ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CHIPPER



Πότε και πώς δημιουργήθηκαν οι Chipper; 

Οι Chipper δημιουργήθηκαν το 2017, αλλά σαν παρέα παίζαμε για πολλά χρόνια με το όνομα "Parafernelia".
Μετά από κάποιες αποχωρήσεις και προσθήκες μελών, κουρδίσαμε λίγο πιο χαμηλά, βάλαμε λίγο παραπάνω γρέζι και αλλάξαμε όνομα.

Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές που σας οδήγησαν στο σημερινό σας ήχο;   

Από τα μαθητικά μας χρόνια ήμασταν "εθισμένοι" στην αλητεία των Motorhead και στη Black Sabbath ριφολογία. 
Μεγαλώνοντας εκτιμήσαμε αφάνταστα τη μαεστρία των Kyuss αλλά και το psychedelic party mood που μας προσέφεραν οι Monster Magnet. 
Όλα αυτά αν τα βάλεις στο μίξερ και προσθέσεις τις aggressive τυμπανοκρουσίες του Γιάννη Χαραλαμπίδη μας δίνουν σαν αποτέλεσμα το " Self Patrón ".

Πως προέκυψε το όνομα Chipper του συγκροτήματος;

Chipper ονομάζεται ένα instrumental κομμάτι που γράψαμε το οποίο μας βοήθησε να βρούμε το νέο μας ήχο και να επαναπροσδιορίσουμε
τη μουσική μας ταυτότητα. 
Στην ουσία πρόκειται για ένα stoner jam βάσει του οποίου βρήκαμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις και εντάσεις στους ενισχυτές μας.
Chipper είναι ο τεμαχιστής αλλά αν το ψάξει κανείς θα βρει πολλές ενδιαφέρουσες άτυπες ερμηνείες! 

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;

Εξαρτάται από τη διαδικασία. 
Πολλές φορές κάποιος φέρνει έτοιμη την ιδέα στο studio και όλοι δουλεύουμε πάνω σε αυτήν, προσθέτοντας ο καθένας τις δικές του πινελιές.
Άλλες φορές η ιδέα προκύπτει κατά τη διάρκεια της πρόβας, κάτι το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο και ομαδικό, και προσπαθούμε όλοι μαζί να στήσουμε τη δομή του κομματιού.
Οι στίχοι είναι αποτέλεσμα ατομικής δουλείας αλλά πάντα ζητάμε γνώμη και βοήθεια εάν θέλουμε να εκφράσουμε κάτι πολύ συγκεκριμένο, αποφεύγοντας τις γενικολογίες.

H στιχουργική σας θεματολογία που αναφέρεται;

Μας αρέσει να παρατηρούμε το "άτομο" σαν πρωταγωνιστή σε μια κοινωνική παράνοια, αγωνιστή σε ένα απαισιόδοξο περιβάλλον αλλά με θέληση για αλλαγή και αναζήτηση δύναμης.
Είμαστε πολιτικοποιημένοι, όχι κομματικοποιημένοι και βλέπουμε με καθαρή ματιά, από όλες τις πλευρές, τα "φρούτα" που μας ταΐζουν.


Το 2020 κυκλοφόρησε η πρώτη σας  δουλειά με τον τίτλο Self Patrón. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;

Ο δίσκος μας " Self Patrón " είναι μια ροκ αγανάκτηση , μια κραυγή για να δηλώσουμε πως είμαστε αφεντικά των εαυτών μας και πως είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν. 
Ζούμε σε μια εποχή απίστευτης τοξικότητας, λογοκρισίας και πρωτοφανής υποκρισίας και αυτό ακριβώς περιγράφουν και οι στίχοι μας. 
Η ηχογράφηση έγινε στα Valve Studios από το Στράτο Καραγιαννίδη και το mastering από το Θάνο Μυλωνά.

Πόσο καιρό σας πήρε για να την ετοιμάσετε; 

Οι συνθέσεις ήταν αρκετά αυθόρμητες και γράφτηκαν σχετικά γρήγορα χωρίς πολύ σκέψη. 
Η βασική ηχογράφηση διήρκεσε μία εβδομάδα και μετέπειτα αφιερώσαμε περίπου ένα δίμηνο στη μίξη, τελική παραγωγή/master αλλά και στο σχεδιασμό του artwork.

Κατά την γνώμη σας σε ποιους απευθύνεται ο δίσκος;

Ο δίσκος απευθύνεται ξεκάθαρα στη νεολαία. 
Δεν έγινε στοχευμένα κάτι τέτοιο αλλά έχει τόση ενέργεια και live feeling στην ακρόαση του που σε αναγκάζει να τα "σπάσεις", να ροκάρεις και να ουρλιάξεις!

Πώς σκοπεύετε να συνεχίσετε και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Είχαμε κλείσει αρκετές live εμφανίσεις, καταφέραμε να κάνουμε το live με τους Deaf Radio και Bonzai στο 8ball, αλλά μετά έσκασε το θέμα με τον Covid και όλα πήγαν κατά διαόλου, ακυρώσεις, αναβολές και άλλα κουφά ήρθαν και μας "χάλασαν" το momentum αλλά βρήκαμε την ευκαιρία να γράψουμε περισσότερη μουσική και να υλοποιήσουμε παλαιότερες ιδέες.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ελληνική heavy rock σκηνή;

Nightstalker και Lord13, καθώς ήταν τα πρώτα ακούσματα που είχαμε από Ελληνική heavy rock σκηνή και είχαμε τη τύχη να παίξουμε παρέα το 2011 σαν Parafernelia. 
Μετέπειτα στο roster προστέθηκαν οι φοβεροί Planet of Zeus οι οποίοι με τη σειρά τους ανεβάσαν αρκετά το επίπεδο.

Τι εύχεστε στους επισκέπτες που θα διαβάσουν την συνέντευξη σας;

Τους ευχόμαστε να μην σταματήσουν να ονειρεύονται γιατί τα όνειρα μας είναι και η μεγαλύτερη μας δύναμη! 
Χωρίς ελπίδα και αγώνα για αυτοβελτίωση γινόμαστε παθητικά μοντέλα και καταλήγουμε τηλεθεατές σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη από πρωταγωνιστές!
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη και ευχόμαστε κάποια μέρα να τα πούμε και από κοντά ! Cheers.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου