ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ COUNTOWN



 
 
(Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από τον Γιώργο Αρχοντούλη τραγουδιστή και δημιουργό των Countown )
 
Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας; Πως ξεκίνησαν όλα;
 
Το ξεκίνησα με αγάπη για τη μουσική σαν πρώτο ερέθισμα σε συνδυασμό με την ανάγκη για έκφραση προσωπικών βιωμάτων και καταστάσεων !! Έτος 2008 η πρώτη μου σύνθεση «Ο καθρέφτης» αργότερα έγραψα κι άλλα κομμάτια αλλά δεν το είχα στήσει σαν μπάντα , ήταν κάτι σαν “one man band” και κράτησε δυο χρόνια έτσι μέχρι που φίλοι μου μουσικοί με «έψησαν» να το κάνουμε μπάντα και ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2010! Πέρασαν πολλά και διάφορα μέλη από τους Countown αρκετοί ντράμερς κιθαρίστες τραγουδίστριες μπασίστες Djs μέχρι που φτάσαμε στο έτος 2013 όπου και εμφανίσαμε την μπάντα με το τελευταίο μας Line up , Εμένα Φωνή κιθάρες , τον Μάριο κιθάρες , τον Κυριάκο μπάσο και τον Γιάννη στα τύμπανα!
 
Εσύ πως χαρακτήριζες το στυλ της μουσικής σας;
 
Είναι Metal βαρύς αμερικάνικος ήχος της Nu Metal σχολής του 1995-2000 , αλλά έχει και hip-hop και ροκ και punk στοιχεία!
 
Υπάρχουν κάποια σχήματα ( σε Ελλάδα και Εξωτερικό ) που σας επηρέασαν μουσικά;
 
Πολλές επιρροές από Μπάντες εξωτερικού όπως Staind ,Korn, Limp Bizkit , P.O.D , Chimaira αλλά και μπάντες της ελληνικής ροκ Hip Hop και punk σκηνής όπως Ξύλινα σπαθιά , Τρύπες ,FFC ,TXC, Active Member, Χάσμα , Νίπτω τας χείρας και πολλές άλλες.
 
Ποιος γράφει τους στίχους και ποιος την μουσική;
 
Εγώ γράφω κατά βάση την μουσική και τους στίχους αλλά η χημεία των τεσσάρων μας στο στούντιο όταν τζαμάρουμε δεν περιγράφεται πόσο δημιουργική είναι , ρίχνουμε όλοι ιδέες στα κομμάτια είτε έρθουν έτοιμα από μένα είτε δημιουργηθούν από ένα τζαμάρισμα ενός riff κιθάρας του Μάριου.
 
Από που αντλείτε συνήθως τις μουσικές σας εμπνεύσεις;
 
Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μου παρέχει έμπνευση , είναι η καθημερινότητα μας και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις που βιώνουμε , δηλαδή δεν λέω πάω να πιω δυο μπύρες να γράψω τραγούδι χαχαχαχα , απλά εκεί που κάθομαι η οδηγάω η είμαι στη δουλειά και νιώσω κάτι κάπως περίεργο πιάνω την κιθάρα και δημιουργώ! Όταν είμαστε στο στούντιο με τα παιδιά όλοι μαζί και γράφουμε μουσική πιστεύω είναι κάτι απερίγραπτο πως γίνεται και από πού πηγάζει αυτό.
 
Γιατί επιλέξατε ελληνικό στίχο για τα τραγούδια σας;
 
Είναι ρίσκο το ξέρουμε αλλά μας αρέσουν τα ρίσκα , θέλαμε να κάνουμε κάτι που θα πει όποιος το ακούσει πως δεν είναι εύκολο να γίνει και να μας ψάξει να δει πως το αποδίδουμε!! Θέλει δουλειά μεν αλλά και να το χεις για να παντρέψεις τέτοιο ήχο με τέτοιο στίχο.
 
Τι να περιμένουμε από τους Countown μέσα στο 2014;
 
Οι Countown ετοιμάζουν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο «Μουσική Πορνεία» ηχογραφείται στο στούντιο του Βαγγέλη Γιαλαμά (Fragile Vastness/Goin Through) και υπολογίζουμε μετά το καλοκαίρι να κυκλοφορήσει από μια ανεξάρτητη εταιρία, θα περιέχει 10 κομμάτια! Παράλληλα θα κυκλοφορήσει ίσως μέσα στον Αύγουστο ένα κομμάτι μας το «Δικαστής της Λογικής» σε μια συλλογή έκπληξη σε Ελλάδα και Κύπρο και μέσα στο καλοκαίρι θα ετοιμάσουμε και το δεύτερό μας Βίντεο κλιπ του προαναφερμένου κομματιού!! Όμως δεν λέμε όχι και σε κάποιο live gig μέσα στο καλοκαίρι και σίγουρα να περιμένετε πολλά live events που θα διοργανώσουμε και μόνοι μας από τον Σεπτέμβρη.
 
Υπάρχουν ονόματα στην Ελληνική σκηνή που έχετε ξεχωρίσει;
 
Είναι πολλοί οι καλλιτέχνες που μας αρέσουν σε διάφορες Ελληνικές μουσικές σκηνές, ανέφερα στην παραπάνω ερώτηση πολλά γνωστά ονόματα αλλά γενικά η χώρα μας έχει πολλές και καλές και ποιοτικές μπάντες που δεν έχουν το απαραίτητο promotion και δυστυχώς δεν τις γνωρίζει ο κόσμος!! Έχουμε τεράστια και αξιόλογη Underground σκηνή και πρέπει να γυρνάς τα clubs καθημερινά να τις ανακαλύψεις αλλιώς το ιντερνετ αν και μεγάλο μέσω διαφήμισης δεν τα χει όλα.
 
Τι θα ήθελες να πεις, κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
 
Θα πούμε πως δεν πρέπει να βιαστεί κάποιος να πάρει θέση σε κάτι μόνο από τον τίτλο του και στην παρούσα φάση εμάς με το rock rap metal! Καλούμε τον κόσμο στις συναυλίες μας να έρθει να περάσει καλά, να νιώσει πολλά συναισθήματα αληθινά και να δει πως αυτό που κάνουμε το κάνουμε σοβαρά και το πιστεύουμε παντρεύοντας καλά το rap και το rock και το metal με τσιμέντο ήχο γιατί μπορούμε και γιατί αυτό είμαστε.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη σας ευχόμαστε τα καλύτερα.
 
 
Εμείς ευχαριστούμε Γιώργο, καλή συνέχεια.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου