ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MALIGNANT



Θα θέλαμε να μάθουμε πως ξεκίνησε η όλη φάση με τη μπάντα και τι έγινε ώστε να φτάσουν οι Malignant στην τελική τους μορφή.

Όλοι μας είμαστε καλοί φίλοι χρόνια, και θέλαμε καιρό να αρχίσουμε μια μπάντα για να εκφράσουμε περαιτέρω την αγάπη μας για την ίδια μουσική, με την ιδέα για την δημιουργία της μπάντας να έχει αρχίσει μέσα στο 2017. Μετά από πολλά πολλά, το Πάσχα του 2018 άρχισαν οι πρώτες πρόβες. Υπήρξαν μεν κάποιες καθυστερήσεις, καθώς ο μπασίστας μας Μιχάλης χρειάστηκε να κάνει ένα χειρουργείο στο χέρι του, από τις αρχές του Σεπτέμβρη όμως πήραμε τα πάνω μας και αρχίσαμε κανονικά.

Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;

Η ιδέα για το όνομα προέκυψε από τον Αιμίλιο που κάνει τα φωνητικά, μας άρεσε και το κρατήσαμε.

Ποιες είναι οι κύριες μουσικές επιρροές σας;

Ευτυχώς όλοι μας παρόλο που διατηρούμε μια κοινή βάση (την hardcore), επηρεαζόμαστε από ένα πλήθος διαφορετικών μουσικών ειδών που συχνά διαφέρουν μεταξύ μας. Κύριες επιρροές μας είναι όμως οι Harms Way, Jesus Piece, Low Roads, Foundation, Kublai Khan, Knocked Loose, XServitudeX, Code Orange, All Out War, Incendiary, Judiciary, Hatebreed κ.ά.

Πώς μπορείτε να ορίσετε τον ήχο σας; Ποιο είναι το είδος της μουσικής που παίζετε;

Όπως προαναφέραμε, το γεγονός ότι επηρεαζόμαστε από πολλά και διαφορετικά ρεύματα της hardcore, μας δίνει μια ελευθερία να μπλέξουμε διαφορετικά φάσματά της όπως εμείς θέλουμε. Η μουσική μας ως επί το πλείστον θα μπορούσε να θεωρηθεί metallic hardcore, με έντονες og metalcore, heavy hardcore και beatdown επιρροές. Στόχος μας είναι να παίρνουμε από το κάθε υποείδος ότι αγαπάμε περισσότερο και να τα συνθέτουμε όπως προτιμάμε κάθε φορά, χωρίς να μας ενοχλεί καθόλου να "φύγουμε" από τον παραδοσιακό προσδιορισμό του ήχου μας. Αυτό προσδίδει μια ποικιλία στο υλικό μας, που μας παρέχει τη δυνατότητα για μια μίξη ενός πιο καθαρά hardcore ύφους με πιο βαριά 90s metallic hardcore πλευρά. 

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Βρισκόμαστε στη διαδικασία ηχογράφησης των πρώτων τριών κομματιών μας. Παράλληλα, έχουμε γράψει/γράφουμε κάποια άλλα κομμάτια. Δεν έχουμε ακόμα αποφασίσει πώς θα τα δημοσιεύσουμε, αλλά ανυπομονούμε πάρα πολύ να βγει το πρώτο μας υλικό, είτε ως singles κάποια για αρχή, είτε ως κάτι πιο συλλογικό με περισσότερα κομμάτια.

Επόμενοι στόχοι;

Σημαντικοί στόχοι για μας αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα να βγουν τα πρώτα μας κομμάτια, να παίξουμε εκτός Αθήνας, και να καταφέρουμε να βγάλουμε μέσα στη χρονιά τη πρώτη μας συλλογική δουλειά, είτε ως ένα EP είτε ως μικρότερα promo releases.

Live η studio;

Φυσικά live, καθώς δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα που να αντιστοιχεί στον τρόπο που νιώθουμε όταν παίζουμε σε ένα κοινό το οποίο ανταποκρίνεται στη δουλειά μας. Αυτό είναι κάτι που έχει μεγάλη σημασία για μας και δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα, καθώς μας συγκινεί βαθύτατα να βλέπουμε άτομα να νοιάζονται πραγματικά για το τι κάνουν ένα μάτσο έφηβοι με όργανα. Αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε και είναι πανέμορφο να βλέπεις κόσμο να το εκτιμά με ειλικρίνεια, ειδικά μπροστά στα μάτια σου ενώ παίζεις.


Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;

Η καλύτερη εμπειρία μας στη σκηνή μέχρι τώρα ήταν σίγουρα το live μας στο Bad Tooth στις 17 Φεβρουαρίου μαζί με τους καλούς μας φίλους Bellum Veritas. Μπορούμε πραγματικά να μιλάμε για ατέλειωτες ώρες για εκείνη την εκρηκτική και γεμάτη ενέργεια Κυριακή, τις ισχυρές φιλίες που δημιουργήσαμε με τα παιδιά και το κρου των BV, τα mic grabs, τα stage dives, το ξύλο, τα pile ups, τις φωνές, τα χαμόγελα, την απίστευτη ενέργεια του κοινού, το τρομαχτικά γεμάτο μαγαζί με κόσμο που μαζεύτηκε μια Κυριακή βράδυ για να δει δύο νεαρές μπάντες να κάνουν αυτό που αγαπάνε περισσότερο στον κόσμο, όλα αυτά τα οποία και ήταν πρώτα για εμάς και δεν τα περιμέναμε να γίνουν στο συγκεκριμένο λάιβ. Είναι βαθιά συγκινητικό να παίζεις το πέμπτο λάιβ σου χωρίς να έχεις βγάλει καν κάπου το υλικό σου και να έχεις ένα γεμάτο μαγαζί από κάτω να τρελαίνεται με τη μουσική σου και να ξέρει ΗΔΗ τους στίχους σου. Ήταν στιγμές που κοίταγα (Μάριο, κιθαρίστας) τον Πάρη (ντράμερ) και τον Μιχάλη (μπάσο) και έσταζαν δάκρυα γιατί δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που γινόταν από κάτω, με την υπόλοιπη μπάντα να έχει την ίδια αντίδραση, είχα σαστίσει σε ολόκληρο το σετ. (Αιμίλιος, φωνητικά) Σε κάποια φάση με είχαν πετάξει κάτω από την σκηνή και είχαν κάνει pile-up από πάνω μου, ένιωθα τόση ενέργεια γύρω μου, ήταν γενικά μια εμπειρία που δεν σχηματίζαμε ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα, και πλέον θέλουμε να την κυνηγάμε συνέχεια. Είμαστε βαθύτατα υπόχρεοι και πάρα πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να παίξουμε στο συγκεκριμένο show. Όποιος ήταν εκεί ξέρει.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αλλάξει στην Ελληνική μουσική σκηνή;

Είναι πολλά που θα θέλαμε να αλλάξουμε, αλλά και πολλά που αγαπάμε. Καταρχάς να μην υπάρχουν τόσοι συμφεροντολόγοι που κοιτάνε μόνο το πορτοφόλι τους, λιγότερη αίσθηση ανταγωνιστικότητας και να υπήρχε πιο ειλικρινής υποστήριξη της σκηνής από τα τόσα άτομα που μένουν μόνο στα λόγια και δεν πατάνε ποτέ σε τοπικά shows. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν πρέπει να αγνοούμε τις έντονες σχέσης αλληλεγγύης που πολύ συχνά δημιουργούνται ανάμεσα σε μπάντες μέσα στη σκηνή, τη σκληρή δουλειά που πολλοί είτε μουσικοί είτε χώροι κάνουν για να διατηρούν τη σκηνή μας ενδιαφέρουσα και ενωμένη, και τις αμέτρητες τρομαχτικά ταλαντούχες μπάντες που έχει η πόλη μας. Άξιο παράδειγμα αποτελεί σε έναν ικανοποιητικό βαθμό η τοπική DIY/αυτοδιαχειριζόμενη σκηνή, που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια πολλές σημαντικές δράσεις, φέρνει πολύ κόσμο κοντά και δημιουργεί μια ατμόσφαιρα δημιουργικότητας και ενθουσιασμού, με τον σκληρό ήχο (είτε αυτός είναι hardcore, είτε emo, είτε οτιδήποτε) να ανθίζει εντυπωσιακά.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει;

Υπάρχουν αμέτρητα ευτυχώς, και είμαστε σίγουροι πως θα παραλείψουμε κατά λάθως πολυάριθμα, αλλά κάποια από αυτά είναι οι: Kin Corruption, Bellum Veritas, My Turn, Con Artist, Skybinder, Kalpa, Mavro Gala, Chronoboros, TripNote, MindthreaT, Slowheart, Procrastinate, Blame Kandinsky, Senserase, Allochiria, Black Mamba, Insect Radio, Sadhus, Hidden In The Basement, Molisma, Thole, Above Us The Waves, Dirty Wombs, Glance of Medusa, Bring Back Persephone, Despite Everything, Minerva Superduty, Yubari Gogo, Seasons AC, Vermingod, Friend of Gods, Slavebreed, Kataxnia, Kin Beneath Chorus, Hibernation, Hollow Crown.

Ο τελευταίος λόγος δικός σας…

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Underground Skini blog για αυτή την ευκαιρία και που υποστηρίζει την εγχώρια σκηνή! Μη μας χάσετε στις 6 Απρίλη με Black Mamba, Kin Corruption και Eden Demise στο Death Disco. Έρχεται σύντομα νέο υλικό και περισσότερα λάιβ, εντός και εκτός Αθήνας! Ευχαριστούμε τους αναγνώστες για τον χρόνο τους.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου