ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BEHIND THE SHADOWS



Θα θέλαμε να μάθουμε πως ξεκίνησε η όλη φάση με τη μπάντα και έγινε ώστε να φτάσουν οι BEHIND THE SHADOWS στην τελική τους μορφή.
 
“Η μπάντα ξεκίνησε να υπάρχει μετά διάλυση των Mind Mirror το καλοκαίρι του 2008 εγώ Χρηστός Τσότρας μαζί με τον Αλέξανδρο Σγουρδα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια εντελώς καινούρια μπάντα η όποια πηρέ την ονομασία από το ψευδώνυμο μου Gian ξεκινώντας μια ηχογράφηση demo με την ονομασία Gian-Awake The Apocalypse to οποίο πήρε καταπληκτικές κριτικές από διάφορα metal περιοδικά με φιλικές συμμετοχές από Crossover και Overgarven. Στην συνέχεια o Αλέξανδρος Σγουρδας εγκαταλείπει την μπάντα για προσωπικούς λογούς και τo 2011 ηχογραφώ μόνος μου τo δεύτερο demo Gian-Bloody Mary με την πολύτιμη βοήθεια του Στράτου Βραχιόλια (Defision) και του Βασίλη Βουρβουρη στις σόλο κιθάρες και του Τάσου Καραπαπαζουγλου στα πλήκτρα και στην ηχογράφηση και τα δυο demo ηχογραφήθηκαν στο Nemesis studio στην Καβάλα ένα demo που δεν κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή αλλά τελικά κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό κανονικά σε cd. Αργότερα τέλη του 2014 γνωριστήκαμε με τον Πασχάλη Νικιφορηδη (κιθάρα/μπάσο/φωνή).
Μέσα από μια άλλη μπάντα και από Gian αποφασίζουν να αλλάξουν το όνομα σε Behind the Shadows η οποία όμως μέχρι στιγμής δεν είναι στην τελική τους μορφή.

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Δεν πιστεύουμε ότι υπαρχή χαρακτηρισμός η κάποια ταμπέλα γιατί μας αρέσει να παίζουμε σχεδόν από όλα τα ήδη της metal μουσικής.

Πως προέκυψε το όνομα;
 
H αλήθεια είναι πώς το όνομα δεν είναι τυχαίο καθώς ακλούθησαν μια σειρά από γεγονότα όπως να το πω μεταφυσικά έβλεπα σχεδόν καθημερινά την ώρα που ξυπνούσα να με κυριεύουν κάτι σαν σκιές και άλλα πράγματα πιθανών διάφορες σκοτεινές υπάρξεις τα οποία τα πιστεύουμε απόλυτα ότι είναι υπαρκτά και όχι φανταστικά πράγματα.

Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;
 
Συνήθως μας άρεζε πολύ από τους Mind Mirror ακόμα να γραφούμε στοίχους οι οποίοι είναι βασισμένοι σε διάφορες αγαπημένες horror movies και γενικά σκοτεινές θεματολογίες. 

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο σας Behind The Shadows , τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
θα πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι αυτή η τελική μορφή τις μπάντας μέσα στο album υπάρχουν παλιές ξανά ηχογραφημένες σύνθεσης και καινούριες με πολλές φιλικές συμμετοχές από Crosover, Ink, Sonicpath, Defision, hocus και τα λοιπά και όπως αναφερθήκαμε και παραπάνω δεν είναι η τελική μορφή της μπάντας και θα το διαπιστώσετε σύντομα.

Πώς αισθάνεστε τώρα που πλέον έχει κυκλοφορήσει;
 
Αισθανόμαστε υπέροχα για την κυκλοφορία του album από την Visionaire Records (Italy) παρόλο αυτά ψάχνουμε και για το οτιδήποτε καλύτερο προκύψει.

Μετά την κυκλοφορία του δίσκου σας ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;
 
Μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας album ηχογραφήσαμε σχεδόν άμεσα ένα EP τo οποίο δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα ακόμα με τον τίτλο Raising Hell και αυτήν την στιγμή παρόλο αυτά είμαστε και πάλι στο studio ηχογραφώντας ένα νέο album τo οποίο θα περιέχει 10 tracks και θα έχει τoν τίτλο Demons και είμαστε και σε φάση αναζήτησης μουσικών για την ολοκλήρωση της μπάντας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα του χώρου σας στην επαρχία;
 
H δυσκολίες είναι πολλές όπως δυσκολία αναγνώρισης της μπάντας υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο να βρούμε μελή για την μπάντα στο να ακολουθήσουν ωραίες η ηχογραφήσεις αλλά θα θέλαμε να κάνουμε και live και τα λοιπά και φυσικά το οικονομικό γιατί όλα τα έξοδα για ηχογραφήσεις και όλα αυτά βγαίνουν από εμάς.

Η άποψη σας για την underground σκηνή μας ποια είναι, προοδεύει η μένει στάσιμη;
 
Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά group τα οποία είναι πολύ αξιόλογα αλλά δυστυχώς πιστεύουμε ότι δεν έχουν την σωστή προώθηση για κάτι καλύτερο εδώ στην Ελλάδα και πραγματικά είναι πολύ κρίμα.

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.
 
Όσο για τους αναγνώστες να μείνουν πιστοί στην metal μουσική και να βοηθούν όσο μπορούν τις μπάντες του τόπου τους stay heavy guys.
Ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία του blog underground skini
Συνεχίστε την καλή δουλειά.

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου