ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ENDLESS AFFLICTION



Πως ξεκινήσανε οι Endless Affliction και ποια είναι η εξέλιξη τους μέχρι σήμερα;
 
H μπάντα δημιουργήθηκε το 2013 με ιδρυτικά μέλη τους Α. Δήμου και Μ. Καραβίδα με αρχικό όνομα Hesperian. Κάποιους μήνες αργότερα, στο συγκρότημα εντάχθηκε και ο J.Mansakorth στα φωνητικά για τις ηχογραφήσεις του Chain of Balance. Ακολούθησε η αλλαγή ονόματος του συγκροτήματος και έτσι το Chain of Balance κυκλοφόρησε με το όνομα των Endless Affliction στο εξώφυλλο. Η μπάντα τότε πατούσε πάνω σε πιο κλασσικές death metal φόρμες με έντονα progressive στοιχεία. Με την πάροδο του χρόνου όμως, αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ήχο που μας ταιριάζει και πλέον εργαζόμαστε πάνω σε πιο τεχνικές συνθέσεις.

Ποιοι έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;
 
Βασικές επιρροές της μπάντας είναι προφανώς κορυφαίες μπάντες του είδους όπως "Rings Of Saturn, The Faceless, Archspire, Necrophagist". Αυτές οι μπάντες κυρίως είναι πηγή έμπνευσης για νεότερες μπάντες και έχουμε άπειρο σεβασμό προς αυτές.

Το 2015 κυκλοφορήσατε την δουλειά σας με τίτλο Savage Retribution , τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;
 
Το Savage Retribution αποτελεί μέχρι στιγμής την πιο ολοκληρωμένη δουλειά μας. Δώσαμε έμφαση στην ποιότητα του ήχου, βελτιώνοντάς τον αισθητά σε σχέση με τo Chain of Balance, ενώ παράλληλα επιμείναμε στην δημιουργία κομματιών πιο τεχνικών και πολύπλοκων, διαδικασία αρκετά επίπονη και χρονοβόρα. Το αποτέλεσμα όμως μας δικαίωσε και η ανταπόκριση του κόσμου που το άκουσε. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε την εξαίρετη συνεργασία μας με τον Mark Cooper για το εξώφυλλο του δίσκου, γνωστός για τις δουλειές του με τους Rings of Saturn.

Η ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής ποια είναι;
 
Η ανταπόκριση δυστυχώς είναι αρκετά μικρή με βάση αυτήν που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να έχουμε. Φυσικά καταλαβαίνουμε ότι λόγω της έλλειψης drummer δεν μπορούμε να κάνουμε live εμφανίσεις και αυτό είναι σημαντικό πρόβλημα τόσο για την προώθηση της μπάντας αλλά και όσο για την επιλογή από μια δισκογραφική εταιρία που πλέον σε θέλει ολοκληρωμένο από όλες τις απόψεις.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Η σύνθεση της μουσικής γίνεται κυρίως από τον Α. Δήμου με μερική συνεισφορά από τον Μ. Καραβίδα, όπως και οι στίχοι γράφονται από τα δύο μέλη, με εξαίρεση το "Propator" που γράφτηκε από τον J. Mansakorth. Εκτός αν κάποιος έχει κάποια καλή ιδέα και γράψει μόνος του στίχους, τότε τους κοιτάμε όλοι μαζί για τυχόν βελτιώσεις και τους κρατάμε.

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι;
 
Η έμπνευσή μας ήταν, είναι και θα είναι η Ελληνική μυθολογία. Με αυτό το σκεπτικό ξεκινήσαμε τη μπάντα και μέχρι στιγμής μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Ευτυχώς, η μυθολογία μας είναι πολύ πλούσια και έχουμε ακόμα πολλές ιδέες.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση της δουλειάς σας;
 
Η αλήθεια είναι ότι χάρη στο ίντερνετ έχουμε φτάσει ως εδώ μιας και κινούμαστε μόνο ηλεκτρονικά. Είναι ένα αρκετά σημαντικό εργαλείο προώθησης αλλά δυστυχώς, δεν μας έχει βοηθήσει όσο θα θέλαμε. Όταν πρέπει να κάνεις μόνος σου προώθηση μέσω ίντερνετ, δεν θα καταφέρεις και πολλά. Υπάρχουν, φυσικά, άτομα που βοηθάνε όσο μπορούν αλλά χωρίς σωστή προώθηση η μπάντα κινείται πιο αργά από ότι θα έπρεπε.

Πέρα από το Savage Retribution, ποια θα είναι η επόμενη σας κίνηση;
 
Βασικά έχουμε ένα πλάνο σχετικά με αυτό στο μυαλό μας. Εφόσον έχουμε την δυνατότητα και τον χρόνο πιστεύουμε ότι για την προώθηση μας είναι το καλύτερο να έχουμε έτοιμες δουλειές το συντομότερο δυνατόν. Οπότε αυτό το καλοκαίρι και όχι μόνο να περιμένετε καινούργια πράγματα από την μπάντα.

Ποια είναι η άποψη σας για τη κατάσταση του Death Metal σήμερα;
 
Ευτυχώς το Death Metal σαν είδος διατηρείτε αρκετά καλά από μουσική άποψη. Είναι ένα είδος που ότι και να συμβεί δεν μπορεί να έχει δραστικές αλλαγές και έτσι διατηρείτε. Γενικά όπως και όλα τα πράγματα με την πάροδο του χρόνου γίνονται σιγά σιγά εμπορικά και είναι κρίμα να ισχύει κάτι τέτοιο για τον τομέα της τέχνης καθώς πιστεύουμε ότι τον υποβαθμίζει αρκετά από ποιότητα. Αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της μουσικής σήμερα, το ότι δεν υπάρχει ελευθερία και πρέπει να νιώθουμε τυχεροί για το συγκεκριμένο είδος.

Πως θα θέλατε να κλείσουμε αυτή την συνέντευξη;
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την συνέντευξη. Να αναμένετε πολλά καινούρια πράγματα μέσα στο 2016!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου