ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PLUMERIA



To 2017, αποτέλεσε έτος δημιουργίας του group σας. Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία των Plumeria.

Είμαστε από την Θεσσαλονίκη,  φίλοι πολύ πριν ξεκινήσουμε την ''ιδέα'' των Πλουμέρια. Ο Άγγελος σε ένα βραδινό ποτό της παρέας, έχοντας ήδη γραμμένα κάποια κομμάτια, πρότεινε να τα δουλέψουμε και να φτιάξουμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο. Σιγά σιγά ξεκίνησαν οι πρόβες, οι ενορχηστρώσεις και τελικά οι ηχογραφήσεις στο studio koukounari, ένα μικρό δωμάτιο δίπλα σε ένα πευκόδασος, που ''βαφτίστηκε'' από εμάς τους ίδιους. 

Πώς προέκυψε το όνομα Plumeria του σχήματος;

Όπως ο ανθός του φυτού Plumeria είναι πολύχρωμος, έτσι κι εμείς συνδυάζουμε στη μουσική μας πολλά διαφορετικά ηχοχρώματα!

Ποια είναι τα ακούσματα και οι μουσικές επιρροές σας;

Όλοι μας προερχόμαστε από εντελώς διαφορετικές μουσικές σχολές και ακούσματα. Κάποιοι  ταγμένοι στη Rock σκηνή, κάποιοι άλλοι θρέφουν έντονο θαυμασμό προς την Jazz την ώρα που το τρίχορδο και οι λαϊκοί δρόμοι μας κρατούν παρέα. Τέλος, όλοι έχουμε επαφή με την κλασσική ευρωπαϊκή μουσική, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο. 

Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;

Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα συνδυασμό ανατολής και δύσης,  όπως ακριβώς στην χώρα μας συνυπάρχουν και τα δυο.  

Γιατί επιλέξατε ελληνικό στίχο για τα τραγούδια σας; 

Τα περισσότερα ακούσματα του Άγγελου, που γράφει τους στίχους των τραγουδιών μας, είναι ελληνικά και σε κάθε περίπτωση τα ελληνικά είναι η μητρική μας γλώσσα και μπορούμε να εκφραστούμε καλύτερα σε αυτήν.


Αν δεν κάνουμε κάποιο λάθος έχετε ολοκληρώσει το πρώτο σας  άλμπουμ Ευχάριστα Ψέματα.. Δυσάρεστες Αλήθειες ( ανεξάρτητη παράγωγη ), τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;

Ο δίσκος πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού. Είναι η πρώτη μας απόπειρα στη δισκογραφία με πολλή προσωπική δουλειά. Το μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν απευθυνόμαστε σε συγκεκριμένο μουσικό κοινό. Η αγάπη μας για αυτό το δίσκο δε μας αφήνει να κρίνουμε αντικειμενικά το αποτέλεσμα για αυτό λοιπόν περιμένουμε τις δικές σας εντυπώσεις.

Στιχουργικά πού θα κινείται;

Ο τίτλος του δίσκου μπορεί να αντικατοπτρίσει σε ένα μεγάλο βαθμό το στιχουργικό περιεχόμενο, το οποίο αναφέρεται στους προβληματισμούς, τις αδυναμίες, τα πάθη και την αντίθεση ανάμεσα στη σκληρή πραγματικότητα και την γλυκιά ψευδαίσθηση.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυκλοφορία αυτή;

Να μας ακούσει κόσμος που δε μας γνωρίζει και αυτός ο δίσκος να αποτελέσει την αρχή ενός μεγάλου μουσικού ταξιδιού για τους Πλουμέρια.  

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει μετά την κυκλοφορία του;

Να ολοκληρώσουμε τις πρόβες μας και να μας βρει ένα καλοκαίρι γεμάτο με Live εμφανίσεις.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια;

Ταυτόχρονα με τις ζωντανές εμφανίσεις θα ασχοληθούμε με την ενορχήστρωση και την προετοιμασία του δεύτερου δίσκου μας. Ελπίζουμε η φιλία μας να μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, ώστε να συνεχίσουμε να γράφουμε και να παίζουμε τραγούδια που αγαπάμε.

Ο επίλογος δικός σας...

Για οτιδήποτε νεότερο μπορείτε να μας ακολουθήσετε στα social media.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου