ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ACID PUSSIES



Αρχικά, θα ήθελα να συστηθείτε στο κοινό.

Οκέι λοιπόν, είμαστε οι Acid Pussies δηλαδή ο Δημήτρης Λοΐζος στην κιθάρα και στη φωνή, Ειρήνη Ταμπασούλη στην κιθάρα, Σόφη Παπακοσμά στο μπάσο και Τάσος Μασχαλίδης στα τύμπανα.

Πώς βγήκε το όνομα Acid Pussies;

Ουσιαστικά το όνομα ξεκίνησε ως  inside joke επειδή ο Παύλος ο πρώτος μας κιθαρίστας είναι φανατικός cat person οπότε κάναμε συνέχεια αστεία για τη γάτα του και για το πόσο ανώτερη και ευγενής οντότητα είναι. Όταν ψάχναμε για ονόματα κάπως στην πλάκα προέκυψε το Acid Pussies, ήταν σαν να βγάλαμε nick name στη μπάντα, ένας έλεγε ότι έχει αλλεργία στις γάτες και θα φύγει  αν λεγόμαστε έτσι, άλλος ότι είναι τέλειο, άλλος νιαούριζε στην κουβέντα. Τελικά το κρατήσαμε.

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;

“indie songs to sleep”,  “chillstep compilation”, John Frusciante, Nirvana και Dream Theater, Μiles Davis, Tommy Cash, Doors, Black Angels, Σάκη Ρουβά (τα παλιά του), red, rock fm και ένα άλλο που βάζει ηλεκτρονική τα βράδια.

Τι θέματα πραγματεύονται συνήθως οι στίχοι σας; 

Οι στίχοι μας αφορούν τα βιώματα μας και έχουν αφορμή την καθημερινότητα  ενώ άλλες φορές είναι τελείως random και προκύπτουν πάνω στο τζαμ.
“Tell me death am I still alive, flying cats in the big blue sky”.

Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος ετοιμάζετε ένα ep, πείτε μας περισσότερα.

Ισχύει αλλά έχουμε κολλήσει στο concept του άλμπουμ, στη γραμματοσειρά των lyrics, στο εξώφυλλο, στη χρηματοδότηση και γενικά αντιμετωπίζουμε διάφορες κακουχίες όμως οι γάτες είναι εφτάψυχες λένε οπότε το ep θα βγει αργά ή γρήγορα!

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;

Να κάνουμε live, να συνεχίσουμε να γράφουμε και να ηχογραφούμε και τελικά να πάμε τουρ με βανάκι!

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;

Στη σελίδα μας στο fb (https://www.facebook.com/AcidPussiez/)

Πόσο εύκολο είναι να προωθήσετε τη δουλειά σας με την χρήση του internet;

Είναι αρκετά εύκολο απλά πρέπει να το τρέχεις μόνος σου, ταυτόχρονα όμως είναι και ωραίο γιατί τις περισσότερες φορές έρχεσαι σε άμεση επαφή με το κοινό.

Αν μπορούσατε δημιουργήσετε ένα  φεστιβάλ με μπάντες που εσείς θα επιλέγατε, ποιες μπάντες θα περιελάμβανε;

Μμμ, θα είχε ενδιαφέρον ένα φεστιβάλ με μουσικούς από διάφορες μπάντες που τζαμάρουν μεταξύ τους. 

Η πειρατεία σκοτώνει την μουσική; 

Γενικότερα η μουσική είναι κάτι που πρέπει να απολαμβάνουν όλοι και όχι μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν, ειδικά σε εποχές δύσκολες. Γι’ αυτό στην Ελλάδα ο κόσμος οργανώνει DIY live με οικονομική ενίσχυση, κατεβάζει  και  γενικά βρίσκει διάφορες οδούς πρόσβασης στη μουσική. Ωστόσο είναι και θέμα κουλτούρας να στηρίζεις τις μπάντες όταν έχεις τη δυνατότητα με διαφόρους τρόπους,  πηγαίνοντας σε live, αγοράζοντας merch και φυσικά αγοράζοντας  τα  άλμπουμ.

Έχετε την τελευταία κουβέντα να πείτε ότι θέλετε…

Be a pussy.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου