ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MY TURN

 
 
 
 

Πείτε μας για τις πρώτες ημέρες των MY TURN, πότε γεννήθηκε η ιδέα του συγκροτήματος ?

Η ιδέα για μια νέα hardcore / punk μπάντα υπήρχε στο μυαλό του drummer μας, του Μάρκου, και του πρώην κιθαρίστα μας, του Φώτη, για πολύ καιρό, όμως έλαβε σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2010. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς κυκλοφόρησε το πρώτο μας demo και κάναμε τις πρώτες μας συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από κει και πέρα όλα πήραν τον δρόμο τους…

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας ?

Το όνομα το εμπνεύστηκε ο Μάρκος, μιας και θέλαμε κάτι άμεσο, μικρό και με σημασία. Το My Turn είναι από την μια η σειρά μας να διαδώσουμε τις ιδέες και την μουσική μας στην hardcore / punk σκηνή και από την άλλη η σειρά ολωνών μας να υψώσουμε τις γροθιές μας ενάντια σε ότι μας καταπιέζει. Η αλήθεια είναι ότι το όνομα ταιριάζει γάντι με τη μουσική και τους στίχους μας και μας αρέσει αρκετά! Ο καθένας βέβαια μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει.

Από που έχει επηρεαστεί κυρίως μουσικής σας ?

Από τα διαφορετικά ακούσματα που έχουμε όλοι μας, καθώς και από τα κοινά που έχουμε σαν συλλογική οντότητα. Προφανώς, όπως όλοι μπορούν να διακρίνουν, η μουσική μας έχει επηρεαστεί από όλο το φάσμα του hardcore / punk και είναι μια μίξη από old school / youth crew / straight edge hardcore με στοιχεία από New York και Boston hardcore, καθώς και με πολλά Καλιφορνέζικα punk rock περάσματα.

Από που αντλείτε συνήθως τις μουσικές σας εμπνεύσεις, όταν γράφετε μουσική ?

Συνήθως κάποιος από μας, τις περισσότερες φορές ο κιθαρίστας μας, φέρνει μια ιδέα ή κάποιο riff στην πρόβα και από κει όλοι μαζί το δουλεύουμε και το κάνουμε κομμάτι. Οι ιδέες και τα riffs προέρχονται από τα ακούσματα που έχουμε, όπως προαναφέραμε. Μας αρέσουν τα απλά και straight forward κομμάτια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δίνουμε βάση και στην ποιότητα της μουσικής μας.

Ποιος είναι ο επόμενος δυνατός σας στόχος ?

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μας 7αρι με τίτλο 'Dead Weight' και επίσης πρόσφατα ολοκληρώσαμε μια Βαλκανική περιοδεία. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη νέα αυτή κυκλοφορία όσο μπορούμε περισσότερο σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επόμενες συναυλίες μας στην Αθήνα είναι τον Φλεβάρη, στις 8 και 15, με Infa Riot και Backfire αντίστοιχα.

Τι πρεσβεύουν οι MY TURN όλα αυτά τα χρόνια με τη μουσική τους ?

Σου μεταφράζουμε ένα κείμενο που έχουμε και στα sites μας, ενώ μας αρέσει επίσης να το χρησιμοποιούμε και σε συνεντεύξεις ή άρθρα σε media του εξωτερικού.
Το να ταξιδεύεις σε όλο τον κόσμο για να παίξεις ένα live στη μέση του πουθενά, να συναντάς παλιούς φίλους και να γνωρίζεις καινούριους, να διαδίδεις τις ιδέες και τη μουσική σου, να κοιμάσαι στο πάτωμα κάποιου που μόλις γνώρισες σε μια hardcore συναυλία, κουρασμένος από όλη την μέρα και να ξυπνάς λίγες ώρες μετά για να ταξιδέψεις προς ένα νέο προορισμό, ώστε να επαναλάβεις το ίδιο, έχοντας πάντα θετική ενέργεια. Αυτό είναι το hardcore / punk και όλα αυτά είναι επίσης και οι My Turn.

Ποιες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας ?

Η βασική δυσκολία βρίσκεται στην νοοτροπία του νεοέλληνα, από την οποία δεν ξεφεύγουν και αρκετοί συμμετέχοντες στην hardcore σκηνή της χώρας μας. Όλα τα άλλα τα βρίσκουμε στην πορεία. 'Αλλωστε πλέον τα πράγματα δεν είναι όπως πριν 10 χρόνια, μιας και υπάρχουν δομές για συναυλίες, σε αυτο-οργανωμένους χώρους και μη, οπότε είναι στο χέρι της κάθε μπάντας να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Όρεξη και θέληση, καθώς και ανοιχτά μυαλά να υπάρχουν και όλα γίνονται. Αφού το κάνουμε εμείς, διασκορπισμένοι αυτή τη στιγμή σε 3 πόλεις, σίγουρα μπορούν να το κάνουν όλοι.

Υπάρχουν νέα group στην Ελλάδα τα οποία έχετε ξεχωρίσει ?

Πάντα υπάρχουν μπάντες που ξεχωρίζουμε, τόσο μουσικά όσο και από πλευράς συμπεριφοράς και νοοτροπίας. Μπάντες που διατηρούμε είτε φιλικές σχέσεις είτε συνεργαζόμαστε και βγάζουμε άκρη είτε απλά γουστάρουμε είναι και οι παρακάτω: Bandage, Against All Odds, Alecto, Soundkrash, Lifewreck, The Smoking Barrels, Conspiracy Of Denial, Faithreat, Gutter, Slavebreed, Dirty Wombs, Bad Movies, Oldschool Rednex, Χειμερία Νάρκη, Wasted Control, Kamikazi, Censored Sound, Ομίχλη, The Vagabonds 77, Cut Off, Wish Upon A Star, Ten Beers After, Era Of Fear, Ντούχνα, Unfit Earth, Καταχνιά, 10 To Go, Deus Ex Machina, ANFO, Despite Everything, Broken Glasses, Los Pasados, Groteska, Allergic, The Wanderers, Οδός 55…
Θα μπορούσαμε να γράψουμε άλλες τόσες, αλλά νομίζω ότι ήδη γίναμε κουραστικοί. Και αυτό το κάναμε γιατί έχουμε βαρεθεί να ακούμε ότι δεν υπάρχουν μπάντες που να παίζουν όλο το φάσμα του hardcore / punk (και όχι μόνο) στη χώρα μας. Πολλές μπάντες υπάρχουν και το μόνο που χρειάζεται είναι να τις ανακαλύψει και να τις υποστηρίξει ο κόσμος. Του χρόνου που θα ξανακάνουμε συνέντευξη θα χαιρόμασταν πολύ να παραθέσουμε 20 νέα ονόματα μπαντών!

Ο επίλογος δικό σας...

Δύναμη και αλληλεγγύη σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι και παλεύουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι στους δύσκολους αυτούς καιρούς που ζούμε και πάντα θα ζούμε.
Ας ξανακάνουμε το πανκ απειλή.

Ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή τύχη σε ότι κι αν κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου