ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ KILLING INTENT



Πείτε μας λίγα λόγια για την ιστορία και για το ξεκίνημα των Killing Intent. 
 
Οι Killing Intent ιδρύθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 2011 από τους: Αντώνης - Φωνητικά, Μάρκος - Κιθάρα, Γιάννης - Κιθάρα. Ηχογραφήσαμε με αυτό το line-up το «The Death Of A Traitor» Demo που κυκλοφόρησε σε διάφορα Social Media όπως το Reverbnation και το Myspace. Όμως το καλοκαίρι του 2012, η μπάντα άλλαξε μέλη (Drummer και Μπασίστα) και συνεπώς άλλαξε και ύφος. Μετά την πρόσθεση του Γιώργου στα Drums το 2012 και 2 χρόνια αργότερα, στις αρχές του 2014 τη Μαρία στο μπάσο συμπληρώθηκε το Line-up του συγκροτήματος και ηχογραφήθηκε, στις αρχές του 2015, το Demo-Ep "First Blood" το οποίο έχει 3 κομμάτια που γράφτηκαν από το 2011 μέχρι το 2014 και είναι πιο κοντά στο στιλ που παίζουμε τώρα. Το Σεπτέμβριο του 2015 ήταν καιρός για μια απαραίτητη αλλαγή, την οποία έφερε στην μπάντα ο Μιχάλης (Blackdrawn, Shadowcraft, ex- Rex Mundi) στα drums. Πλέον η μπάντα θεωρείται και πάλι νεοσύστατη καθώς έχει νέο υλικό και φρέσκιες ιδέες. 

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
H μπάντα κινείται στα πλαίσια του Death Metal, με πολλές επιρροές από διάφορες μουσικές σκηνές όπως τη Deathcore, Groove Metal και New American Metal. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας; 
 
Έχουμε επιρροές από Lamb Of God, Death, Dying Fetus, Thy Art is Murder, Whitechapel, Carnifex, Pantera, Cannibal Corpse, Morbid angel, Deicide, Gojira και πολλές άλλες μπάντες. 

Ποια είναι τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι; 
 
Τα τραγούδια έχουν κοινωνικοπολιτικό στίχο και στόχο έχουν να διεγείρουν το μυαλό να κάνει ορισμένες σκέψεις και ορισμένα βήματα για να αφυπνιστούμε όλοι μας και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πιο σφαιρικά και πιο πονηρά για το τι μας συμβαίνει. Ερεθίσματα για στοίχους αντλούμε από την καθημερινότητα μας, την εξόργιση και τον περιορισμό που έχουμε δεχθεί σαν άτομα αλλά κυρίως σαν κοινωνία. 

Μετά το The Death of a Traitor του 2011 έχετε κυκλοφορήσει κάτι άλλο; 
 
Μετά το The Death of a Traitor Demo που κυκλοφόρησε το 2011 με τελείως διαφορετικό υλικό και ύφος από τα τραγούδια που παίζουμε τώρα, κυκλοφόρησε το 2015 το First Blood EP το οποίο και μπορείτε να βρείτε στο Youtube και σε άλλα Social Media. 

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι; 
 
Το 2016 η μπάντα θα κυκλοφορήσει ένα τραγούδι (Single) με εντελώς νέο ήχο. Tο single αυτό είναι και ένα μικρό δείγμα από το το full length CD που συνθέτουμε και ηχογραφούμε τώρα οπότε stay tuned!!! 

Τι να περιμένουμε από το σχήμα για το μέλλον, ποιες είναι οι άμεσες φιλοδοξίες σας; 
 
Στο άμεσο μέλλον των Killing Intent είναι η κυκλοφορία ενός full length δίσκου για τον οποίο υπάρχουν πολλά έτοιμα κομμάτια καθώς και υλικό που είναι προς το παρών σε πολύ πρώιμη μορφή. Μέσα στις άμεσες λοιπόν φιλοδοξίες μας είναι η συρραφή και η δημιουργία του εκάστοτε υλικού σαν πεντάδα για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το συγκρότημα. Η μπάντα μετά από ένα σύντομο διάλυμα για αναζήτηση νέου drummer κάνει τακτικά πλέον και ζωντανές εμφανίσεις.  

Πείτε μας την γνώμη σας για την ελληνική metal σκηνή και αν υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες που βρίσκεται ενδιαφέρουσες; 
 
Η ελληνική metal σκηνή είναι δυστυχώς αρκετά απαρχειομένη σε σχέση με το εξωτερικό, με απόλυτη γνώμη σε νέες ιδέες και νέα ακούσματα, έτσι οι νέες μπάντες δύσκολα βλέπουν τις προοπτικές και τα σχέδια τους να εκπληρώνονται γρήγορα και συχνά τα παρατάνε. Έχουν γίνει βέβαια και αρκετά βήματα εκσυγχρονισμού ειδικά τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται σε όλες τις νέες μπάντες που τώρα ξεκινούν τα πρώτα τους βήματα και δεν φοβούνται να βγάλουν φρέσκο υλικό. Φυσικά ο ποιο κύριος παράγοντας εκσυγχρονισμού τις Metal σκηνής οφείλεται στο κοινό που δεν φοβάται να εμβαθύνει στην μουσική και να στηρίξει πραγματικά τις ελληνικές (ακραίου ήχου και μη) μπάντες. Μπάντες όπως οι: Embrace The Paradox, Kin Beneath Chorus, Murder Made God, Erectus, Dawn of Sorrow, Shadowcraft, Psyanide, Morphinject και πολλές πολλές άλλες που τροφοδοτούν την metal σκηνή με πάρα πολύ καλό υλικό και δυνατές live εμφανίσεις. 

Ποια συμβουλή θα δίνατε στα συγκροτήματα που τώρα ξεκινάνε τα πρώτα τους βήματα. 
 
Πολλές συμβουλές, να συζητάνε τα προβλήματα τους και να δουλεύουν σαν ομάδα γιατί όσο περίεργο και αν ακούγεται πολλές μπάντες έχουν διαλυθεί για μικροπρέπειες και παρεξηγήσεις. Να δίνουν προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια, να μην φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα και να πειραματιστούν με τον ήχο τους, να μην φοβούνται την κριτική, να έρχονται σε επαφή με άλλες μπάντες για να δούνε πως δουλεύουν στις πρόβες ή στις ηχογραφήσεις τους. Επωφελούνται έτσι κάνοντας νέες γνωριμίες και για Live, αλλά το κυριότερο, πιστεύουμε είναι η υπομονή και επιμονή που χρειάζεται για να δουλέψει σωστά μια μπάντα. Ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα και ειδικά στο ακραίο Metal.

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες. 
 
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας το κοινό που μας έχει στηρίξει όλον αυτόν τον καιρό, όλους όσους έχουν παρευρεθεί στις live εμφανίσεις της μπάντας και κυρίως όλους όσους στηρίζουν την underground σκηνή και τον ακραίο ήχο γιατί αυτοί οι άνθρωποι που τροφοδοτούν το metal και το κρατούν ζωντανό τόσα χρόνια. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς και μας έχουν στηρίξει στην προσπάθεια μας να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα.
Το Line-up μας αποτελείται από:
Αντώνης – Φωνητικά
Μάρκος – Κιθάρα
Γιάννης – Κιθάρα
Μιχάλης – Drums
Μαρία – Μπάσο

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου