ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THREE WAY PLANE

 
 
 
 
 
Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό του group.
 
Στράτος:
Εγώ και ο Γιάννης ξεκινήσαμε τις πρόβες με το Διονύση το Σεπτέμβρη του 2003. Πάντα είχα απωθημένο να φτιάξω ένα τρίο οπότε δε ψάξαμε καν για τραγουδιστή και από τότε μαθαίνω ακόμα να τραγουδάω όταν δε γκαρίζω… Το πρώτο Live έγινε στις 13 Φλεβάρη του 2004 και ακολούθησαν πολλά άλλα, κυκλοφορήσαμε μόνοι μας ένα EP το 2006 και βγάλαμε τον πρώτο μας δίσκο το 2010 με τη βοήθεια της Spinalonga. Το 2011 ο Διονύσης έγινε μετανάστης και ο Γιώργος τον αντικατέστησε επάξια. Μετά από μερικά πειράματα και με τους 2 drummer, πλέον συνεχίζουμε με αυτή τη σύνθεση... Το Δεκέμβρη του 2012 κυκλοφορήσαμε άλλο ένα diy EP το “Fire” το οποίο κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε μορφή Mp3 και χωρίς χρηματικό αντίτιμο.
Τώρα όσον αφορά την περιγραφή προτιμώ να την αναλάβει το πιο νέο μέλος..
Γιώργος:
mutated posthardcoregrungepunk με λαρύγγια χορδές κ τύμπανα.
 
 
Ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε στη δημιουργία των THREE WAY PLANE ?

Γιώργος:
cause we need to scream and not fuck and kill everyone in this false society
Στράτος:
Χαχαχα Θα συμφωνήσω με τον κύριο drummer. Η μουσική, οι πρόβες, τα live, γενικά το αεροπλάνο είναι ψυχοθεραπεία.. το φάρμακο μας.
Για την ιστορία, όταν εγώ και ο Γιάννης ξεκινήσαμε να παίζουμε αφού είχαν διαλυθεί οι Make Believe στους οποίους έπαιζε ο Γιάννης αλλά και οι μπάντες που συμμετείχα εγώ...Αρχικά τζαμάραμε απλά, με άλλον drummer, με σκοπό αυτό ακριβώς, να κάνουμε κάτι δημιουργικό, να ξεχνάμε την καθημερινότητα και για να το πω έτσι λαικά.. να ξεκαυλώνουμε. Μετά την αποχώρηση του Βασίλη και την αντικατάσταση του από τον Διονύση, οκ γίναμε μπάντα αλλά αυτή η ανάγκη υπάρχει ακόμα και πιστεύω θα υπάρχει για όσο παίζουμε.
Θέλουμε να περνάμε καλά, να εκφραζόμαστε χωρίς περιορισμούς και να μοιραζόμαστε τη μουσική μας όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Ποτέ δε θέλαμε να ζούμε από αυτό και δε θέλουμε καμία σχέση με πολυεθνικές εταιρίες ή managers.
 
 
Θέλουμε να μας πείτε για τις επιρροές της μπάντας. Δηλαδή, τι μουσική ακούτε και πως αυτό επηρεάζει τον ήχο σας και αυτό που κάνετε.
 
Γιώργος:
Nirvana, Tad, Tool, Barkmarket, Helmet, Isis..
Γιάννης:
The Specials, The Clash, X, Wipers, Sonic Youth, Rage Against The Machine, Biffy Clyro
Στράτος:
Καταρχήν θα πω 5 μπάντες που άλλαξαν τη ζωή μου όχι μόνο σαν ήχος αλλά και στον τρόπο που βλέπω τα πράγματα γύρω μου. Δηλαδή οι Dead Kennedys, οι Black Flag, οι NoΜeansNo, οι Therapy? και οι Fugazi προφανώς έχουν επηρεάσει τους three way plane, σε ότι κάνουμε και τον τρόπο που κινούμαστε σα μπάντα. Τώρα όσον αφορά τον ήχο: Sonic Youth, Wipers, Shellac, Drive Like Jehu, Jesus Lizard και οι 3 πρώτοι δίσκοι των Biffy Clyro.
Εν έτη 2014 όμως, πιστεύω πως δεν υπάρχει παρθενογένεση και καλό είναι να ακούς πολλά πράγματα, και να μη προσπαθείς να αντιγράφεις αλλά να εξελίσεις ανοιχτόμυαλα τον ήχο σου. Τώρα, εντάξει.. εγώ προσωπικά περνάω τo ίδιο καλά και σε live και σε drum &bass ας πούμε που πάω συχνά.
Three way plane:
Ε ναι, πλέον ακούμε γενικά πολλά πράγματα και όχι μόνο κιθαριστικά… jazz, dub, hip-hop, noise, ηλεκτρονική μουσική. Αυτός είναι και ο λόγος που ψηθήκαμε να έχει ο πρώτος δίσκος μας και remix των κομματιών μας.
 
 
Το 2012 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά με τίτλο Fire, από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το Bright Days του 2006 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές ?. Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας ?
 
Γιάννης:
Κοίτα εγώ πρόσφατα, τα άκουσα το ένα μετά το άλλο.. Πιστεύω πως στο πρώτο EP ήμασταν πιο μελωδικοί.. Ο ήχος στο Fire είναι πιο σκληρός, πιο ωμός ίσως.. Επίσης πιστεύω πως με τον Γιώργο στα τύμπανα πήγε αλλού ο ήχος. Αυτοσχεδιάζουμε περισσότερο από παλιά.
Στράτος & Γιώργος:
Θα συμφωνήσουμε
Γιώργος:
Όσον αφορά την εξέλιξη γενικά πιστεύω πως αλλάξαμε αρκετά.. Σημασία έχει να μην μη μένεις στάσιμος, δεινόσαυρος.
Πρέπει να κοιτάς μπροστά και να μη παίζεις τα ίδια και τα ίδια..
 
Η απήχηση του κόσμου, εντός και εκτός Ελλάδας, ποια είναι στην δουλειά σας ?

Γιώργος:
Aρκετά καλή, ειδικά με το Fire. έξω μας έχουν παίξει κάποια net radios…
Στράτος:
Ναι όντως… και επίσης γράφτηκαν κάποιες πολύ καλές κριτικές από εγχώρια blogs αλλά και blogs του εξωτερικού . Είναι καλή φάση για μας που δεν έχουμε τη δυνατότητα να βγούμε έξω να ξέρουμε πως αρέσει έστω και σε λίγο κόσμο η μουσική μας εκεί πέρα από τα σύνορα του χωριού μας.. Να’ναι καλά τα παιδίά από Spinalonga Records που μας είπαν σε ποιά μουσικά blogs του εξωτερικού να στείλουμε το υλικό μας. Δε νομίζω πως η ανταπόκριση που έχουμε εδώ είναι αντιπροσωπευτική απήχηση.. Ο Ελληνάρας θέλει να του χαιδέυεις τα αυτάκια και να ακούει κλάμα και τσιφτετέλι..χαχαχα Οπότε ναι, ήταν πολύ όμορφο που ακούστηκε η μουσική μας σε ξένους ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Three way plane:
Και στα Live μας πάντως και από φίλους και γνωστούς πήραμε πολύ θετικό feedback για το fire.. Από θέμα παραγωγής πιστεύουμε πως είναι ότι καλύτερο έχουμε κάνει.
 
 
Τι να περιμένει το κοινό από εσάς στο μέλλον ?

Γιώργος:
Aκόμα χειρότερα κ πιο πειραματικά πράγματα.
Γιάννης & Στράτος:
Χαχαχα Ναι κάπως έτσι είναι το νέο υλικό μας.. καλά το περιέγραψε ο Σαλονικιός drummer.. Ίσως είναι έτσι χαλαρός επειδή αυτός ξεμπέρδεψε με την ηχογράφηση. ‘Eχουμε μπει ήδη στο στούντιο και γράφουμε καινούργια κομμάτια και το δύσκολο κομμάτι των τυμπάνων έχει φύγει. Αυτές τις μέρες συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα και δεν έχουμε ιδέα πότε θα ολοκληρωθεί η ηχογράφηση.. χαλαραααά Σίγουρα πάντως δε ξαναβγάζουμε cd, το επόμενο θέλουμε να βγει σε βινύλιο.. (και free download βεβαίως).
Κατά τ’άλλα παράλληλα με τις ηχογραφήσεις μας έχουμε και το επετειακό Live, για τα 10 χρόνια μας, στο Zero στις 15 Φλεβάρη. Θα παίξει και ο πρώτος drummer μας ο Διονύσης, συνεπώς θα στήσουμε για άλλη μία φορά 2 τύμπανα, περιμένουμε Guests, η είσοδος είναι ελεύθερη και ετοιμάζουμε και άλλες εκπλήξεις.. Σας περιμένουμε και σας προφανώς.
 
 
Υπάρχουν νέα σχήματα στην Ελληνική σκηνή που σας έχουν τραβήξει την προσοχή ?

Three way plane:
Πολλά!!! Η εγχώρια σκηνή έχει ανέβει πολύ.. Θα αρχίσουμε να λέμε και σίγουρα θα ξεχάσουμε κάποιους αλλά.. αυτά έχει η ζωή. Λοιπόν:
No Sin, The Screaming Fly, Go Over 1000, Barbara’s Straight Son, One Leg Mary, Home & Dry, Gutter, Bad Trip, Spinners, The Raindogs, Allergic, My Turn, Grain, Last Rizla, 1000mods, Cut Off, Ghost Note Project, VIC, Since (Time), Distorted Function, 10 to Go και φυσικά ότι έχει κυκλοφορήσει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος..
 
Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη...

Γιώργος:
Αν είσαι φασίστας, ρατσιστής ή γενικά κολλημένος μαλάκας, δε μας ενδιαφέρει να ακούσεις τη μουσική μας. Τους υπόλοιπους σας αγαπάμε όλους!
Στράτος & Γιάννης:
Πάλι θα συμφωνήσουμε με τον drummer…
Να είστε καλά, να έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά και κατεβάστε ελεύθερα ότι έχουμε κατεβάσει.
 
 
Παιδιά σας ευχαριστούμε πολύ και καλή συνέχεια.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου