ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLUE VEIL



Ποιοι είναι οι Blue Veil;
 
Οι Blue Veil είναι μία τετραμελής μπάντα προερχόμενη από την Πάτρα, δημιουργημένη από μια παρέα φίλων, μέχρις ότου να πάρει την τελική της, σημερινή μορφή. Η μπάντα απαρτίζεται από την Άννα στα φωνητικά, τον Φάνη στην κιθάρα, τον Νίκο στο μπάσο και τον Τρύφωνα στα τύμπανα. Προσπαθούμε να μην κλείσουμε τη μουσική σε τρυπάκια, είδη και κανόνες πάνω στο concept της ερώτησης «τι μουσική παίζετε;», εξού και η μουσική η οποία γράφουμε, έχει στοιχεία Rock ‘N’ Roll, Soul, Funk, ή ό,τι άλλο εκείνη τη στιγμή πιστεύουμε ότι είναι «σωστό»! 
 
Το συγκρότημα από πότε υπάρχει;
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2009 από τρία άτομα, τον Φάνη, τον Τρύφωνα και τον Κώστα (πλήκτρα). Έπειτα από κάποιο διάστημα προστέθηκε ο Νίκος στο μπάσο και, σχεδόν ταυτόχρονα, η Άννα στη φωνή. Μετά από μια διακοπή, οι Blue Veil ξανασχηματίζονται το 2013 και συνεχίζουν με την τωρινή σύνθεσή τους.
 
Τι σας ώθησε να σχηματίσετε την μπάντα, ποια ήταν τα ερεθίσματα και οι λόγοι;
 
Όντας φοιτητές, με αρκετό ελεύθερο χρόνο (νομίζω ο κάθε φοιτητής μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό!) και πολλή όρεξη για μουσική, η οποία παραμένει και σήμερα αναλλοίωτη ή αλλοιωμένη προς το καλύτερο, ο Φάνης, ο Τρύφωνας και ο Κώστας αποφάσισαν να οργανώσουν τις κινήσεις τους και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Έτσι, εμφανίστηκε η ιδέα της δημιουργίας μιας πιο συμπαγούς και ολοκληρωμένης μπάντας. Η αλήθεια είναι ότι, με τα παιδιά δεθήκαμε όλοι σχεδόν από την πρώτη στιγμή, γεγονός που πιστεύω αποτέλεσε το σημαντικότερο παράγοντα στην εδραίωση της μπάντας στο μυαλό μας. Έτσι, αποφασίσαμε να πάρουμε πιο σοβαρά κάποιες διάσπαρτες πρόβες, που μέχρι εκείνη τη στιγμή γίνονταν. 
 
Ποια γκρουπ σας έχουν επηρεάσει μουσικά;
 
Τα ακούσματα των Blue Veil ποικίλουν και αυτό είναι φυσικό, μιας και είμαστε τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες. Η Rock, η Blues, η Funk, η Rockabilly ακόμα και η κλασική μουσική (μιας και η Άννα προέρχεται από αυτόν τον χώρο) αποτελούν τις βασικές επιρροές μας. Αν πρέπει να ονομάσουμε ορισμένες μπάντες ή μεμονωμένους καλλιτέχνες, αυτοί πιστεύω είναι οι Pink Floyd, οι Beatles αλλά και μπάντες όπως οι Alabama Shakes και η Imelda May. 
 
Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Μία ιδέα από μόνη της μπορεί να είναι πολύ καλή. Όταν αυτή επεξεργαστεί και από άλλα άτομα με διαφορετικά ακούσματα και επιρροές, τότε γίνεται ακόμα καλύτερη. Ευτυχώς, αυτό συμβαίνει και σε μας. Η μουσική μας μπορεί να προκύψει από κάποιο jamming που θα κάνουμε στην πρόβα ή κάποιος θα παρουσιάσει την ιδέα του και ο καθένας μετά θα βάλει λίγο από την ιδιοσυγκρασία του. Συνήθως, το ίδιο γίνεται και στον τομέα των στίχων. Πρώτα η ιδέα και μετά η ανάπτυξή της.
 
Υπάρχει έτοιμο υλικό για ηχογράφηση;
 
Πλέον, βρισκόμαστε στο σημείο που μπορούμε να πούμε πως, υπάρχει υλικό για έναν επερχόμενο δίσκο. Τα κομμάτια αυτά τα παρουσιάσαμε και συνεχίζουμε να τα παρουσιάζουμε σε live εμφανίσεις, ωστόσο θέλουμε το αποτέλεσμα ενός δίσκου, να είναι καλά επεξεργασμένο και δομημένο, ώστε να βγει αυτό που πραγματικά θέλουμε να δείξουμε. 
 
Πώς ήταν η χρονιά που τελειώνει για τους Blue Veil;
 
Μουσική και δημιουργία. Νέα κομμάτια, νέες μουσικές και live. Μόνο «παράπονο», η στρατιωτική θητεία του κιθαρίστα, ο οποίος ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και μας άφησε όλους σοκαρισμένους! 
 
Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να έχετε για βάση την Πάτρα και πώς είναι η σκηνή εκεί;
 
Η Πάτρα ανέκαθεν - γνωστό αυτό - ήταν μία πόλη, που έχει προσφέρει και θα προσφέρει πολλά στη μουσική σκηνή της Ελλάδας. Μεγάλο παράδειγμα οι Raining Pleasure. Όπου κοιτάξεις, όλο και κάποιος θα ‘ναι με μια κιθάρα και θα jamάρει. Έτσι, σε μία πόλη που η μουσική αποτελεί μεγάλο παράγοντα, είναι εύκολο να ξεκινήσεις μια τέτοια κίνηση. Το δύσκολο, πιστεύω, είναι να το κρατήσεις, αν σκεφτείς ότι, παραδόξως και δυστυχώς, οι μουσικές σκηνές που παρέχονται εδώ, ικανές να υποστηρίξουν full bands, είναι άκρως περιορισμένες. Παρόλα αυτά, η Πάτρα δε σταματάει! 
 
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Blue Veil;
 
Ελπίζουμε, φυσικά, στη δημιουργία του πρώτου μας δίσκου, σε περισσότερες μουσικές και live εμφανίσεις σε Πάτρα και όπου αλλού! 
 
Ποια είναι η θέση σας πάνω στο θέμα του Internet και της μουσικής βιομηχανίας σήμερα;
 
Σκληρό θέμα. Χωράει συζήτηση. Συνοπτικά, το Internet είναι όπλο. Αν χρησιμοποιείται υπεύθυνα από καλλιτέχνες και κοινό, μόνο καλό προσφέρει. Όσον αφορά στο θέμα της μουσικής βιομηχανίας, θα σας παραπέμψω στους Queen και τον Freddie Mercury, στο τραγούδι “Death on two legs”. 
 
Μία τελευταία κουβέντα για τους αναγνώστες μας;
 
Είμαστε οι Blue Veil και σίγουρα δεν είμαστε καλά!
 
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου