ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HARD DISK DRIVE



Τις απαντήσεις τις δίνουν 2 από τα 3 ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος: Κωνσταντίνος - Φωνή/κιθάρα και Θάνος - Τύμπανα.

Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το συγκρότημα...
 
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2010 στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας από τους Κωνσταντίνο Φιλντίση στην φωνή και στην κιθάρα, τον Παναγιώτη Λίτσα στο μπάσο και τον Θάνο Καραλή στα τύμπανα ενώ μετά από μερικούς μήνες η μπάντα πλαισιώθηκε από 2η κιθάρα και πλήκτρα, με τα πλήκτρα να αποχωρούν λίγο καιρό μετά και την 2η κιθάρα να αντικαθίσταται 4 χρόνια αργότερα, προσωρινά από τον Πάρι Χατζηθεοδώρου ο οποίος μπήκε τον Οκτώβριο του 2014 και αποχώρησε μετά την ηχογράφηση του EP καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει σε περαιτέρω υποχρεώσεις της μπάντας λόγο απόστασης. Έτσι αντικαταστάθηκε από τον Παρασκευά Γεωργακλή. Ξεκινήσαμε παίζοντας διασκευές τραγουδιών της ροκ/μεταλ μουσικής και κάνοντας live σε τοπικά μαγαζιά ενώ παράλληλα αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε δικό μας υλικό και μετά από λίγο καιρό ηχογραφήσαμε ένα demo cd με τα πρώτα 3 tracks. (Θάνος)

Πως θα περιγράφατε το μουσικό ύφος του γκρουπ;
 
Το βασικό ύφος της μπάντας είναι το κλασσικό heavy metal των 80's και 90's το οποίο "παντρέψαμε" με κάποια πιο σύγχρονα στοιχεία του είδους ενώ τα φωνητικά προσεγγίζουν μια goth χροιά ως επί το πλείστον. Μερικές σημαντικές επιρροές μας είναι οι Iron Maiden, οι Black Sabbath, οι Metallica, οι Judas Priest, οι Iced Earth και οι Paradise Lost. (Κωνσταντίνος)

Οι δικές σας επιρροές ποιες είναι;
 
Κωνσταντίνος: Οι βασικές μου επιρροές είναι οι Iron Maiden, Black Sabbath, Iced Earth, Godsmack, Charon, Judas Priest, Metallica, Grand Magus και πολλές ακόμα μπάντες.
Θάνος: Εμένα η βασικότερη μου επιρροή είναι οι Metallica, οι οποίοι είναι και ο βασικός λόγος που ξεκίνησα να παίζω τύμπανα. Άλλες επιρροές είναι οι Iced Earth, Slayer, Blind Guardian, Axel Rudi Pell καθώς και πολλές ακόμα μπάντες από την Thrash και την Power σκηνή.

Το 2015 κυκλοφορήσατε το πολύ ενδιαφέρον ( κατά την γνώμη μας ) Sadistic Leader EP. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;
 
Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τα καλά λόγια και χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε το EP μας. Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2014 όπου και αποφασίσαμε να δηλώσουμε συμμετοχή στον διαγωνισμό "Warfield" του περιοδικού Metal Hammer σε συνεργασία με το Remedy Live club. Πήραμε την 4η θέση στον διαγωνισμό όπου σαν έπαθλο είχε μια δωρεάν ηχογράφηση cd single. Έτσι, τον Φεβρουάριο του 2015 μπήκαμε στα Jammin.G studios και αποφασίσαμε να κλείσουμε το στούντιο για συνολικά 4 tracks με την προοπτική κυκλοφορίας ενός self-released EP το οποίο και κυκλοφόρησε επίσημα τον Μάιο της ίδιας χρονιάς. Να πούμε ότι όλη η διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής έγινε μέσα σε 2 Σαββατοκύριακα. Τέλος, το artwork και το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο Γιάννης Νάκος από το RemedyArtDesign. (Κωνσταντίνος)

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Γενικά το στιχουργικό περιεχόμενο των τραγουδιών μας πραγματεύεται φανταστικές-μεταφυσικές καταστάσεις βαμπιρικού και ερωτικού χαρακτήρα πλην του Sadistic Leader που θίγει κατά κάποιο τρόπο, έστω και μεταφορικά, την παγκόσμια πολιτική κατάσταση. (Κωνσταντίνος)

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Τα πρώτα τραγούδια που γράψαμε έχουν έναν πιο ωμό/κλασσικό metal χαρακτήρα σε αντίθεση με τις πρόσφατες συνθέσεις μας, οι οποίες έχουν έναν πιο prog metal χαρακτήρα χωρίς ωστόσο να αλλοιώνεται η βασική μουσική κατεύθυνση μας. (Θάνος)

Με τις δισκογραφικές εταιρίες, ποια είναι η σχέση σας;
 
Δεν είχαμε ποτέ επαφές με κάποια δισκογραφική εταιρία αν και μετά την κυκλοφορία του EP επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με κάποιες εντός Ελλάδας, δίχως όμως αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Είμαστε ανοιχτοί ωστόσο σε νέες προτάσεις. (Θάνος)

Ποια είναι τα όνειρα των Hard Disk Drive όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;
 
Το όνειρο και ο βασικός στόχος μας προς το παρόν είναι η κυκλοφορία του πρώτου μας full length album μέσω δισκογραφικής εταιρίας και ένα tour εντός ή εκτός Ελλάδας ως support σε κάποια μεγαλύτερη μπάντα. (Κωνσταντίνος)

Είστε από τους Γαργαλιάνους πώς είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν άλλα σχήματα, χώροι για live;
 
Δυστυχώς δεν υπάρχει σκηνή όσο αναφορά τις μπάντες στους Γαργαλιανούς. Υπάρχουν χώροι για live και μαγαζιά αλλά το ύφος των μαγαζιών δεν σηκώνει τόσο εύκολα το heavy metal εξαιτίας του ότι δεν υπάρχουν πολλοί οπαδοί της συγκεκριμένης μουσικής στην περιοχή και αυτό καθιστά δύσκολη την εξέλιξη της μπάντας σε τοπικό επίπεδο. Στην γειτονική Καλαμάτα ωστόσο υπάρχει σκηνή καθώς και περισσότεροι ακροατές του είδους και έτσι εκεί το έδαφος είναι πιο πρόσφορο για συγκροτήματα σαν εμάς. (Κωνσταντίνος)

Τέλος, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του blog; 
 
Θα θέλαμε περισσότερος κόσμος να ακούσει την μουσική μας και να μας πει την άποψη του βρίσκοντας μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, YouTube, Bandcamp) ενώ όποιος ενδιαφέρεται να μας στηρίξει μπορεί να αγοράσει το EP καθώς και το official t-shirt της μπάντας επικοινωνώντας μαζί μας. Τέλος θα θέλαμε να πούμε στους αναγνώστες του blog καθώς και σε όλες τις μπάντες της επαρχίας ανά την Ελλάδα να μην το βάζουν κάτω και να κρατάνε την φλόγα της metal μουσικής ζωντανή και δυνατή με κάθε δυνατό μέσο. (Κωνσταντίνος & Θάνος)

Κωνσταντίνε και Θάνο ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου