ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ JIMMY KNOWS



Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Jimmy Knows και το πως προέκυψε η ονομασία του group;

Γνωριστήκαμε μέσω αγγελίας. Ξεκινήσαμε τις πρόβες και υπήρξε χημεία, έτσι είπαμε να το ξεκινήσουμε.
(Γιάννης) Το όνομα ήρθε σαν ιδέα στις αρχές που ξεκίνησα να γράφω μουσική. Όταν το πρότεινα στα παιδιά δεν ενθουσιάστηκαν αλλά καλύτερη πρόταση δεν υπήρξε άρα συμβιβάστηκαν.

Σχετικά με επιρροές...

Κύριες επιρροές μας είναι οι Arctic Monkeys, Oasis, Libertines, Peace, Cage the Elephant κ.α. αλλά προσπαθούμε  να ακούμε και μουσικές που ξεφεύγουν από το είδος που παίζουμε.

Σε ποιες μπάντες πιστεύετε ότι οφείλουν μουσικά οι Jimmy Knows αυτό που είναι σήμερα;

Μπάντες είτε παλιότερες, όπως οι The Beatles, οι Velvet Underground και ο Bowie είτε νεότερες, όπως οι Radiohead, είναι αυτές που μας έκαναν να ασχοληθούμε με την μουσική οπότε χωρίς αυτές δεν αρχίζαμε ποτέ μουσικά όργανα και κατ’ επέκταση δεν θα υπήρχαν ποτέ οι Jimmy Knows.

Σε τι φάση πετυχαίνουμε τους Jimmy Knows αυτή τη στιγμή;

Αυτή την περίοδο δουλεύουμε δικό μας υλικό, ενόψει κάποιων live σε διάφορες πόλεις που πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν.

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;

Φυσικά και υπάρχει, αλλά δεν έχουμε αποφασίσει αν θα ηχογραφήσουμε για κάποιο ep ή κατευθείαν για τον πρώτο μας δίσκο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Στα άμεσα σχέδιά μας σίγουρα είναι το να κάνουμε όσα πιο πολλά live γίνεται, ώστε να έρθουμε πιο κοντά στο κοινό κάνοντας αυτό που πραγματικά απολαμβάνουμε, αλλά και για να αποκτήσουμε περισσότερη αναγνωρισιμότητα στις σκηνές της Ελλάδας.

Σαν μπάντα θεωρείτε ότι λειτουργείτε καλύτερα στο στούντιο ή πάνω στη σκηνή;

Θεωρώ πως λειτουργούμε καλύτερα στα live, γιατί η ενέργεια μεταδίδεται πιο άμεσα στο κοινό, παρασύρεται και κατά συνέπεια κι εμείς.

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;

Η ελληνική σκηνή είναι γεμάτη αξιόλογες μπάντες και μουσικούς, με κάποιους από αυτούς να γνωρίζουν και επιτυχία στο εξωτερικό. Αναμφισβήτητα υπάρχουν και υποτιμημένοι καλλιτέχνες οι οποίοι δυστυχώς δεν έχουν την απήχηση που τους αξίζει, κυρίως λόγω του τρόπου που λειτουργεί η ελληνική μουσική βιομηχανία αλλά θεωρώ πως έχουμε να προσφέρουμε πολλά σαν χώρα σε πολλά είδη (alternative, stoner, metal). Κάποιοι απ’ τους αγαπημένους μας Έλληνες καλλιτέχνες/μπάντες είναι οι Theodore, Bazooka, Sma rag da, Sworr. κ.α.

Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;

Σίγουρα θα θέλαμε να ανέβουμε στην ίδια σκήνη με όλες τις μπάντες που αναφέραμε παραπάνω ως επιρροές (με όσες είναι ενεργές τουλάχιστον) αλλά και τις ελληνικές που θαυμάζουμε.

Downloading βοηθάει τα συγκροτήματα κατά κάποιον τρόπο ή είναι η μεγάλη πληγή της μουσικής;

Σίγουρα είναι ένα πλήγμα για τα έσοδα κάθε μπάντας, αλλά για την δεδομένη κατάσταση των JK θα λέγαμε ότι ασφαλώς βοηθάει τον ακροατή στο να μας ακούσει πιο εύκολα και οικονομικά ανώδυνα για τον ίδιο.

Για το τέλος ένα  μήνυμα για τους φίλους του blog αλλά και του συγκροτήματος;

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε από την πρώτη μέρα και μείνετε συντονισμένοι, γιατί αναμένονται εξελίξεις. Για τους φίλους του blog, στηρίξτε την ελληνική σκηνή, γιατί το αξίζει και το έχει πολύ ανάγκη η κάθε μπάντα.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου