ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ KNOCK NEVIS


Αρχικά, θα θέλαμε να συστηθείτε, και για ποιο λόγο αποφασίσατε να δημιουργήσετε το σχήμα;

Γεια χαρά. Είμαστε οι Knock Nevis. Η μπάντα δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017. Ο λόγος που δημιουργήθηκε η μπάντα ήταν ότι είχαμε ανάγκη να παίξουμε μουσική, να εκφραστούμε μουσικά και πάνω από όλα να περάσουμε καλά.

Πώς προέκυψε το Knock Nevis ως όνομα του σχήματος;

Μια μέρα ο Ανδρέας (κιθαρίστας) πέταξε την ιδέα να ονομαστούμε Knock Nevis εμπνευσμένος από ένα ντοκιμαντέρ που είχε δει για το μεγαλύτερο super tanker με αυτό το όνομα.

Η μουσική ταυτότητα της μπάντας ποια είναι;

Έχουμε πολλές και διαφορετικές επιρροές σαν μέλη. η βάση θεωρούμε ότι είναι ροκ με διάφορα προσωπικά ακούσματα του καθενός.

Πριν λίγες μέρες κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά, το ep  με τίτλο Since You Were Bloody. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;

Ο χρόνος είναι πάντα το πρόβλημα. Οπότε αυτό που μας δυσκόλεψε ήταν να συγχρονιστούμε. Όσο για την προσπάθεια, το φτιάξαμε μόνοι μας όπως οι περισσότερες μπάντες. Σύνθεση κομματιών / χώρος να δουλευτεί το υλικό / ηχογράφηση μίξη κλπ κλπ έγιναν από την μπάντα σε συνεργασία με τον φίλο μας Ηλία Καμπάνη ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή του E.P.

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Ο τρόπος που ηχογραφήθηκαν τα κομμάτια ήταν ένα πείραμα που θεωρούμε ότι πέτυχε. Και ναι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι απ' το αποτέλεσμα. Βέβαια, αφού έχει περάσει λίγος καιρός που το ολοκληρώσαμε, το ακούς σαν ακροατής και παρατηρείς πράγματα που ίσως να πείραζες αν το έκανες τώρα. Αλλά αυτό σε εξελίσσει..


Ποια θα είναι τα σχέδιά σας μετά από αυτή την κυκλοφορία;

Το σχέδιο είναι να γραφτεί νέο υλικό για αρχή. Όταν θα είμαστε ικανοποιημένοι και θα έχουμε συγκεντρώσει το υλικό που θέλουμε θα γράψουμε έναν δίσκο. Επίσης είναι και τα lives. Όλο αυτό που συμβαίνει τώρα, μας κάνει να θέλουμε περισσότερο να παίξουμε μπροστά σε κόσμο.

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που, ως συγκρότημα, έχετε αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα;

Το να βρούμε ένα δικό μας χώρο. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό για μας.

Υπάρχουν group που ξεχωρίζετε στην Ελλάδα; Και με ποια θα συνεργαζόσασταν με ευκολία;

Υπάρχουν αρκετά group που θα θέλαμε να συνεργαστούμε και ενεργά και μη. Θα συνεργαζόμασταν με ευκολία με μπάντες που ξεχωρίζουμε συνολικά και προσωπικά ο καθένας.

Κατά πόσο επηρεάζει μια μπάντα το  free downloading;

Θεωρούμε ότι δεν επηρεάζει γιατί πάλι σε ακούνε σαν μπάντα. Εξάλλου βινύλιο cd και κασέτες πάντα βγαίνουν και θα ναι περιζήτητα αντικείμενα. Αν μιλάς για το γεγονός να κατεβάζει κάποιος "free" την μουσική σου τότε πρέπει να ρωτήσεις τον lars Ulrich, τον Paul Mccartney και τον Jim Simmons.

Τώρα με αυτό που ζούμε λόγο κορωνοϊού, τι θα γίνει με τα lives:

Ελπίζουμε να επιστρέψουν σύντομα τα live γιατί δεν την παλεύουμε. Μας έχει επηρεάσει και σαν μπάντα και σαν ακροατές όλο αυτό. 

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας. Τα τελευταία λόγια δικά σας...

Ευχαριστούμε πολύ και εμείς για αυτή τη συνέντευξη. Τα καλύτερα έρχονται.

Καλή συνέχεια παιδιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου