ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ A VOID ETERNAL



Πώς δημιουργήθηκαν οι A Void Eternal;

Η μπάντα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2015 από την τραγουδίστρια, Τζο Γεωργία. Μετά από μερικούς μήνες αναζήτησης μουσικών και πολλών δοκιμαστικών, μπήκε στην μπάντα ο Άλκης Στάμος (κιθαρίστας). Επηρεασμένοι από τα ίδια είδη μουσικής, ξεκινήσαμε να γράφουμε το πρώτο μας κομμάτι με τίτλο “In Vain”. 

Πώς σας ήρθε η ιδέα για το όνομα της μπάντας;

Το όνομα της μπάντας θέλαμε να αντιπροσωπεύει το «συναισθηματικό» κενό, το σύμπαν, το φόβο για το άγνωστο. Έτσι επιλέξαμε το A Void Eternal, θέλοντας να αναδείξουμε το κενό που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος μέσα του και δεν τελειώνει ποτέ. Έχει καθαρά συναισθηματικό νόημα, όπως και όλοι οι στίχοι των τραγουδιών μας. 

Πώς θα περιγράφατε το ύφος του συγκροτήματός σας;

Η αρχική προσέγγιση σε είδη μουσικής ήταν η doom και η gothic. Φανερά επηρεασμένοι από Paradise Lost και Draconian. Γι' αυτό και τα δύο πρώτα κομμάτια που γράφτηκαν ( In Vain και  Peaks of eternal light) ακολουθούν αυτά τα είδη. Ένα χρόνο μετά ήρθε στην μπάντα μας ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μας επηρέασε πολύ με τις δικές του μουσικές και πρόσθεσε κι αυτός δικές του ιδέες σε στιλ post metal. Έτσι σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε πως το στιλ μας είναι doom με post metal στοιχεία. 

Από πού αντλείτε τα θέματα των τραγουδιών σας κι αν μέσα από αυτά θέλετε να περάσετε κάποια δικά σας μηνύματα;

Τα θέματα των τραγουδιών είναι καθαρά συναισθηματικά και τα αντλούμε από προσωπικές μας εμπειρίες. Προσπαθούμε να περάσουμε μέσα από τους στίχους το συναίσθημα της απώλειας. 

Το 2018 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Year of the Blight. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;

Το Year of the Blight πράγματι κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2018. Η πρώτη και μοναδική μας δουλειά έως τώρα. Οι δυσκολίες ήταν σχεδόν αμέτρητες. Σίγουρα δεν δυσκολευτήκαμε στη σύνθεση των τραγουδιών, αλλά στην ηχογράφηση κυρίως. Λόγω χαμηλού budget οι επιλογές για στούντιο ηχογράφησης ήταν περιορισμένες. Έτσι αποφασίσαμε να βγάλουμε μια home studio έκδοση του άλμπουμ. 

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;

Δυστυχώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα των ηχογραφήσεων. Το CD βγήκε με πολλές ατέλειες και πολλά σημεία που δεν γράφτηκαν όπως πρέπει. Γι’ αυτό μετά από μερικούς μήνες μπήκαμε στο στούντιο ξανά, σε επαγγελματικό αυτή τη φορά, και ηχογραφήσαμε ένα από τα έξι μας κομμάτια, το In Vain, το οποίο κυκλοφορήσαμε και σε video. 


Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;

Τον τελευταίο μήνα δουλεύουμε πάνω στο καινούργιο μας άλμπουμ, το οποίο ονομάζεται Poveglia. Κινούμαστε πάλι σε ήχους doom και post metal, με την δεύτερη να κυριαρχεί αυτή τη φορά. Το Poveglia θα είναι ένα concept album χωρισμένο σε τρία κομμάτια, το οποίο διαδραματίζεται στο ομώνυμο νησί της Ιταλίας. Στην ουσία πρόκειται για ένα project, μιας και θα συνοδεύεται από ένα βίντεο, το οποίο θα ακολουθεί τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών. 

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;

Το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρωθεί το άλμπουμ και μετά θα ξεκινήσουμε την προώθησή του. Είτε αυτό αφορά merch, είτε live εκτός Θεσσαλονίκης. 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;

Οι δυσκολίες είναι πολλές... Ανάλογα με τα ‘θέλω’ που έχει ο καθένας. Εάν πρόκειται να δημιουργηθεί μια μπάντα καθαρά για να παίζει με την παρέα της, να κάνει live κλπ, τότε, κατά τη γνώμη μας, δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Εάν, όμως, κάποιος θελήσει να δείξει στον κόσμο τη μουσική του, τις ανησυχίες του ή να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτήν, τότε τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν. Θα θέλαμε πολύ να το αναλύσουμε το θέμα, αλλά μάλλον θα μας πάρει ώρες να μιλάμε για τα κατά της μουσικής σκηνής. Παρόλ’ αυτά, θα αναφέρουμε το βασικότερο πρόβλημα, το ότι δεν υπάρχει στήριξη της σκηνής αυτής. Σίγουρα δεν θα περίμενε κανείς τα μαγαζιά να στηρίζουν μικρές μπάντες, θα έπρεπε όμως οι μικρές μπάντες να στηρίζουν η μία την άλλη, άλλωστε πάνω κάτω όλοι τον ίδιο στόχο έχουμε. Όσο για το είδος μας (doom), είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, μιας και οι fans του είδους είναι λίγοι. 

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα;

Υπομονή και επιμονή. Αυτό είναι το Α και το Ω για μια καινούρια μπάντα. Υπομονή γιατί είναι δύσκολο να δημιουργηθεί μια μπάντα, να βρεθούν άτομα που θα ταιριάξουν τα θέλω τους και τα γούστα τους και επιμονή για να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους και τα όνειρά τους. 

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ γι' αυτή τη συνέντευξη. Σίγουρα εκπροσωπούμε την underground σκηνή έως τώρα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε...

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου