ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LARVA MONSTROSUM



Για κάποιον που δεν σε ξέρει, δώσε μας ένα σύντομο παρουσιαστικό σου. 
 
Το project Larva Monstrosum ξεκίνησε στις αρχές του 2015. Μέχρι στιγμής είμαι το ένα και μοναδικό μέλος του project χωρίς αυτό να αποκλείει απαραίτητα και την ανάμειξη και άλλων ατόμων στο μέλλον. Βλέποντας και κάνοντας. 

Το Larva Monstrosum πως προέκυψε; 
 
"Όλα τα σπουδαία πράγματα πρέπει να φορούν τερατώδεις και τρομακτικές μάσκες για να χαραχτούν στην καρδιά της ανθρωπότητας.'' Το παραπάνω ρητό του Νίτσε με οδήγησε στο να καταλήξω στο όνομα του project. H λατινική λέξη Larva μπορεί να μεταφραστεί ως τρομακτική μάσκα και η λέξη Monstrosum, όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς, σημαίνει τερατώδης. Χωρίς σε καμία περίπτωση να ισχυριστώ ότι αυτό που κάνω με το project είναι κάτι σπουδαίο, το γεγονός παραμένει ότι αυτό το ρητό με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και πιστεύω ότι η πραγματική τέχνη οφείλει σε πολλές περιπτώσεις να είναι ακραία, να προκαλεί, να σοκάρει και σίγουρα να μην εφησυχάζει. Προσωπικά μιλώντας όσο πιο ακραία είναι η μουσική, συνήθως τόσο περισσότερο με εκφράζει.

Πως θα χαρακτήριζες το είδος της μουσικής σου; 
 
Τα πρώτα 6 από τα 7 κομμάτια κινούνται στον χώρο του black ambient/industrial. To τελευταίο κομμάτι είναι screaming harsh noise και προέρχεται από το παρελθόν, από το προηγούμενο project που είχα παλιότερα με το οποίο έπαιζα καθαρά harsh noise. Για να δώσω ένα επιπλέον στοιχείο για το που κινούμαι ηχητικά στο περίπου, για τα πρώτα 6 κομμάτια θα μπορούσα να πω ότι επιρροές μου στάθηκαν συγκροτήματα όπως οι Profane Grace και οι παλιοί Equimanthorn, ενώ για το τελευταίο κομμάτι βασική επιρροή στάθηκε ο Masonna. 

Το 2015 κυκλοφόρησες το άλμπουμ Alienatum Diabolicum, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι΄ αυτό; 
 
Τον Δεκέμβριο του 2015 ολοκλήρωσα την πρώτη μου δουλειά με όνομα Alienatum Diabolicum και την ανέβασα σαν digital κυκλοφορία από την σελίδα μου στο bandcamp. Πλέον μπορεί να βρει κανείς το album και στο bandcamp της Βig Pharma Records. 

Πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σου για το άλμπουμ αυτό;
 
Το album μου πήρε περίπου 9 μήνες για να ολοκληρωθεί αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι δούλευα με αρκετά χαλαρούς ρυθμούς πάνω στο album. 

Έχουν ενδιαφερθεί κάποιες εταιρίες για την δουλειά σου; 
 
Ναι, όπως είπα και πριν η Big Pharma Records ενδιαφέρθηκε να κυκλοφορήσει το album από το δικό της bandcamp και πολύ σύντομα θα το κυκλοφορήσει και σε cd-r format. 

Τα μελλοντικά σου σχέδια, ποια είναι; 
 
Μόλις το album κυκλοφορήσει σε physical format, θα στείλω κόπιες σε μερικά συγκεκριμένα webzines για reviews. Eπόμενη κίνηση ίσως είναι κάποια split κυκλοφορία με κάποιο συγκρότημα/project του ίδιου χώρου, έχω ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με μερικά άτομα του χώρου που εκτιμώ ιδιαίτερα μουσικά. Ηχητικά το μόνο σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να κινούμαι κάπου ανάμεσα στο black ambient/black industrial/black noise. 

Ποια είναι η γνώμη σου για την Ελληνική underground σκηνή; 
 
Αν και παρακολουθώ κυρίως την ελληνική black metal σκηνή θα έλεγα ότι χωρίς ίχνος υπερβολής είμαι της άποψης ότι η ελληνική underground σκηνή γενικότερα είναι άνετα ανάμεσα στις, ας πούμε για παράδειγμα, 10 κορυφαίες του κόσμου. Αυτό, ιδιαίτερα από μία χώρα σχετικά μικρή όπως η δική μας λέει πολλά. Ένα κόμπλεξ κατωτερότητας και δυσπιστίας που δυστυχώς μερικοί Έλληνες οπαδοί του ακραίου χώρου κρατάνε ακόμα προς τις ελληνικές μπάντες, αν εκλείψει, τότε δεν θα έχουμε πλέον τίποτα απολύτως να ζηλέψουμε από καμία άλλη μουσική σκηνή του εξωτερικού. 

Υπάρχουν group στην Ελλάδα που ξεχωρίζεις και με ποια θα συνεργαζόσουν με ευκολία; 
 
Ένα ελληνικό project που μου έχει αφήσει πολύ θετική εντύπωση είναι οι The Seal Of R'Lyeh: obscure black ambient με θεματολογία γύρω από το Cthulhu Mythos! 

Πως θα ήθελες να κλείσουμε την συνέντευξη; 
 
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη, το ότι με ξετρυπώσατε μέσα από το πιο obscure μέρος του underground, αυτό σημαίνει ότι όντως κάνετε πολύ καλή και ψαγμένη δουλειά στο blogspot σας.
KEEP THE BLACK FLAME ALIVE!

Εμείς σ' ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου