ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MILLION HOLLERS



 
 
Πως δημιουργήθηκαν οι Million Hollers και γιατί δώσατε αυτό το όνομα στο συγκρότημα;
 
Δημιουργήθηκαν μετά από μια ανάγκη δημιουργίας μιας μπάντας με ένα ήχο κοντά στην κατεύθυνση που είμαστε τώρα. Η αρχική πρωτοβουλία ήταν δική μου και χρειάστηκαν μόνο δύο συναντήσεις μεταξύ των μελών, στις οποίες ανακαλύψαμε τα κοινά μας μουσικά γούστα και από κει πορευθήκαμε με αυτά που βρήκαμε ότι μας "ενώνουν".
Η λέξη "hollers" προέρχεται από τα εργατικά τραγούδια των σκλάβων Αφροαμερικανών, τραγούδια που με έναν τρόπο γέννησαν και το blues, το οποίο σαν είδος έχουμε σαν βάση επιρροής και έμπνευσης. Σημερινή ερμηνεία για τη λέξη "holler" είναι και η κραυγή και σαν κραυγές είναι και τα τραγούδια μας, στιχουργικά τουλάχιστον.
 
Η ηχητική σας κατεύθυνση ποια είναι;
 
Το μπλουζ όπως ανέφερα είναι βασική επιρροή μας. Μαύρη μουσική κατά ένα μεγάλο κομμάτι και όλο το 60ς 70ς συνάφι. Και ότι σημερινό έχει δημιουργηθεί επηρεασμένο από τα προαναφερθέντα είδη, χωρίς να αποκλείεται κάτι συγκεκριμένο.
 
Ποιες είναι οι επιρροές σας για να γράψετε στίχους και μουσική;
 
Οι στίχοι πραγματεύονται καθημερινές εμπειρίες και ιστορίες όπως γινόταν, γίνεται και θα γίνεται εις τους αιώνας των αιώνων (amen!). Τη ραχοκοκκαλιά στίχων-μουσικής τη γράφω εγώ και αργότερα μαζί με τους άλλους δυο παίζουμε πάνω σ' αυτό και με τις ιδέες του καθενός στήνεται σιγά σιγά η τελική μορφή του τραγουδιού. Η δημιουργία όταν έρχεται δε ρωτάει.
 
Στο τέλος του 2013 κυκλοφορήσατε ένα single, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτό και ποια είναι η ανταπόκριση που έχει από το κοινό;
 
Αυτή ήταν η πρώτη μας ομώνυμη κυκλοφορία, με τρία κομμάτια και κυκλοφόρησε σε 300 αντίτυπα από τα οποία τα 200 έχουν ήδη φύγει από τα χέρια μας, οπότε η ανταπόκριση ήταν μάλλον καλή. Ηχογραφήθηκε στα Shellac Studios και κυκλοφόρησε υπό το όνομα της Hands In Sand Records.
 
Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Μόλις ηχογραφήσαμε πέντε κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν σε ένα ΕΡ μετά το Σεπτέμβρη σίγουρα. Λίγο εξελιγμένο μουσικά από την πρώτη κυκλοφορία, αλλά στο ίδιο ύφος πάνω κάτω. Παραπάνω πληροφορίες θα έχουμε σύντομα.
 
Ποια είναι τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον;
 
Έχουμε ένα live στο Jam festival στον Πλαταμώνα στις 28 Ιουνίου μαζί με αρκετές άλλες μπάντες, κατά τα άλλα μέσα στο καλοκαίρι θα τρέχουμε για τον δίσκο ώστε να κυκλοφορήσει το συντομότερο.
 
Ποια είναι η ποιο σημαντική στιγμή για την ως τώρα πορεία και παρουσία σας;
 
Η δημιουργία του πρώτου δίσκου ήταν μια αρκετά σημαντική εμπειρία για μας και η τωρινή διαδικασία προετοιμασίας του επόμενου ήδη μας έχει στιγματίσει. Τα live είναι πάντα στιγμές χαράς και γενικώς έχουμε ακόμα μέλλον για πορείες και παρουσίες..
 
Υπάρχει μέλλον για ένα group σαν τους Million Hollers στην Ελλάδα;
 
Εξαρτάται τι θέλει να κάνει ο καθένας με αυτό που έχει. Εμείς δεν έχουμε κάποιον απώτερο τελικό στόχο. Θέλουμε να γράφουμε υλικό που να απολαμβάνουμε πρώτα εμείς και μετά ο κόσμος και αν ηχογραφείται αυτό και μένει στο χρόνο, ακόμα καλύτερα, και να παίζουμε live επίσης πρώτα για μας και μετά για τους άλλους, να το απολαμβάνουμε γιατί αυτό είναι η μουσική, είναι πάνω από όλα προσωπική ανάγκη και ευχαρίστηση. Αν τη λέξη μέλλον την αναφέρεις με την έννοια της καριέρας, βλέπε τρίπτυχο λεφτάόξα-εμπορική επιτυχία, τότε θα σου πω ότι αν αυτό ήταν κάτι που να το επιδιώκαμε θα είχαμε κάνει πολλά πράγματα διαφορετικά.
 
Πως θα ήθελες να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Αναφέροντας τα "μέρη" που μπορεί να μας βρει ο κόσμος, τα οποία είναι: millionhollers.bandcamp.com , www.facebook.com/millionhollers και http://handsinsand.wordpress.com για το "label",
 
Οι απαντήσεις είναι από την Λαμπρινή που την ευχαριστούμε.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου