακούσει ο κόσμος ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Το σκεφτόμαστε και από την άποψη ότι για να έρθει κάποιος σε ένα live μας θα ήθελε να προετοιμαστεί να ξέρει τι θα ακούσει. Μέχρι στιγμής υπήρχε μόνο ένα ντέμο που ηχογραφήθηκε στο home studio του τότε drummer μας αλλά σίγουρα θέλαμε κάτι πιο προσεγμένο και καλής ποιότητας. Ένας φίλος μας πρότεινε να ηχογραφήσουμε σε αυτόν και να κάνει και ο ίδιος της μίξη και το mastering και ουσιαστικά αυτός ήταν που έβαλε μπρος της όλη διαδικασία και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’ αυτό. Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στην όλη διαδικασία που μας έχουν κρατήσει πίσω αλλά προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τελειοποιήσουμε αυτό το EP που θα εκπροσωπεί εμάς και τη μουσική μας. 

Πως προωθείτε την δουλειά σας ως τώρα; 
 
Ο μόνος τρόπος με τον οποίον μπορούμε αυτή τη στιγμή να προωθούμε τη δουλειά μας είναι τα live και το site του στυλ bandcamp, soundcloud, κλπ. Από την ηχογράφηση του EP μας και μετά ευελπιστούμε να μας ακούσει περισσότερος κόσμος. 

Με ποια groups – καλλιτέχνες θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
 
Από ξένες μπάντες σίγουρα θα θέλαμε να συνεργαστούμε με κάποιον τρόπο με Slayer και Kreator. Πιστεύουμε ότι είμαστε κοντά στον ήχο και των δύο κατά κάποιο τρόπο και στα live μας πάντα κάνουμε cover τραγούδια τους. Από μπάντες της εγχώριας σκηνής θα θέλαμε να συνεργαστούμε με τους Vermingod, Suicidal Angels, Amken, Bio-Cancer για να αναφέρουμε κάποια λίγα ονόματα. Διότι είναι πολλές οι καλές μπάντες στην Ελλάδα είναι η αλήθεια οπότε δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και τόσο πολλές μπάντες. Τους εκτιμούμε όλους εξίσου. 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Πάτρα και πως είναι η σκηνή εκεί; 
 
Όντας μικρή πολύ η Πάτρα δεν βοηθάει καθόλου ως βάση ειδικά κάποιας μικρής μπάντας όπως εμείς. Η σκηνή είναι αρκετά πεσμένη, ο κόσμος δεν στηρίζει μικρά live κάτι που δεν είναι ευνοϊκό για την προώθηση μιας μικρής μπάντας. Οι χώροι για live είναι ελάχιστοι και δύσκολα θα υπάρξει κόσμος που να ενδιαφερθεί και να βοηθήσει να πραγματοποιηθεί ένα μικρό live από το όποιο δεν θα έχει μεγάλα έσοδα. Υπάρχουν μπάντες αλλά δεν υπάρχει τόση θέληση και κυνήγι για κάτι καλύτερο. Γενικά η σκηνή στην Πάτρα θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη εάν όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, αν και πιστεύουμε ότι ήδη γίνεται αυτό έως ένα βαθμό αλλά δυστυχώς δεν είναι αρκετό και περιμένουμε και προσπαθούμε για να ανεβάσουμε ο καθένας όσο είναι δυνατό τη σκηνή μας. Φυσικά ευχαριστούμε όσους κάνουν τον κόπο να έρθουν στα live μας και βέβαια είμαστε προετοιμασμένοι για να κάνουμε και περισσότερα πράγματα και να επεκταθούμε όσο περισσότερο είναι δυνατόν. 

Θα θέλαμε να μας πείτε για μια νέα μπάντα στην Ελλάδα ποιο είναι το Νο.1 πρόβλημα; 
 
Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος ακόμα και όταν πρόκειται για τη metal μουσική. Για εμάς το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν θα ακούσει κάτι που δεν είναι στη μόδα αυτή τη στιγμή. Μόδα που μας έχει πλασαριστεί από τα media και πουλάει στο mainstream κοινό και παίζει σε party και club ή καφετέριες. Έτσι απ’ τη στιγμή που παίζεις αυτό που αγαπάς και γουστάρεις αλλά δεν θα το ακούσει κανείς πέρα από ένα πολύ συγκεκριμένο φάσμα κοινού αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα. Παράλληλα το γεγονός ότι δεν μπορείς να βγάλεις τόσο εύκολα χρήματα από αυτό το είδος μουσικής είναι κάτι που σε κρατάει πίσω για να μπορέσεις να έχεις μια επαγγελματική δουλειά και να μπορείς να στηρίξεις αυτό που κάνεις για να πας λίγο πιο μπροστά κάθε φορά και έτσι ώστε να προωθήσεις σωστά τη δουλειά σου. 

Κλείστε όπως εσείς επιθυμείτε την συνέντευξη... 
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους μας έχουν στηρίξει και είναι στο πλευρό μας από τότε που δημιουργήθηκε η μπάντα τόσο ερχόμενοι στα live μας όσο και γενικότερα. Έχουμε πολύ όρεξη και αρκετή μουσική να δώσουμε. Σας ευχαριστούμε επίσης πολύ για την ευκαιρία που μας δώσατε να κάνουμε την πρώτη μας συνέντευξη και να συζητήσουμε θέματα που ενδιαφέρουν τον καθένα που ασχολείται με τη metal σκηνή. Till next time, thrash till death!!!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου