ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SUNLIGHT



Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και για το ξεκίνημα των Sunlight.
 
Η μπάντα ιδρύθηκε το Σεπτέμβρη του 2009 στην Ηλιούπολη της Αθήνας. Ο Πάνος (πλήκτρα) μαζί με τα άλλα δύο αρχικά μέλη του συγκροτήματος (φωνή, ντραμς), αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα συγκρότημα που θα κινείται σε ροκ μονοπάτια. Μέσω ενός κοινού γνωστού γνωρίζουν το Μάκη (κιθάρα) και το Νικόλα (Μπάσο). Έκτοτε έγιναν μερικές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας με το σημερινό line-up να αποτελούν οι Δημήτρης Γιαννακόπουλος (φωνητικά), Μάκης Καπώνης (κιθάρα), Πάνος Αναστόπουλος (πλήκτρα), Δημήτρης Καπουκάκης (Ντραμς) και Πάνος Μούρτζινος (Μπάσο). Η μπάντα μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε μαγαζιά και φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο διάστημα αυτό έχει κυκλοφορήσει ένα EP (Rockin’ all around - Δεκέμβρης 2011) και το πρόσφατο ολοκληρωμένο άλμπουμ “My Own Truth” (Μάιος 2015).

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Όλοι μας έχουμε διάφορες επιρροές χωρίς να διαφέρουν βέβαια και πολύ μεταξύ τους. Για το λόγο αυτό ο ήχος μας κινείται στο χώρο του μελωδικού Hard rock/Heavy Metal με στοιχεία Power. Αυτό φαίνεται όταν συνθέτουμε και τα δικά μας τραγούδια, στα οποία θα ακούσετε αρκετά τέτοια στοιχεία.

Ποια σχήματα έχουν σημαδέψει τον ήχο σας;
 
Κάθε μέλος της μπάντας έχει ξεχωριστές επιρροές όπως αναφέραμε και προηγουμένως, που ταυτίζονται όμως σε ένα βαθμό, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει αντιληπτό ακούγοντας την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά. Συγκροτήματα με τα οποία μεγαλώσαμε και σίγουρα μας έχουν επηρεάσει στο ξεκίνημά μας θα λέγαμε πως είναι οι Deep Purple, Whitesnake, Queensryche, Iron Maiden, Helloween και άλλα.

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το άλμπουμ με τίτλο My Own Truth, μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Το ομώνυμο τραγούδι My Own Truth περιγράφει μία κατάσταση ενός ανθρώπου, που ταλαιπωρείται από τα προβλήματα του και βυθίζεται στις σκέψεις του για να σταθεί όρθιος στο μέλλον, δίνοντας μία εικόνα μιας ολόκληρης ημέρας προβληματισμού. Ακολουθεί λοιπόν η νύχτα, παραμένοντας στην ίδια κατάσταση, αλλά ξημερώνοντας, μία ελπίδα τον κατακλύζει , δείχνοντας του πως μετά από κάθε απογοήτευση, ίσως υπάρχουν λύσεις. Παίζοντας λοιπόν και ο χρόνος τον ρόλο του στο να τα ξεπεράσει και να προχωρήσει μπροστά! Γενικά τώρα, μιας και αναφέραμε το κεντρικό concept του ομώνυμου τραγουδιού που έχει και άμεση σχέση με το εξώφυλλο, τα υπόλοιπα τραγούδια έχουν το καθένα από μία ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν. Κάποια μιλάνε για ερωτικές σχέσεις , άλλο για τη ερωτική πράξη παρομοιάζοντας την ως σεισμό, και κάποιο άλλο για μοναξιά.. Έχουμε ακόμα τραγούδια που περιγράφουν συναισθήματα και στόχους, άλλο περιγράφει μία συναυλία και άλλο περνάει κοινωνικό μήνυμα. Δεν υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο concept για τους στίχους, το κάθε τραγούδι έχει και κάτι διαφορετικό να πει..

Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το Ep Rockin' All Around του 2011 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές; Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Ένας ζωντανός οργανισμός εξελίσσεται μέρα με τη μέρα και παρουσιάζει διαφορές με τον παλιό του εαυτό. Ωστόσο παραμένει ο εαυτός του...Πάντοτε κοιτάζοντας το παρελθόν κρίνεις διαφορετικά! Στην περίπτωσή μας, μας αρκεί το γεγονός ότι οι φίλοι των Sunlight αγκάλιασαν το δίσκο του 2015.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια;
 
Φυσικά! Πιστεύουμε πως αυτή τη στιγμή η μπάντα βρίσκεται στα καλύτερά της. Έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο της ολοκληρωμένο δίσκο που σε μόλις 6 μήνες είναι σχεδόν sold out. Παράλληλα πραγματοποίησε μια σειρά εμφανίσεων στη χώρα αλλά και περιοδεία στην Ουκρανία όπου εδρεύει η δισκογραφική μας η Metal Scrap Records. Η συνέχεια θέλουμε να είναι ανάλογη. Στόχος μας είναι η σύνθεση νέων κομματιών που ήδη έχει αρχίσει για το δεύτερο δίσκο αλλά και μερικές ακόμα εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό πριν το τέλος του χρόνου.

Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;
 
Το όλο κλίμα που επικρατεί στις συναυλίες μας. Θέλουμε πρώτα απ’ όλα ο κόσμος που θα έρθει να περάσει καλά όπως και εμείς. Να τον κάνουμε να τραγουδήσει, να χορέψει, να κοπανηθεί!

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα.
 
Σίγουρα πρέπει να αφιερωθεί χρόνος στο studio ώστε η μπάντα να βρει τα πατήματά της και να αποκτήσει χημεία. Ειδικότερα, επένδυση είναι η παραγωγή φρέσκου υλικού που συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του προσωπικού ήχου του σχήματος. Ταυτόχρονα, ευκαιρίες για live εμφανίσεις δεν θα πρέπει να χάνονται, καθώς αποτελούν τον αμεσότερο τρόπο επικοινωνίας με το κοινό στο οποίο το συγκρότημα θέλει να συστηθεί και να κάνει αισθητή την παρουσία του. Τέλος, κάτι που λειτούργησε ευεργετικά στην περίπτωση του δικού μας σχήματος, ήταν οι ώρες που περάσαμε έξω από το studio, σαχλαμαρίζοντας πίνοντας μπίρες. Αυτό μας έφερε από την αρχή όλους πιο κοντά και ώθησε τη μπάντα στο να κάνει γρήγορα και άφοβα τα πρώτα της βήματα.

Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;
 
Η αλήθεια είναι πως η εποχή των CD έχει αντικατασταθεί πλέον από τη ψηφιακή τεχνολογία και το ακροατήριο βρίσκει τα πάντα από το διαδίκτυο. Έτσι και οι μπάντες σύμφωνα με το ρεύμα της εποχής στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση. Μπορείς να προμοτάρεις πιο εύκολα τη δουλειά σου σίγουρα, αλλά υπάρχει και κίνδυνος να χαθείς μέσα στο χάος. Το downloading έχει κάνει ιδιαίτερη ζημιά στις μεγάλες δισκογραφικές που μειώνει τα τεράστια κέρδη τους. Δε νομίζουμε ότι αποτελεί πλήγμα στη μουσική. Τέλος, πιστεύουμε πως είναι καλό να αγοράζουμε CD και T-shirt, ώστε να ενισχύουμε τα νέα συγκροτήματα που μας αρέσουν μιας και είναι από τις λίγες πηγές χρηματοδότησής τους για να μπορούν να συνεχίσουν να κάνουν αυτό που κάνουν.

Τι θα θέλατε να πείτε, κλείνοντας την συνέντευξη;
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το blog σας για το χώρο που μας δίνει μέσα από αυτή τη συνέντευξη να προβάλλουμε τις απόψεις, τη δουλειά και τα σχέδια μας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύει στις δυνατότητες μας. Δουλεύουμε καθημερινά όλο και πιο σκληρά να γίνουμε καλύτεροι και υποσχόμαστε πως το δεύτερο άλμπουμ θα τους ικανοποιήσει περισσότερο.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου