ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ENTHRONED SERPENT



Πρώτα από όλα, θα θέλαμε μια παρουσίαση της μπάντας για να σας γνωρίσουν οι αναγνώστες μας.
 
Καλησπέρα, είμαστε οι ENTHRONED SERPENT και το σχήμα μας αποτελείται από 5 άτομα συνολικά. Το line-up είναι ως εξής: Angelus Tenebrae στα φωνητικά, Kalidor και Nazgûl στις Lead & Rhythm κιθάρες, Adrahil στο μπάσο και Billy A.K. στα Drums. 

Η ιδέα να στήσετε μπάντα πώς σας ήρθε; 
 
Η ιδέα για το στήσιμο της μπάντας ήρθε από την αγάπη για την ακραία μουσική και τον ενθουσιασμό του να βρεθούμε στο studio, να παίξουμε αγαπημένα μας κομμάτια και να δουλέψουμε μερικές ιδέες, έτσι ώστε να καταφέρουμε να μεταφέρουμε τα συναισθήματα της ανθρώπινης φύσης που μας διακατέχουν πάνω σε ρυθμό και μελωδίες και φυσικά, να αφήσουμε το στίγμα μας πάνω στη μουσική.. 

Πείτε μας λίγο για την ιστορία του (Enthroned Serpent ) ονόματος σας. 
 
Το όνομα «ENTHRONED SERPENT» είναι στην πραγματικότητα το δεύτερο όνομα του σχήματος το οποίο το σκεφτήκαμε με τα συγκεκριμένα μέλη. Το συγκρότημα ξεκίνησε με το όνομα «Ancient Witchcraft» (εξού και το όνομα του Demo), με διαφορετικό line-up το 2008 και τότε ξεκίνησε η σύνθεση των πρώτων κομματιών. Μετά από 2 live εμφανίσεις (On Stage και Όνομα Του Ρόδου), ήρθαν οι πρώτες δυσκολίες όπως ο στρατός και γενικά διαμάχες διαφορετικών απόψεων πάνω στη μουσική. Κατά καιρούς έγινε προσπάθεια για επανέναρξη του σχήματος αλλά πάλι υπήρχαν διαφωνίες με το τι ύφος θα ακολουθούσαμε σαν μπάντα οπότε μπήκαμε ξανά στον πάγο. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αρχίσαμε να παίρνουμε μορφή ως προς το τωρινό line-up και αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα να δώσουμε φως σε καινούριες ιδέες και ότι μαζί με αυτές θα ταίριαζε να αποκτήσουμε και ένα καινούριο όνομα το οποίο θα χαρακτηρίζει καλύτερα το τι θέλουμε να κάνουμε και να δώσουμε. Σκεφτήκαμε μερικές καλές ιδέες και καταλήξαμε σε αυτή που μας έκανε να το οραματιστούμε.. 

Τι επιρροές έχετε γενικά και πώς θα χαρακτηρίζατε το μουσικό σας ύφος;
 
Υπάρχουν πολλά στοιχεία και επιρροές μέσα στα κομμάτια που συνθέτουμε μεταφράζοντας τα με δικό μας τρόπο. Επιρροές από THRASH, DEATH και φυσικά BLACK, χωρίς να ξεχνάμε και αυτά με τα οποία μεγαλώσαμε. 

Η πρώτη σας κυκλοφορία έχει τίτλο «Ancient Witchcraft». Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτήν… 
 
Όπως είπαμε και προηγουμένως, ο τίτλος της κυκλοφορίας πήρε το όνομα της από το αρχικό όνομα της μπάντας που λίγο πολύ σηματοδοτεί στην ουσία το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας καινούριας όσον αφορά το ύφος μας σαν συγκρότημα. Το Demo μας «Ancient Witchcraft» είναι οι ανανεωμένες ίσως παλιές συνθέσεις και ιδέες της μπάντας, οι παλιοί δαίμονες, ο παλιός εαυτός μας.. Είναι μια πόρτα για το μέλλον την οποία περάσαμε και την κλείσαμε πίσω μας.. 

Θα θέλατε να αλλάξετε κάτι τώρα που ακούτε ξανά τα κομμάτια; 
 
Θεωρούμε ότι τα κομμάτια του demo είναι ακριβώς έτσι όπως θα έπρεπε για την συγκεκριμένη κυκλοφορία. Στο ενδεχόμενο που θα χρησιμοποιηθούν κάποια από αυτά για το full length ίσως τα αλλάξουμε ελαφρώς προς το καλύτερο φυσικά.. 

Από τον κόσμο τι εντυπώσεις έχετε εισπράξει; 
 
Προς το παρών, πέρα από τις δύο πολύ καλές κριτικές από το ROCK HARD και το BRUTAL VIEW, που τους ευχαριστούμε πολύ για τα καλά τους λόγια, έχουμε εισπράξει ιδιαίτερα καλές εντυπώσεις όχι μόνο από δικά μας άτομα που άκουσαν τα κομμάτια αλλά και στο το πρώτο μας live στο SoundWay festival στο οποίο είδαμε αντιδράσεις από το κοινό που μας ανέβασαν και μας χαροποίησαν..

Τι γίνεται από εδώ και πέρα με τους Enthroned Serpent; Τι σχέδια έχετε για το μέλλον; 
 
Το μέλλον για τους Enthroned Serpent θα έχει live εμφανίσεις μαζί με αξιόλογες μπάντες του χώρου και στρώσιμο για το πρώτο μας full length το οποίο και πιστεύουμε ότι θα μας ανοίξει τις πόρτες για ακόμη μεγαλύτερες ευκαιρίες..

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική underground σκηνή; 
 
Η Ελληνική underground σκηνή τώρα πια έχει επεκταθεί και εξελιχθεί πολύ, υπάρχουν πολλά συγκροτήματα από πολλά είδη του metal και γενικά του σκληρού και όχι μόνο ήχου που αποτελούνται από άτομα με μεράκι και γνώσεις για αυτό που κάνουν και μας αρέσει πολύ ήρθε επιτέλους ο καιρός να δείξουμε το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε.. 

Έχετε να προτείνετε κάποιες νέες ελληνικές μπάντες που θα έπρεπε να προσέξουμε; 
 
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τους φίλους Okwaho που κινούνται σε Doom Sludge Stoner μονοπάτια και έχουν κάνει ήδη πάρα πολύ καλές εντυπώσεις με το demo τους που ηχογραφήθηκε στα SoundWay Studios αλλά και από τις αρκετές live εμφανίσεις τους. Γενικότερα, όσο ο κόσμος γίνεται περισσότερο ανοιχτόμυαλος και στηρίζει τις underground συναυλίες, σίγουρα θα ανακαλύψει πολλές μπάντες εκεί έξω που αξίζουν! 

Για το τέλος ένα μήνυμα για τους φίλους του blog αλλά και του συγκροτήματος;
 
Ευχαριστούμε άπαντες για την υποστήριξη, να περιμένετε τις νέες εμφανίσεις και συνθέσεις μας και να μην ξεχνάτε ότι η μοναδική πίστη που έχει όντως κάτι να προσφέρει σε όλους μας, είναι η μουσική. Feed the flame…

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου