ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HUMAN SERPENT

 
 
 
 
 
Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των HUMAN SERPENT.

Είμαστε οι Human Serpent από την Λαμία, ως μπάντα η δράση μας ξεκίνα τους τελευταίους μήνες του 2012.
Δημιουργηθήκαμε καθαρά ως μέσο έκφρασης σε μια νέα κατάσταση που καταντά μια αηδία ανάμεσα σε όλο αυτό που θεωρούν κάποιοι ''ρεαλισμό''..είναι μια κατάσταση που ουσιαστικά πλάστηκε να μην έχει κάποιο ομαλό τρόπο στην ουσιαστική αρμονία της φύσης με το ανθρώπινο είδος. Η θέση μας ως μπάντα είναι καθαρά ιδεολογική και όχι ως κάποια επίδειξη τεχνικής μουσικών ικανοτήτων.
Είναι ένα κύριο κίνητρο εξωτερίκευσης κάποιων αισθημάτων όπως... η αντίθεση μας στις οργανωμένες θρησκείες, τον αρνητισμό που κυλά ως ''δηλητήριο'' κάθε προσωπικότητας και όλα τα εκτρώματα που έκαναν την ανθρωπότητα σκουπίδι.

 
Εσείς τοποθετείτε τους εαυτούς σας κάπου συγκεκριμένα, σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ρεύμα ?

Aν και προσωπικά δεν μου αρέσει να βάζω ταμπέλες για το που ''ανήκω'', ιδεολογικά ταυτίζουμε τον εαυτό μας με το Black Metal, που ακολουθούμε σαν οπαδοί εδώ και αρκετά χρόνια.

Όταν συνθέτετε μουσική, ποιες μπάντες περνούν από το υποσυνείδητο σας ?
 

Ο ήχος των Human Serpent έχει επηρεαστεί από το black metal της παλιάς σχολής. Κάθε μέλος έχει τις δικές του επιρροές.
Είναι ένα κράμα επιρροών που κάνουν τον ήχο της μπάντας να είναι αυτό που είναι σήμερα. Αν έπρεπε να πω κάτι ως επιρροή του ήχου από κάποια σκηνή, θα έλεγα είναι επηρεασμένος κυρίως από τη "Φινλανδική σχολή''.

 
Μέσα στο 2013 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά The Eternal Loyalty To Misanthropy, μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας ?

Έχω μάθει να προσπαθώ να δέχομαι κάθε άποψη που χαρακτηρίζει κάτι ως μη συμβατό με τις δικές μου απόψεις, ειδικά όταν αυτό έχει σχέση με κάποιο είδος έκφρασης.
Όταν παίζεις μουσική, ζωγραφίζεις η γράφεις ουσιαστικά ''εκθέτεις'' τον εαυτό σου για κάθε είδος ''κριτική'' είναι σαν μια ανάγκη να ''θυμίζεις'' στον εαυτό σου ότι 'υπάρχει', με λίγα λόγια αν δεν είμασταν σε κάτι ευχαριστημένοι απλά δεν θα το εκθέταμε στον μέσο όρο...

 
Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον ?

Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε σε κασέτα ένα 6-way split από την Ελληνική Αbyssic Black Cult Records, το ''Spiritual Flesh Around The Circles Of Inexistence''.
Από την άλλη ήδη άρχισαν εντατικά οι ηχογραφήσεις του ντεμπούτου άλμπουμ με όνομα''The Gradual Immersion In Nihilism'' που θα κυκλοφορήσει από 4 labels της Ευρώπης σε κάθε φυσική μορφή στα μέσα του 2014.

 
Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα ελληνικό Black Metal group σε μια πόλη σαν την Λαμία ?

Το πρόβλημα σε μια επαρχιακή πόλη είναι ότι δεν υπάρχουν άτομα αριθμητικά, που να ενδιαφέρονται να στηρίξουν το Black Metal..ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα...είναι ένα πράγμα που έγινε μάθημα και μάθαμε να μην ασχολούμαστε και μας έκανε πιο δυνατούς στο να συνεχίσουμε χωρίς να ακούμε την κάθε παπαριά του κάθε ανύπαρκτου βλάκα, είναι κάτι που αναφέρω συχνά σε interviews η και γενικότερα στην καθημερινότητα μου, σε αυτή τη χώρα θα υπάρχει πάντα και παντού αυτός που φθονεί , λες και θα τους κλέψεις την ''καριέρα'' , του ''φίλου'' που θα σε θάβει πισώπλατα και του ''μεταλλά'' με ημερομηνία λήξης, των αντιεπαγγελματιών που το παίζουν ''τεχνικοί ήχου'' και είναι απλοί τενεκέδες...και φυσικά της κλίκας που λειτουργεί ως παράσιτο και φρενάρει κάθε ανάπτυξη, είναι κάτι που λειτουργεί ως καρκίνωμα και θέλει εξόντωση, αν θες ποτέ να αποκαλείς κάτι ως ''σκηνή''...

Η σκηνή εκεί πως είναι ?

Δεν ασχολούμαι με τους τσοπάνηδες της Λαμίας και δεν έχω τίποτα να πω γι αυτή.

 
Κάτι για να κλείσουμε την συνέντευξη ?

Οι γαμημένες κλίκες έχουν μια τεράστια διαφορά από την αλληλουποστήριξη......
ΤΗΝ ΕΛΕΙΨΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.
Ευχαριστώ για την συνέντευξη.
Νέα της μπάντας θα βρείτε στον Official χώρο μας:
Support The Underground.....
 
 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου