ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PLAYGROUND THEORY 
 
Πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας και δημιουργήθηκαν οι Playground Theory;
 
Οι playground theory φτιάχτηκαν το 2009 μέσα από μία παρέα φίλων που είχαν κοινό σημείο την έντονη ενασχόληση σου τους με τη μουσική και πολλές μουσικές ιδέες που ήθελαν να μοιραστούν. Οι αρχική παρέα ήταν ο Βαγγέλης (drums), ο Δημήτρης (πλήκτρα) και η Μάρσια (φωνητικά- πιάνο). Στην πορεία προστέθηκαν και έφυγαν πολλοί ακόμα φίλοι και τώρα στην παρέα μας έχουμε τον Κωστή (κιθάρα) και τον Θάνο (μπάσο).
 
Για ποιο λόγο γράφετε μουσική και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
Μέσα από τη μουσική προσπαθούμε να εκφράσουμε τις αγωνίες μας, κρυμμένους φόβους και τις ονειροπολήσεις μας. Ο λόγος που γράφουμε και ακούμε μουσική είναι ότι πολλά πράγματα που μας απασχολούν δεν εκφράζονται το ίδιο καλά μόνο με λέξεις. Είναι η έξοδος κινδύνου μας αλλά και η δίοδος επικοινωνίας μας. Επηρεαζόμαστε μουσικά από αρκετά είδη (dream pop, electro, shoegaze) χωρίς να έχουμε κατά νου να “μοιάσουμε” σε κάτι. Ο ήχος προκύπτει από τις ανάγκες κάθε κομματιού και κυρίως από το πως δένει με το ύφος των στίχων.
 
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας έχει τίτλο Speaking Of Secrets, μιλήστε μας λίγο για αυτήν.
 
11 κομμάτια γραμμένα σε ένα διάστημα 3-4 ετών, τα οποία κρίναμε ότι “δένουν” μεταξύ τους και φυσικά οτι μας αρέσουν πολύ! Ελπίζουμε να ισχύει το ίδιο και για όποιον ακούει το “Speaking of Secrets”.
 
Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Παρόλο που τα μισά κομμάτια περίπου του δίσκου ήταν σε σημαντικό βαθμό έτοιμα (Με τη βοήθεια του Νέστορα θεοφιλόπουλου) οι πινελιές των “παραγωγών” Χρήστου Αλεξόπουλου (της Puzzlemusik), Γιώργου Πρινιωτάκη και Αλέξη Μπόλπαση (αμφότεροι των Artracks Studios) όπως και η συμβολή τους στα πιο “άγουρα” κομμάτια έκαναν το αποτέλεσμα ακόμα πιο ελκυστικό στα αυτιά μας από αυτό που είχαμε φανταστεί! Σίγουρα αν ξαναηχογραφούσαμε σήμερα το “Speaking Of Secrets” θα κάναμε αλλαγές άλλα γενικά είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.
 
Πως θα περιγράφατε αυτό το δίσκο σ' ένα νέο ακροατή των Playground Theory;
 
Μία συλλογή από μελωδίες πάνω σε άλλες μελωδίες που ενώνονται για να σε ταξιδέψουν. Το speaking of secrets έχει πολλά επίπεδα να ανακαλύψει κανείς (στιχουργικά, αρμονικά και ενορχηστρωτικά), δεν “φωνάζει” αλλά περιμένει να ανακαλύψει ο κάθε ακροατής τα μυστικά του.
 
Πως σκοπεύετε να προωθήσετε το Speaking Of Secrets;
 
Μέσα από τις συναυλίες, τον τύπο, την παρουσία μας στο διαδίκτυο και τους φίλους μας. Πιστεύουμε ότι και σε 15 χρόνια θα συνεχίσουμε να το προωθούμε!
 
Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Ναι, υπάρχει πολύ νέο υλικό, για αυτό και στις συναυλίες μας το setlist είναι ισορροπημένο μεταξύ παλιού και νέου. Ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί σύντομα η επόμενη κυκλοφορία μας, η οποία όπως φαίνεται μέχρι τώρα θα έχει μια “στροφή” στον ήχο μας! Περισσότερα στα live και στο μέλλον!
 
Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
 
Να προσπαθούμε να οργανώνουμε ή να είμαστε παρόντες σε όμορφες συναυλίες και όπως προείπαμε ηχογράφηση νέου υλικού.
 
Που μπορεί κάποιος να βρει πληροφορίες για τους Playground Theory;
 
Παραθέτουμε Links:
και ελπίζουμε σύντομα και το προσωπικό μας site
Επίσης, μπορεί να μας στείλει και e-mail στο ccellardoor@gmail.com
 
 
Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη…
 
 
Ψάξτε τη μουσική γενικότερα μην κολλάτε σε ετικέτες, πηγαίνετε σε συναυλίες, φέρτε αυτό που θεωρείτε “Underground” στο προσκήνιο αν σας αρέσει πραγματικά…. Υπάρχει πολύ καλή μουσική εκεί έξω.
 
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.
 
 
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου