ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THORN BURIAL






Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και για το ξεκίνημα των Thorn Burial;

 
Όλα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2011 στη Λάρισα. Εγώ (Δημήτρης Κομνηνός) μαζί με τον αδερφό μου (Ντίνος Κομνηνός) και τον ντράμερ μας (Ηλίας Πουτσιάκας) με μέσο όρο ηλικίας τα 14, αποφασίσαμε να σχηματίσουμε μια μπάντα για να παίξουμε τη μουσική που γουστάρουμε και αγαπάμε. Στο μπάσο δεν άργησε να πάρει τη θέση ένας φίλος μας (Γιάννης Παπαχριστούδης). Αρχίσαμε, όπως πολλές μπάντες, με διασκευές και μετά από λίγο καιρό ξεκινήσαμε να γράφουμε τα δικά μας κομμάτια ανακαλύπτοντας τη κατεύθυνση που θέλαμε να ακολουθήσουμε. Σύντομα, ηχογραφήσαμε το πρώτο μας demo με τίτλο “Echoes from the dead” και η μπάντα άρχισε να γίνεται σιγά σιγά όλο και πιο γνωστή. Ακολούθησαν κάποια live εντός της πόλης μας αλλά και εκτός με διάφορα συγκροτήματα του είδους (Released Anger, Exarsis, Deathhammer, Endless Recovery κτλ) με τη βοήθεια και στήριξη πολλών ανθρώπων, γράψαμε ακόμη ένα EP και τώρα με ανανεωμένο line-up, βρισκόμαστε στις ηχογραφήσεις του 1ου δίσκου. 



Τι σας έσπρωξε να δημιουργήσετε την μπάντα;


 
Η τρέλα καθαρά που έχουμε για αυτό το είδος μουσικής. Και δεν εννοώ μόνο το thrash-death metal αλλά γενικά ότι έχει να κάνει με το Heavy Metal και το old-school ιδίωμα. Επιπλέον, παίζει ρόλο και η παρέα και γενικότερα η «οικογένεια» που έχουμε δημιουργήσει ως άτομα.



Πώς επιλέξατε το όνομα Thorn Burial;


 
Χαχα γενικά το όνομα είναι καθαρά δική μας επινόηση. Σαν μετάφραση δεν βγάζει κάτι συγκεκριμένο. Ωστόσο, όπως θα φανεί και στον πρώτο μας δίσκο, μας αρέσει να ασχολούμαστε με κάθε τι σκοτεινό, όπως για παράδειγμα τα χρόνια του Μεσαίωνα, δαίμονες, μάγισσες κτλ. Το όνομα είναι ένα δικό μας είδος βασανιστηρίου ανάμεσα στα πολλά που υπήρχαν εκείνα τα χρόνια, όπως το Strappado, το Coffin Torture, Judas Cradle και άλλα πολλά. Έτσι και εμείς, σκεφτήκαμε το Thorn Burial και δημιουργήσαμε ένα δικό μας βασανιστήριο χαχα.



Εσείς τοποθετείτε τους εαυτούς σας κάπου συγκεκριμένα, σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα;


 
Γενικά, οι επιρροές μας είναι αμέτρητες αλλά θα μπορούσαμε να πούμε πως κινούμαστε στο thrash-death ρεύμα.



Υπάρχουν κάποια σχήματα ( σε Ελλάδα και Εξωτερικό ) που σας επηρέασαν μουσικά;


 
Χωρίς αμφιβολία, εννοείται. Εξάλλου, ποια μπάντα δεν έχει επηρεαστεί από άλλες ? Επειδή η λίστα είναι αρκετά μεγάλη, θα αναφέρουμε μερικές. Όσον αφορά το εξωτερικό, βασικές επιρροές μας είναι οι Death, Slayer, Sepultura, Possessed και πολλές από τη μεγάλη γερμανική σχολή όπως Kreator, Destruction, Sodom και πολλές πολλές άλλες. Τώρα από Ελλάδα, ίσως δεν έχουμε επηρεαστεί μουσικά αλλά σίγουρα έχουμε στο θέμα της δουλειάς και της αγάπης για αυτό που κάνουμε. Βλέπουμε ελληνικές μπάντες να κυνηγάνε ένα όνειρο ζωής και αυτό παρακινεί και εμάς ακόμη περισσότερο. Μόνο το γεγονός ότι έχουμε την ίδια καταγωγή αρκεί.



Όσον αφορά τους στίχους… γιατί πράγμα σας αρέσει να γράφετε;


 
Οι στίχοι μας κινούνται αρκετά σε σκοτεινά μονοπάτια όπως είπαμε και νωρίτερα. Έχουν να κάνουν με τον Μεσαίωνα, την Αποκάλυψη, προφητείες, εξορκισμούς και άλλα τέτοια. Ωστόσο, δεν μένουμε κολλημένοι στο να γράφουμε πάντα για τα ίδια θέματα. Απλά, όποιος έχει γράψει κάποιους στίχους και αρέσουν σε όλους μας, είναι αρκετό.



Τι θα ξεχωρίζατε, στην μέχρι σήμερα, πορεία σας;


 
Θα λέγαμε το EP που ηχογραφήσαμε το 2013 με τίτλο “Pleasured by rage”. Εκείνη τη περίοδο ήμαστε σε ένα αρκετά πειραματικό στάδιο το οποίο τελικά κατέληξε καλά. Είχαμε κάποια έτοιμα κομμάτια και απλά τα ηχογραφήσαμε πολύ γρήγορα. Καταλάβαμε ότι αυτό που κάναμε δεν μας άρεσε. Αυτή η ηχογράφηση ήταν πολύ καθοριστική, γιατί μετά από αυτό ξέραμε πολύ καλά την πορεία που θέλαμε να ακολουθήσουμε, τόσο στο ύφος των κομματιών όσο και της ίδιας της μπάντας. Στη συνέχεια, ακολούθησε η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. 



Τι μπορούν οι οπαδοί της μπάντας να περιμένουν από εσάς στο μέλλον;


 
Ο πρώτος μας δίσκος θα είναι έτοιμος μέσα στο 2016. Ετοιμαστείτε απλά για κάτι πολύ βίαιο και πολύ γρήγορο. Ελπίζουμε να σας ενθουσιάσει. Λογικά, θα ακολουθήσουν και ανάλογα live για την προώθησή του.



Μιας και είστε από την Λάρισα, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.


 
Γενικά η Λάρισα σαν πόλη πάντα έβγαζε καλές μπάντες και μάλιστα σε παλιότερες εποχές. Εποχές που ακόμα οι metal μπάντες στην Ελλάδα ήταν πολύ λίγες σε σχέση με τώρα (βλ. Denial Price, Black Fate) και μέχρι και σήμερα συνεχίζει να βγάζει εξίσου καλή μουσική με μπάντες που γενικά το κατέχουν το άθλημα... Κάποιες από αυτές είναι οι Murder Angels, οι Dreamrites οι Angelknight και άλλες πολλές. Επίσης έχουμε πολύ δεμένους με τα συγκροτήματα οπαδούς και άτομα που πραγματικά στηρίζουν . Έτσι καταφέρνουν και γίνονται αρκετά καλά live στην πόλη μας με αποτέλεσμα όλοι μας να μένουμε ευχαριστημένοι.



Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας;


 
Λοιπόν, θα πούμε αυτά που λέμε πάντα… Πιείτε, περάστε καλά, ακούστε τη μουσική που γουστάρετε και μην σας νοιάζει τίποτα. Υποστηρίξτε την τοπική σκηνή γιατί χωρίς εσάς πραγματικά δεν μπορεί να γίνει ΤΙΠΟΤΑ. Μην πηγαίνετε στα live απλά για να δείτε μόνο τη μία μπάντα από τις 5. Ξέρετε εσείς, είστε πολλοί… Εμείς όπου και να παίξουμε θα βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό μόνο και μόνο για τα άτομα που έρχονται να μας δουν. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Undergroundskini Blog για αυτή τη συνέντευξη και την ευκαιρία που μας έδωσε. Μόνο Thrash και αλητείες, όλοι οι φλώροι ξέρουν τι θα πάρουν χεχε…



Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου