ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ VOID DROID



Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Void Droid και γιατί δώσατε το όνομα αυτό στην μπάντα;

Οι Void Droid σχηματίστηκαν τον Οκτώβριο του 2012. Το όνομα αποτελεί μια ένωση του "Faceless Void", ενός χαρακτήρα στο online παιχνίδι dota και του Droid, από Star Wars, δύο δημοφιλείς ασχολίες ανάμεσα στα μέλη της μπάντας.

Ποια σχήματα έχουν σημαδέψει τον ήχο σας;

Σίγουρα ένα από τα σχήματα που έχει επηρεάσει κατά πολύ τον ήχο μας, είναι οι Metallica, που αποτελούν την ραχοκοκαλιά των κομματιών. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλές άλλες επιρροές που διαμορφώνουν τον ήχο της μπάντας και έχουν να κάνουν με τις προσωπικές μουσικές προτιμήσεις των μελών. Κάποιες ενδεικτικές είναι οι: Mastodon, Alice in Chains, Pain Of Salvation αλλά και πιο post metal μπάντες όπως οι Isis.

Ας έρθουμε λοιπόν στην νέα σας δουλειά Bipolar, πόσο διαφορετική ακούγεται σε σχέση με το άλμπουμ Terrestrial του 2016;

Το Bipolar για εμάς, αποτελεί ένα βήμα μπροστά για την μπάντα. Συνθετικά, αποτελείται από πιο progressive στοιχεία σε σχέση με το Terrestrial και απομακρύνεται από τον κλασικό heavy rock ήχο, καθώς μας αρέσει να εξελίσσουμε τις συνθέσεις μας και να πειραματιζόμαστε. Στο ηχητικό μέρος του άλμπουμ δόθηκε πολλή προσοχή και για αυτό είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το τελικό αποτέλεσμα.

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;

Το αποτέλεσμα του άλμπουμ ήταν αυτό που ακριβώς θέλαμε, τόσο συνθετικά αλλά και ηχητικά.

Πως θα περιγράφατε το άλμπουμ σ' έναν νέο ακροατή των Void Droid;

Θα μπορούσαμε να το περιγράψουμε σαν ένα heavy rock άλμπουμ με αρκετές δόσεις progressive και alternative στοιχείων.

Πως σκοπεύετε να το προωθήσετε;

Το άλμπουμ προς το παρόν προωθείται από την σελίδα μας στο Facebook, Instagram, αλλά και στο Bandcamp. Πέρα αυτών, είχαμε κλεισμένα live σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για την προώθηση, αλλά λόγω των φετινών γεγονότων με τον ιό, έχουν αναβληθεί. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να τα πραγματοποιήσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα!


Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;

Αυτή την περίοδο, βρισκόμαστε στη σύνθεση κομματιών για το τρίτο άλμπουμ της μπάντας, οπότε σίγουρα είναι μια αρκετά παραγωγική περίοδος για εμάς. Ευελπιστούμε σε κάποιο λαιβ αρκετά γρήγορα!

Πως θα περιγράφατε μια συναυλία των Void Droid; Τι να περιμένει ο κόσμος από κάποιο live σας;

Μια συναυλία των Void Droid, περιλαμβάνει αρκετό ιδρώτα, κάμποσο headbanging, αλλά και πολλή αγάπη την οποία το κοινό φροντίζει πάντα να μας δείχνει.

Αρκετά χρόνια γεμάτα μουσικές από τους Void Droid. Τι ξεχωρίζετε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;

Ένα από τα βασικά που ξεχωρίζουμε στην μέχρι τώρα πορεία μας, είναι η αγάπη που έχουμε δεχθεί από τον κόσμο και τα πολύ καλά λόγια που λαμβάνουμε από αυτόν για την μουσική. Και αυτό πιστεύουμε πως είναι το βασικότερο για μια μπάντα που αποφασίζει να παρουσιάσει την μουσική της μπροστά σε κοινό.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθηση της ελληνικής σκηνής με πολύ καλές κυκλοφορίες, ποια είναι η άποψη σας και τι πιστεύετε ότι έχει αλλάξει αυτά τα τελευταία χρόνια;

Η άνθηση της Ελληνικής σκηνής με τις σπουδαίες της κυκλοφορίες μόνο καλό μπορεί να προσφέρει στην μουσική του τόπου. Το γεγονός ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή Ελληνικές  μπάντες που περιοδεύουν στο εξωτερικό και χαίρουν σημαντικής αναγνώρισης, μόνο καλό μπορεί να είναι για την προώθηση της χώρας μουσικά. Σίγουρα ένα πράγμα που έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, είναι η στροφή του κόσμου και σε άλλα μουσικά είδη, πέρα από τα 2-3 που ακούγονταν κατά κόρον τις τελευταίες δεκαετίες. Ελπίζουμε ότι αυτή η καλλιτεχνική πρόοδος, θα συνεχίσει να υφίσταται, διότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την ευκαιρία να ακούμε εξαιρετικές μουσικές.

Κάτι τελευταίο για να κλείσουμε την συνέντευξη;

Ευχαριστούμε πολύ για την αφοσίωσή σας στην μπάντα αυτά τα τελευταία 7 μιση χρόνια. Ελπίζουμε να τα πούμε σύντομα σε κάποιο live!

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου