ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - SEDATE ILLUSION



Μπορείτε να μας δώσετε ένα ιστορικό των Sedate Illusion;

Οι Sedate Illusion είναι ένα progressive metal σχήμα και αποτελείται από τους Βαγγέλη Κακαρούγκα (πλήκτρα, φωνή), Τάσο Κιμπιζή (κιθάρες), Βαγγέλη Γκλαβίνα (μπάσο) και Ανδρέα Αλαμάνο (τύμπανα). Αρχικά ξεκίνησε από εμένα, ως side-project στην Αθήνα, από τον Γενάρη του 2004 έως το 2013, έχοντας 2 ολοκληρωμένα άλμπουμ, το "0545" το 2010 και το "Illusory Sustenance" το 2012 και έπειτα ολοκληρώθηκε ως μπάντα με τα παραπάνω μέλη και ηχογραφήθηκε το "What Remains" το 2014. Tο 2016 το "Glass Delusion" και το τελευταίο προς το παρόν “UnGod Me” 2020.

Πως θα περιγράφατε το μουσικό ύφος σας;

Δε ξέρουμε ακριβώς, ας πούμε ότι είναι progressive metal.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στην δημιουργία της μουσικής σας;

Πολλές και διάφορες. Μάλιστα οι επιρροές δεν σταματάνε και από νέα ακούσματα. Οι κλασικές αξίες πάντως είναι Symphony X,  Dream Theater, Fates Warning, Queensryche, Savatage και άλλες πολλές μέχρι και Testament (τα παλιά τους) μη σου πω. Αυτές που μας έχουν επηρεάσει τώρα τελευταία είναι Ayreon, OSI, Steven Wilson, Opeth, A.C.T, Textures, Katatonia, Frost, Haken, Leprous, Devin Townsend, Soen και η λίστα συνεχίζεται. 

Το 2020 κυκλοφορήσατε το τελευταίο album σας UnGod Me, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;

Ο δίσκος αυτός είναι εμπνευσμένος από πολλά και διάφορα ερεθίσματα, με ένα να ξεχωρίζει, αυτό της σειράς Mr. Robot, σε ένα εκπληκτικό μονόλογο του πρωταγωνιστή, Έλιοτ. Βρισκόμενος σε ένα A. A. meeting, άρχισε να λέει κάτι για τις θρησκείες και του “ανθρώπους του Θεού” και πόσο υποκρισία, ψευτιά και σαπίλα υπάρχει σε αυτό το σύστημα απομύζησης χρημάτων από τους πιστούς της εκάστοτε θρησκείας. Άρα θα μπορούσε κανείς να πει πως το άλμπουμ αυτό βασίζεται κατά κάποιο τρόπο σε αυτό το concept. Επιπλέον, έχουμε κάνει μια διασκευή επ’ ονόματι “Forever” από Rage, από το άλμπουμ “Black in Mind (1995) ”, για την οποία έχουμε πάρει πάρα πολύ θετικά σχόλια. 

Πόσο καιρό σας πήρε για να το ετοιμάσετε; 

Αν θυμάμαι καλά γύρω στο 2017 ξεκινήσαμε να προβάρουμε καινούργια κομμάτια και το 2020 ολοκληρώσαμε το δίσκο, άρα γύρω στα 3 χρόνια!

Από τον κόσμο τι εντυπώσεις έχετε εισπράξει;

Μέχρι στιγμής μόνο θετικές εντυπώσεις και όλο και αυξάνονται οι φάνς!

Πως θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει το άλμπουμ σας;

Για τη φυσική μορφή (CD) όλων των άλμπουμ μας, μας στέλνετε email στο sedateillusion@gmail.com και σας λέμε ανάλογα για διαθεσιμότητα και τιμή. Ωστόσο, υπάρχουν τα τέσσερα τελευταία άλμπουμ σε διάφορες πλατφόρμες (iTunes, Amazon, CDbaby, Bandcamp, Spotify) όπου και μπορείτε να τα αποκτήσετε ψηφιακά.
Τέλος το πρώτο άλμπουμ “0545 (2010)” συν το debut instrumental album “Sedate Illusion (2004)” τα ακούτε δωρεάν στο Youtube στο επίσημο κανάλι Sedate Illusion.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια σχέδια λόγω της πανδημίας. Θα θέλαμε να κάνουμε όμως συναυλίες να προωθήσουμε το υλικό μας μιας και βγήκε τώρα το 2020. Παράλληλα όμως δεν σταματάμε να γράφουμε καινούργια μουσική, να επεξεργαζόμαστε καινούργιες ιδέες και να προωθούμε το υλικό μας με οποιοδήποτε τρόπο μπορούμε μέσω διαδικτύου.  Τέλος είμαστε στη διαδικασία ενός καινούργιου video clip για το κομμάτι “Descending”, ελπίζουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Είστε ευχαριστημένοι από ότι έχετε πετύχει μέχρι στιγμής;

Ναι και βέβαια!  Κάνουμε αυτό που αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο είμαστε ζωντανοί.

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη συμβουλή που θα μπορούσαμε να δώσουμε. Νομίζουμε πως το καλύτερο που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι δεν αρκεί μόνο το ταλέντο αλλά έχει σχέση και το πώς θα το αξιοποιήσεις και πως θα το εξελίσσεις, ώστε να εξελιχθείς και εσύ μέσα από τη μουσική αυτή που θέλεις να δημιουργήσεις.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο;

Θα θέλαμε να κλείσουμε με το να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την συνέντευξη στο υπέροχο blog σας το οποίο φαίνεται να έχετε καλύψει πάρα πολλά εγχώρια συγκροτήματα και ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου