ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TERROR DETONATOR

 
 
 
Πώς ξεκίνησαν οι TERROR DETONATOR και ποιοι αποτελούν το group ?

Oι Τerror Detonator ξεκίνησαν από το Μήτσο(ντραμς) και το Θάνο(κιθάρα) στην Πάτρα, προβάροντας σε ένα ερείπιο που είχαμε νοικιάσει παρέα με φίλους και αρουραίους, για να βγάζουμε το άχτι μας...(Χωρίς πλάκα, το σπίτι ήταν εγκαταλελειμένο και μοιραζόμασταν το χώρο με διάφορα τρωκτικά και ζωύφια, χεχεχε..)Στην πορεία και αφού το τζαμάρισμα έγινε ολοκληρωμένα κομμάτια, μπήκε στην μπάντα ένα κολητάρι ο Μπάμπης , (ο οποίος στην ουσία κιθαρίστας ήταν και μας έκανε τη χάρη να παίξει μπάσο) και ο Ορέστης στη φωνή. Τελικά τη θέση του Μπάμπη στο μπάσο πήρε ο Θανάσης και αυτό είναι το σχήμα μέχρι σήμερα!
 

Πως προέκυψε το όνομα ?

Το όνομα προέκυψε μετά από άπειρη μεσημεριανή μπυροποσία και περπάτημα γύρω γύρω στην πλατεία Όλγας, βρήκαμε το όνομα στα ελληνικά αλλά είχαμε χαθεί στην μετάφραση στα αγγλικά.. Τελικά με την τηλεφωνική συνδρομή του πιο νηφάλιου Μπάμπη, οι αγγλικές λέξεις εμφανίστηκαν !
 

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα ?

Τα ακούσματα ποικίλουν...Σίγουρα όλοι μας ακούγαμε από μικροί metal και ακόμα βεβαίως βεβαίως, καθώς και punk, grind, crust, rockabilly και φυσικά ... Λάμπη Ρώγα!
Οι επιρροές μας είναι κατά βάση το thrash και το punk/hardcore. Παρόλα αυτά ακούμε όλοι διάφορες μουσικές από ηλεκτρονικά μέχρι και ελληνικά (κανα ρεμπέτικο παλιό δηλαδή που ήταν και το πανκ της εποχής) !
 

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς ?

Είναι αποτέλεσμα και ατομικής και ομαδικής δουλειάς, καθώς ο καθένας μας είναι σε θέση να γράψει κάποιο κομμάτι. Υπάρχουν κομμάτια που έχουν γραφτεί εξ ολοκλήρου τζαμάροντας και υπάρχουν κομμάτια που έχουν έρθει έτοιμα riff και στίχοι.
 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον ?

Το Γενάρη του 2014 αναμένεται να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας EP σε μορφή 7'' που θα περιέχει 4 κομμάτια. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με την Screaming Victims Label & Distro και αν γουστάρετε τσεκάρετε εδώ για μια πρώτη γεύση:http://www.youtube.com/watch?v=fYIeg-_3_es .
Έχουμε και στα σκαριά να οργανώσουμε ένα mini tour σε βαλκάνια και κάποιες χώρες τις ευρώπης.
 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα του χώρου σας σε μια πόλη σαν την Πάτρα ?

Όσο ήμασταν στην Πάτρα (Καθώς έχουμε φύγει τα τελευταία 2+ χρόνια) δεν υπήρξε ποτέ καμία δυσκολία. Προβάδικα υπάρχουν φουλ και πολλά μάλιστα χωρίς αντίτιμο, η σκηνή είναι δυνατή και δεμένη και καθώς ήμασταν και ήμαστε ακόμα, όλοι γνωστοί και φίλοι υπήρχε μεγάλη αλληλουποστήριξη. Τα live που διοργανώνονται στην Πάτρα από στέκια, αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις είναι άπειρα οπότε πάντα είχαμε την χαρά να συμμετάσχουμε σε κάποιο από αυτά ! Γενικότερα πλέον η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι να βρεθούμε όλοι μαζί και να προβάρουμε καθώς οι τρεις μένουμε Αθήνα και ένας στην Κεφαλονιά !
 

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε ?

Αυτό που παρατηρούμε είναι πως η εγχώρια σκηνή είναι αρκετά δυνατή με μπάντες οι οποίες έχουν τρομερή όρεξη για μουσική και ιδέες που όπως και να το κάνεις είναι πορωτικές. Πολλές δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μπάντες του εξωτερικού. Οι μπάντες που ξεχωρίζουμε είναι πολλές (και σίγουρα αν αρχίσουμε να τις λέμε δεν θα σταματάμε). Ας αναφερθούμε τουλάχιστον σε κάποιες από αυτές: I want you Dead, Fields of Locust, Λήθη, Dala Sun, Sardanapalm Death,Mαύρα Πρόβατα, Ζvarna, Faithreat, Dirty Wombs, Slavebreed, Astral DNA...Βασικά ο κατάλογος θα μπορούσε να μην έχει τελειωμό, είναι πάρα πολλές οι αξιόλογες μπάντες.
 

Υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας ?

Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει κάποια απογοήτευση.. Ψηνόμαστε να μένουμε στα καλά και να διορθώνουμε τα άσχημα
 

Ο επίλογος δικός σας...
 
 
Μπύρα γεμάτος του Σατανά ο πάτος...
 
 
Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και καλή επιτυχία!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου