ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ KEMEROV



Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό των Kemerov.
 
Οι Kemerov είναι το δημιούργημα δύο τύπων με πολλά ακούσματα, από oldschool deathmetal μέχρι garage/punk και από κλασικό heavy metal μέχρι doom και noise ανησυχίες. Θέλοντας με κάποιον τρόπο να παντρέψουμε όλα αυτά τα στοιχεία, κρίθηκε αναγκαία η δημιουργία των Kemerov κάπου στα μέσα του 2013. Αρχικά υπήρχε μόνο κιθάρα και φωνή, ενώ τις θέσεις του μπάσου και των τυμπάνων κάλυπταν περιστασιακοί μουσικοί. Παρ’ όλα αυτά, με επιμονή και θέληση, επιτέλους το καλοκαίρι του 2015 υπήρξε η πρώτη πλήρης σύνθεση Kemerov. Μέσα σε λίγους μήνες λοιπόν, κυκλοφορήσαμε το ομώνυμο EP μας και έκτοτε έχουμε δώσει αρκετά live, ως support στους Rotting Christ, στους Septicflesh και στους Jucifer, αλλά και με τοπικές μπάντες.

Ποια είναι η μουσική ταυτότητα της μπάντας;
 
Εντελώς χονδρικά, θα λέγαμε ότι ο ήχος της μπάντας έχει αφετηρία την τριάδα Entombed, Cathedral, Turbonegro. Όχι μόνο αυτές σαφώς, αλλά είναι τρεις μπάντες που ήταν κατά μεγάλο ποσοστό η αφορμή για τη δημιουργία των Kemerov. Στην περαιτέρω πορεία βέβαια, έχουν ενσωματωθεί πολλαπλές άλλες επιρροές καθώς και το προσωπικό στοιχείο, οπότε θα λέγαμε ότι υπάρχει μία μοναδική Kemerov ταυτότητα. Ένας όσο το δυνατό περιεκτικός όρος θα ήταν το death ‘n’ roll.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα της μπάντας δεν έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, είναι το όνομα μιας τοποθεσίας στο Σιβηρικό διαμέρισμα της Ρωσίας στην οποία έχουν ανακαλυφθεί κάποιοι τεράστιοι πέτρινοι ογκόλιθοι τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο, με τον θρύλο να λέει ότι είναι έργο γιγάντων. Κανένα άλλο νόημα πέρα από αυτό, μας άρεσε ηχητικά και το υιοθετήσαμε.

Από που αντλείτε συνήθως τις μουσικές σας εμπνεύσεις;
 
Μουσικά, από όλο το φάσμα της σκληρής μουσικής στο οποίο εκτείνονται τα ακούσματά μας, όπως αναφερθήκαμε παραπάνω. Θεωρούμε σημαντική την παρουσία της rock ‘n’ roll νοοτροπίας όπου και να κινηθούμε ηχητικά. Οι στίχοι είναι ανθρωποκεντρικοί, έχουν δηλαδή ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανησυχίες του, είτε αυτές είναι πνευματικές, είτε κοινωνικές, υπαρξιακές ή οτιδήποτε άλλο.

Το 2015 κυκλοφορήσατε το Kemerov EP. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;
 
Το δύσκολο ήταν η ανάγκη που υπήρχε για επιμονή, αφού από το ξεκίνημά της και επί δύο χρόνια η μπάντα δεν είχε μόνιμη σύνθεση αλλά υπήρχαν συνεχείς αλλαγές περιστασιακών μελών, πέρα από τα δύο ιδρυτικά. Η θέληση όμως τελικά υπερίσχυσε και από το καλοκαίρι του 2015, η πορεία είναι σταθερά ανοδική.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των έντυπων μέσων για αυτή την δουλειά;
 
Η ανταπόκριση είναι πραγματικά φανταστική, αφού λαβαίνουμε θετικές κριτικές από παντού, είτε πρόκειται για internet sites, είτε για έντυπα μέσα. Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2016 το ελληνικό Metal Hammer συμπεριέλαβε στο tribute CD στους Motorhead το οποίο κυκλοφόρησε μαζί με το τεύχος εκείνου του μήνα τη διασκευή μας στο “Bomber”.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια;
 
Μετά και το τελευταίο μας live στις Σέρρες στις αρχές Ιουλίου 2016, έχουμε πια στρωθεί στη δουλειά για την ολοκλήρωση του full-length ντεμπούτου μας. Υπάρχουν έτοιμα 11 νέα κομμάτια για τα οποία ξεκινάμε άμεσα τις ηχογραφήσεις. Υπολογίζουμε ότι κάποια στιγμή το φθινόπωρο θα έχει κυκλοφορήσει. Πρόκειται για μια αρκετά πολυσύνθετη δουλειά συνολικά, η οποία θα καλύψει ακόμη περισσότερες μουσικές μας τάσεις και δε θα είναι τόσο «στοχευμένη» και συγκεκριμένη όπως το πρώτο μας ΕΡ.

Έδρα σας είναι οι Σέρρες, θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την μουσική σκηνή της πόλης...
 
Στις Σέρρες υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια φρέσκια άνθηση της μουσικής σκηνής γενικότερα, η οποία μάλιστα διακρίνεται από εξαιρετική ποιότητα. Είτε μιλάμε για ακραίο ήχο (πχ War Device, Riffocity), είτε για πιο εναλλακτικό (πχ Tuber, Small Hours Society), υπάρχει μια κινητικότητα η οποία έχει μεγάλο ενδιαφέρον και δείχνει να έχει προοπτική.

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης ή group (Eλληνικό ή ξένο) με το οποίο θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε;
 
Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο όνομα που θα λέγαμε ότι έχουμε απωθημένο, εκτός αν μιλάμε για τις τρεις μπάντες που αναφέραμε ως κύριες επιρροές μας. Αφού οι δύο από αυτές δεν υπάρχουν πια, τότε ναι, θα θέλαμε πολύ να παίξουμε μαζί με τους Turbonegro την επόμενη φορά που θα έρθουν στην Ελλάδα. Αυτό θα ήταν ένα όνειρο που θα εκπληρωνόταν.

Οι τελευταίες λέξεις ανήκουν σ' εσάς...
 
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και για την υποστήριξη. Όποιος θέλει να μας ακούσει μπορεί να μας επισκεφτεί στο https://kemerov.bandcamp.com/ Επίσης, αν θέλει να είναι ενήμερος σχετικά με τα επερχόμενα σχέδια της μπάντας, μπορεί να μας βρει στο https://www.facebook.com/kemerovgr/
Συγχαρητήρια για την υποστήριξη της ελληνικής σκηνής από μέρους σας!

Εμείς σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου