ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DISSONANCE 
 
Πότε και πως ξεκινάει το μουσικό ταξίδι των Dissonance;
 
To συγκρότημα ξεκίνησε με τον Πάνο(κιθάρα) και τον Χρήστο(μπάσο) το φθινόπωρο του 2013. Στην αρχή ξεκινήσαμε πιο πολύ ίσα-ίσα για να τζαμμάρουμε. Όσο περνούσε ο καιρός μας καρφώθηκε η ιδέα να το πάμε πιο σοβαρά σε συγκρότημα. Τον Απρίλιο του '14 τελικά βρήκαμε τον Στέφανο(ντραμς), τζαμμάραμε κάνα δυο φορές και στο τέλος ήρθε και ο Νίκος(φωνή) που ήταν και σε προηγούμενο συγκρότημα με τον Στέφανο και το lineup των Dissonance ολοκληρώθηκε.
 
Ποιος είχε την ιδέα για το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα υπήρχε από τις αρχές, όταν αποφάσισε ο Πάνος και ο Χρήστος να το γυρίσουν σε συγκρότημα, όπου και αυτοί το βρήκαν και αφού συμφώνησαν και οι άλλοι δύο έμεινε.
 
Την μουσική σας πως θα την χαρακτηρίζατε;
 
Είναι λίγο δύσκολο να χαρακτηρίσεις τη μουσική που παίζεις, αλλά σαν είδος θα λέγαμε Alternative/Progressive Rock/Metal ή τουλάχιστον αυτό θέλουμε να παίζουμε, τώρα δεν ξέρουμε, μπορεί να παίζουμε κάτι τέτοιο, μπορεί και όχι..
 
Ποια είναι τα ακούσματά σας γενικότερα;
 
Ο Πάνος και ο Χρήστος είναι πιο πολύ του Progressive, με top 5 συγκροτήματα γενικά RUSH, Iron Maiden, Mastodon, Porcupine Tree και TOOL. Ο Πάνος γενικά έχει top 6 μαζί με τους Opeth. Ο Στέφανος πιο πολύ της Industrial/Alternative μουσικές του στυλ Nine Inch Nails, Rob Zombie, Marilyn Manson και άλλα. Ο αοιδός του συγκροτήματος είναι πορωμένος με Black Label Society και τα υπόλοιπα μεταβάλλονται συχνά.
 
Τι αποτελεί έμπνευση για εσάς;
 
Γενικά διάφορα πράγματα όπως βιβλία, σειρές, μουσικές όλων των ειδών....
 
Αυτό το καιρό ετοιμάζετε κάτι;
 
Έχουμε το παρθενικό μας live στις 3 Ιουλίου στο Eightball οπότε λιώνουμε στις πρόβες. Ο Πάνος εκτός από τους Dissonance ασχολείται και με ένα δικό του project με πιο light τραγούδια, τους Flashback Episode και ο Χρήστος είναι σε ένα άλλο group στα σκαριά.
 
Τι να αναμένουμε στο μέλλον από τους Dissonance;
 
Θέλουμε να πιστεύουμε πολλά live και γενικά θα το επιδιώξουμε όσο μπορούμε και ελπίζουμε μέχρι το τέλος του '14 να έχουμε και ένα demo.
 
Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική underground σκηνή;
 
Έχει πάρα πολλά να δώσει γενικά, υπάρχουν ειδών και ειδών συγκροτήματα, με πολύ ωραίες ιδέες και όρεξη. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει προβολή προς τα έξω, όπως ραδιόφωνο. Πάλι καλά υπάρχουν συναυλιακοί χώροι που δίνουν ευκαιρίες σε συγκροτήματα και φυσικά blogs όπως το δικό σας που προσπαθεί να προβάλλει μπάντες προς τα έξω και σας ευχαριστούμε για αυτό.
 
Έχετε την τελευταία κουβέντα να πείτε ότι θέλετε...
 
Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και γενικά για το ενδιαφέρον σας για την Underground Ελληνική σκηνή και ελπίζουμε να σας δούμε στο Eightball στις 3 Ιουλίου.
 
Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου