ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NUCLEAR TERROR



Να ξεκινήσουμε με το ιστορικό της μπάντας, πότε και πως σχηματίστηκαν οι Nuclear Terror; 
 
Το 2009 ο Κώστας (Μπάσο, Φωνή) και ο Θανάσης, πρώην κιθαρίστας, σχημάτισαν την μπάντα σε φιλικά πλαίσια για να ικανοποιήσουν την αγάπη τους για το Heavy Metal στην συνέχεια εξελίχθηκαν μουσικά και έφτασαν προς τον πιο ακραίο ήχο αλλάζοντας συχνά μέλη . Τελικά, το 2012 ο Θανάσης αποχώρησε από την μπάντα όπως και τα υπόλοιπα μέλη και εκεί το Lineup γέμισαν καινούργια ονόματα Κώστας (κιθάρες) , Χρήστος (Κιθάρες) και Βασίλης (ντράμς), τα μέλη που τελικά ηχογράφησαν το πρώτο EP των Nuclear Terror. Μετά την κυκλοφορία το EP o Βασίλης αποχωρεί και στην θέση του μπαίνει ο Δημήτρης (Exordial), αποχωρεί επίσης και ο Χρήστος, τη θέση του οποίου παίρνει ο Απόλλωνας, όμως επιστρέφει το Σεπτέμβρη του 2015, για να σχηματιστεί το σημερινό line-up Nuclear Terror:
Kostas Korg    Vocals (lead), Bass (2009-present)
Chris Koutalelis    Guitars, Vocals (backing) (2012-2014, 2015-present)
Kostas Foukarakis    Guitars, Vocals (backing) (2012-present)
Dimitris Ginis    Drums (2015-present)

Πως αποφασίσατε να ονομάσετε το συγκρότημα Nuclear Terror;
 
Ήταν μια απόφαση των αρχικών μελών της μπάντας Κώστα και Θανάση, καθώς ήθελαν κάτι που θα αντιπροσώπευε τον Thrash ήχο που ήθελαν να πετύχουν.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;
 
Είναι μπάντες του αμερικάνικου Thrash ήχου, όπως Testament, Megadeth, Heathen και άλλες όπως Annihilator, Death άλλα και πιο καινούργια σχήματα διαφορετικών ειδών. Γενικά, είναι πολλές και διαφορετικές για κάθε μέλος της μπάντας και αυτό δίνει πλήθος ιδεών και ποικιλίας στις συνθέσεις και στο παίξιμο μας.

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;
 
Η έμπνευση γενικά έρχεται από την αγάπη μας για τη μουσική. Σε στιχουργικό επίπεδο αντλούμε τη θεματολογία μας από διάφορα ερεθίσματα τόσο στο περιβάλλον (ψυχολογικά, κοινωνικά) όσο και στην ιστορία. Ωστόσο προτιμούμε να γράψουμε για συγκεκριμένα γεγονότα για να αναφερθούμε στην παραπάνω θεματολογία. Η κλασική/κλισέ πολεμική θεματολογία συρρικνώνεται, αλλά θα είναι αισθητή!

Το 2014 κυκλοφορήσατε το EP Contaminated Salvation σε τι κατάσταση είστε τώρα, έχετε αρχίσει να δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό;
 
Είμαστε σε διαδικασία παραγωγής του πρώτου μας ολοκληρωμένου άλμπουμ εδώ και καιρό. Τα δίνουμε όλα για να βγει τέλεια δουλειά από άποψη παραγωγής άλλα και σύνθεσης καθώς πιστεύουμε 100% στο καινούργιο μας υλικό. Μέσα στο 2016 θα υπάρξουν εξελίξεις περί της κυκλοφορίας του.

Τι διαφορετικό θα υπάρχει στον ήχο της επόμενης δουλειάς σας;
 
Έχουμε αλλάξει τον τρόπο παιξίματος μας, όχι δραματικά, αλλά όπως είναι λογικό είναι μια πιο ώριμη συνθετικά και παικτικά δουλειά. Ο ήχος, από άποψη παραγωγής, προσπαθούμε να βρίσκεται στο τέλειο επίπεδο ώστε να αναδειχθούν τα κομμάτια. Ψάχνουμε γενικά την τέλεια ισορροπία μεταξύ του φυσικού και σύγχρονου ήχου, το οποίο ήδη έχουμε πετύχει στις συνθέσεις.

Πώς σκοπεύετε να συνεχίσετε και ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
 
Βραχυπρόθεσμα, απλά το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το δίσκο. Στη συνέχεια μια εταιρία να μας κόψει το δίσκο σε CD και LP και στη συνέχεια Live και festival για την όσο καλύτερη δυνατή προώθηση του. Αν υπάρξει ευκαιρία για κάποια περιοδεία ακόμα καλύτερα. Στα μακροπρόθεσμα σχέδια μας είναι βέβαια και ο επόμενος δίσκος μας που έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να βάζουμε ιδέες με σκοπό να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο συνθετικά και μουσικά.

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;
 
Δύσκολο να πεις συγκεκριμένα... Ίσως στο live release του EP μας 23 Φεβρουαρίου του 14’, όπου έγινε χαμός όσο παίζαμε και πήραμε μεγάλη ανταπόκριση από τα άτομα που μας στηρίζουν μέχρι σήμερα! Επίσης πιο πρόσφατα στο Αγρίνιο που παίζαμε support στον Warrel Dane, ζήσαμε μια τέλεια εμπειρία με ξεχωριστό κόσμο της λέσχης του Metal Union που πραγματικά γούσταρε να μας γνωρίσει και να αράξουμε μαζί. 

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική Thrash σκηνή;
 
Από άποψη μπαντών είναι πάρα πολύ μπροστά. Σοβαρότατες μπάντες με πολύ ταλέντο και αγάπη για αυτό που κάνουν. Δυστυχώς το κοινό δεν βοηθάει πολύ όπως επίσης τα μαγαζιά ανά την Ελλάδα όπως και οι διοργανωτές. Οπότε η κατάσταση δεν είναι ομαλή για καμία μπάντα εδώ να κάνει κάτι σοβαρό σε καμία περίπτωση. 

Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη.
 
Ευχαριστούμε για το χρόνο σας να διαβάσετε αυτή τη συνέντευξη, ευχαριστούμε τo UNERGROUND SKINI BLOG για τις ερωτήσεις. Μείνετε συντονισμένοι για νέα της μπάντας αλλά και άλλα updates, καθώς έρχονται πολλές αλλαγές με το νέο έτος για εμάς. 

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου