ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FAUNUS



Faunus ( one man band ) θα ήθελες να μας δώσεις ένα μικρό βιογραφικό;
 
Καλησπέρα. Οι Faunus είναι μία one-man band που δημιουργήθηκε το 2015 από εμένα (Άδμητος) ως μία ανάγκη να εκφράσω κάποιες ιδέες και συναισθήματα μέσω της μουσικής. Η έδρα της μπάντας είναι στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ το μουσικό στυλ αποτελεί ένα κράμα από Post Atmospheric Black Metal, Doom Metal και Shoegaze. Γενικά η σύνθεση των τραγουδιών που στην συνέχεια αποτέλεσαν το ντεμπούτο άλμπουμ της μπάντας είχε ξεκινήσει από μήνες πριν χωρίς να υπάρχει στόχος να κυκλοφορήσουν, οι συγκυρίες όμως ήρθαν με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά κυκλοφόρησε το άλμπουμ στα τέλη τους 2015.

Ποιος/οι καλλιτέχνες αποτέλεσαν έμπνευση για εσένα;
 
Σημαντική πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν μπάντες όπως οι Altar of Plagues, Harakiri for the Sky, The Great Old Ones και φυσικά οι Agalloch, οι οποίοι δυστυχώς πρόσφατα ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους. Μεγάλη επιρροή αποτελούν και μπάντες από τον χώρο του Doom Metal, με κυριότερους τους My Dying Bride.

Από που αντλείς έμπνευση για τους στίχους στα τραγούδια σου;
 
Η έμπνευση για τους στίχους των κομματιών πηγάζει κατά πολύ από την φύση και τη σχέση του ανθρώπου με αυτήν.

Το 2015 κυκλοφόρησες το Where Everything Begins with an End, πες μας λίγα λόγια για το υλικό αυτό.
 
Το άλμπουμ αυτό είναι η μοναδική προς το παρόν κυκλοφορία της μπάντας. Αποτελείται από 4 κομμάτια, συνολικής διάρκειας λίγο πάνω από τα 50 λεπτά. Το θέμα που πραγματεύεται το άλμπουμ είναι ουσιαστικά ο κύκλος της ζωής μέσα από τη συνεχή ροή του κύκλου των εποχών στη φύση. Εξ ου και τα ονόματα των τραγουδιών, που χαρακτηρίζονται από το όνομα μιας εποχής και το στάδιο του κύκλου της ζωής που κάθε εποχή συμβολίζει για εμένα προσωπικά. Μιας και όλα ξεκινούν με ένα τέλος όπως αναφέρει και ο τίτλος της κυκλοφορίας, εναρκτήριο κομμάτι είναι το «Autum – Death», όπου η φύση βρίσκεται σε μια κατάσταση θανάτου, ακολουθούμενη όμως από την περίοδο της κύησης («Winter – Gestation») και εν συνεχεία της γέννησης («Spring – Birth») όπου όλη η φύση βρίσκεται σε μια εκστατική κατάσταση άνθισης. Τελευταίο κομμάτι είναι το «Summer – Maturation», μέσω του οποίου προσπάθησα να εκφράσω την περισυλλογή γύρω από τα περασμένα, που φέρει ουσιαστικά η ωρίμανση του ατόμου.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από το Where Everything Begins with an End;
 
Κάθε νέα μπάντα γνωρίζει πολύ καλά πως είναι πολύ δύσκολο να βρει διαθέσιμα αυτιά να την ακούσουν. Έτσι το πρώτο μέλημα ήταν να φτάσει η μουσική σε ανθρώπους και βεβαίως η μεγάλη προσδοκία ήταν να τους αρέσει και ακόμα καλύτερα να τους ταξιδέψει το ηχητικό αποτέλεσμα. Θεωρώντας ότι αυτό ικανοποιήθηκε σε έναν βαθμό, η δεύτερη (και μεγαλύτερη) προσδοκία ήταν να γίνει η κυκλοφορία του άλμπουμ σε φυσική μορφή. Ήταν μεγάλη χαρά λοιπόν όταν πριν από περίπου 2 εβδομάδες κυκλοφόρησε το άλμπουμ σε digipak CD σε συνεργασία με την Dullest Records από τις ΗΠΑ, το οποίο και διατίθεται μέσω της μπάντας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κυκλοφορία του και σε κασέτα για τους λάτρεις του αναλογικού ήχου από την EastSide Records από την Πολωνία.

Τα επόμενα σχέδια σου ποια είναι;
 
Επόμενα σχέδια προς το παρόν δεν υπάρχουν. Για την ώρα η προσοχή μου επικεντρώνεται στην επερχόμενη κυκλοφορία των Elegos, της άλλης μπάντας που συμμετέχω. Γενικά όμως υπάρχουν κάποιες ιδέες για επόμενες δουλειές των Faunus, ελπίζω σύντομα να μπορέσω να προχωρήσω στην υλοποίησή τους.

Υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποτε τους Faunus κανονική μπάντα;
 
Η αλήθεια είναι ότι οι Faunus είναι από επιλογή one-man band και αυτό επειδή δημιουργήθηκαν ακριβώς για να εκφράσουν προσωπικά συναισθήματα και ιδέες. Επειδή όμως ποτέ δεν ξέρεις τι φέρνει το μέλλον, αφήνω ένα ερωτηματικό στην απάντησή μου.

Η μουσική σκηνή του Ηρακλείου (έδρα σου ) ποια είναι;
 
Στο Ηράκλειο υπάρχει έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν μπάντες από όλο το φάσμα της metal, όπως black, thrash, death, doom κλπ ενώ υπάρχει και συναυλιακή δραστηριότητα με ντόπιες μπάντες. Η αλήθεια βέβαια είναι πως δεν υπάρχει τόσο κοινό ώστε να μπορεί να στηρίξει συναυλίες ξένων ή «μεγάλων» εγχώριων συγκροτημάτων, αλλά αυτό από την άλλη ευνοεί την στήριξη στις ντόπιες underground μπάντες.

Κατά την γνώμη σου υπάρχουν περιθώρια προβολής και ευκαιρίες για τα νέα μουσικά group η και solo μουσικούς στην Ελλάδα;
 
Δυστυχώς, όπως ανέφερα και σε προηγούμενη απάντηση, νέες μπάντες δυσκολεύονται πολύ να κάνουν τη μουσική τους να ακουστεί. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω ότι γενικά υπάρχει η κατάλληλη βοήθεια από την πλειονότητα των περιοδικών και zine του χώρου (και ευχαριστώ όσους στήριξαν και προώθησαν την προσπάθεια) αλλά δυστυχώς όπως και τα περισσότερα πράγματα στη χώρα μας είναι πολύ ευκολότερο να πας μπροστά αν έχεις τις κατάλληλες άκρες και διασυνδέσεις.

Τα τελευταία λόγια δικά σου...
 
Καταρχήν, σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη. Όλοι μας πρέπει να στηρίζουμε την τοπική μας σκηνή γιατί αποτελεί το ζωντανό κύτταρο και τον πυρήνα της ιδέας της metal μουσικής.
Links
Facebook: https://www.facebook.com/faunusband/
Bandcamp: https://faunusband.bandcamp.com/
Contact: faunusband@gmail.com 

Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου