ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ OKWAHO



Πως ήρθατε κοντά και αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Η ιδέα της μπάντας ξεκίνησε στα μέσα του 2013 από τον Γιώργο (κιθάρα φωνή) και τον Μπάμπη (μπάσο) και ύστερα από αρκετές αλλαγές καταλήξαμε στο τωρινό lineup με τον Αντρέα στα τύμπανα. 


Πως προέκυψε το όνομα Okwaho του συγκροτήματος; 

 
Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορία πίσω από αυτό. Okwaho είναι λέξη από τη μοϊκανική διάλεκτο και σημαίνει λύκος. 


Mιλήστε μας λίγο για τις επιρροές σας.

 
Ο βασικός πυρήνας όλων των κομματιών μας είναι τα blues. Κάθε riff ξεκινάει συνήθως από ένα blues jam στο οποίο προσθέτουμε τα άλλα τρία βασικά συστατικά του ήχου μας doom, sludge και μερικές σταγόνες stoner μέχρι να καταλήξει σε αυτό που ακούτε. 


Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας;

 
Σε μουσικό επίπεδο νομίζω το καλύψαμε στην προηγούμενη ερώτηση. Σε στιχουργικό επίπεδο τις περισσότερες φορές η ίδια η μουσική μας «επιβάλει» εικόνες και συναισθήματα που ενδεχομένως να είχαμε κατά τη σύνθεσή της και αυτά έχουν να κάνουν κυρίως με διάφορα θέματα που μας απασχολούν όπως ο φασισμός, η οργανωμένη θρησκεία, ο νεοφιλελευθερισμός αλλά και πιο προσωπικά θέματα όπως οι ανθρώπινες σχέσεις και τα συναισθήματα, η καθημερινότητα και η σχέση μας με τη μουσική. 


Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το πρώτο σας Demo, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;

 
Είναι μια live ηχογράφηση που κάναμε σε τρία κομμάτια μας στα Soundway Studios κυρίως για να μπορούμε να παρουσιάσουμε κάτι ηχογραφημένο στον κόσμο που δεν είχε την ευκαιρία να μας δει live. Το ηχοληπτικό κομμάτι ανέλαβε ο Θανάσης Καλουτζής και γενικά θεωρούμε ότι είναι ένα ειλικρινές δείγμα του πραγματικού ήχου της μπάντας. Δεν κάναμε τρελά πράγματα στη μίξη προκειμένου ο ήχος να είναι όσο πιο κοντά σε αυτό που μπορούμε να αποδώσουμε live.


Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σε ότι έχει να κάνει με το συγκρότημα;

 
Καινούριο υλικό που να το γουστάρουμε τόσο ή και περισσότερο από αυτό που ήδη έχουμε, πολλά live και αν όλα πάνε καλά θα θέλαμε να ξεκινήσουμε επιτέλους την δισκογραφία μας. Από κει και πέρα θα θέλαμε να φτάσουμε σιγά σιγά την μπάντα στο 100% των δυνατοτήτων της.


Ποια θα ήταν για σας μια ονειρεμένη συνεργασία;

 
Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε μπάντες του χώρου, εγχώριες και μη, με τις οποίες θα θέλαμε να μοιραστούμε τη σκηνή ή και κάποιο split αλλά θα γίνει το κείμενο πολύ μεγάλο και κουραστικό για τους αναγνώστες οπότε θα αρκεστούμε μόνο στο βασικό συστατικό που κάνει μία οποιαδήποτε συνεργασία ονειρεμένη και αυτό είναι το να περνάμε καλά. 


Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;

 
Δουλεύουμε διαρκώς σε νέα κομμάτια τα οποία και παρουσιάζουμε σε live όποτε νιώθουμε ότι είμαστε έτοιμοι να τα αποδώσουμε σωστά. 


Ποια είναι τα πλάνα σας για το μέλλον;

 
Όπως αναφέραμε και πιο πάνω πολλά live και δισκογραφική δουλειά. 


Υπάρχουν κάποιες εγχώριες μπάντες που πιστεύετε ότι αξίζουν την προσοχή μας;

 
Αν και δεν είναι στον ίδιο χώρο με εμάς αλλά κινούνται περισσότερο σε extreme metal μονοπάτια θα θέλαμε να προτείνουμε τους πολύ καλούς μας φίλους Enthroned Serpent οι οποίοι πρόσφατα κυκλοφόρησαν κι αυτοί το δικό τους demo. Επίσης σε κάθε Groove ‘n’ Doom, ένα φεστιβαλάκι που διοργανώνουμε, καλούμε μπάντες που μας αρέσουν και θα θέλαμε να μοιραστούμε την σκηνή μαζί τους. Οπότε γενικά για όποιον έχει παρακολουθήσει τα lineup αυτών των live να ξέρει ότι αυτές οι μπάντες έχουν το δικό μας “seal of approval”. Επίσης, ο ντράμερ μας θέλει να αναφέρει και μια μπάντα σε άλλη φάση, πιο alternative, τους Deaf Radio από Κόρινθο, που κάνουν και τρομερά live. 


Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;

 
Ευχαριστούμε για το χρόνο που αφιέρωσαν για να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη και τους παροτρύνουμε να επισκεφθούν την σελίδα μας στο facebook https://www.facebook.com/OkwahoBand καθώς και στο bandcamp https://okwaho.bandcamp.com όπου μπορούν να ακούσουν και να κατεβάσουν δωρεάν το demo μας. Τέλος θα χαρούμε να τους δούμε όλους στα live μας και φυσικά «Get stoned by music, covered in sludge and wait for our doom…».


Παιδιά σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου