ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SOUNDKRASH



 
 
Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας; Πως ξεκίνησαν όλα;

Οι Soundkrash δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 από τους Δημήτρη και Χρήστο στις κιθάρες, τον Κωνσταντίνο στα drums και μέχρι τα Χριστούγεννα της ίδιας χρονιάς είχαν μπει στη μπάντα ο Στάθης στο μπάσο και ο Νίκος στα φωνητικά. Από το φθινόπωρο του 2013 drums παίζει ο Στέφανος.
Η μπάντα ουσιαστικά δημιουργήθηκε σαν συνέχεια μιας μπάντας που είχαν ο Δημήτρης και ο Χρήστος στο Λύκειο και υπήρχαν κάποια έτοιμα κομμάτια.
 
Πως προέκυψε το όνομα ( Soundkrash ) της μπάντας;

Το όνομα Soundkrash προέκυψε από την μπάντα που όπως προείπα είχαν ο Χρήστος και ο Δημήτρης στο Λύκειο. Υπήρχε δέσιμο με αυτό το όνομα και γι' αυτό χρησιμοποιήθηκε εκ νέου και το καλοκαίρι του 2010.
 
Η ηχητική σας κατεύθυνση ποια είναι;

Το είδος της μπάντας θα μπορούσαμε να το πούμε Ηeavy Hardcore. Στον ήχο μας υπάρχουν αρκετά αργά σημεία, beatdowns αλλά και κάποιες πιο γρήγορες επιρροές.
 
Οι επιρροές σας σαν μπάντα και σαν μουσικοί;

Γενικά σαν άτομα ακούμε αρκετά είδη μουσικής πέρα από Hardcore, όπως Metal, Hip-Hop, Stoner και άλλα. Όσον αφορά τον ήχο των Soundkrash θα έλεγα ότι κάποιες καλές επιρροές είναι μπάντες όπως οι Harm's Way, Alea Jacta Est, Hatebreed.

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την νέα δουλειά σας με τίτλο ''Shipwreck'' που κυκλοφόρησε μέσα στο 2014;

To "Shipwreck" είναι ένα 7ιντσο βινύλιο το οποίο περιλαμβάνει 4 κομμάτια τα οποία τα παίζαμε live σχεδόν ένα χρόνο πριν την κυκλοφορία του δίσκου. Όσον αφορά την κυκλοφορία του "Shipwreck" αυτή πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια των Merlin's Music Box και World's Appreciated Kitsch και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.
Από εκεί και πέρα αν κάποιες ενδιαφέρεται να το αποκτήσει μπορεί να μας στείλει ένα e-mail στο soundkrash@hotmail.com
 
Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των έντυπων μέσων για την νέα σας δουλειά;

Μέχρι στιγμής όσες κριτικές έχουν γίνει για το βινύλιο ήταν αρκετά καλές και μας έχουν αφήσει ικανοποιημένους, όπως και η ανταπόκριση του κόσμου, την οποία την αντιλαμβανόμαστε καλύτερα στα lives. Ιδιαίτερα στα δύο τελευταία lives από την κυκλοφορία του "Shipwreck" και μετά, έχουμε λάβει πολύ καλό feedback όσον αφορά και τα lives αλλά και τις κόπιες του βινυλίου που έχουν φύγει.

Μετά από αυτή την κυκλοφορία, έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το Warfare που είχατε κυκλοφορήσει το 2011;

Μουσικά έχουν αλλάξει πάρα πολλά. Ο ήχος έχει βαρύνει αρκετά και τα κομμάτια έχουν γίνει πολύ πιο επιθετικά ενώ θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχουν συμπεριληφθεί και καινούργιες επιρροές. Θεωρώ ότι έχουμε πλέον κατασταλάξει στο ύφος της μπάντας κάτι που δεν ίσχυε την εποχή του "Warfare".
 
Σαν μπάντα λειτουργείτε καλύτερα στο στούντιο ή πάνω στη σκηνή;

Χωρίς δεύτερη σκέψη ευχαριστιόμαστε πολύ περισσότερο το να παίζουμε live παρά το να ηχογραφούμε! Η ενέργεια που παίρνουμε όταν είμαστε στη σκηνή είναι κάτι που δεν το αλλάζουμε. Η υπερένταση πριν το live, η προετοιμασία, το soundcheck, τα λάθη στο παίξιμο, το κοινό. Όλα αυτά σίγουρα δεν μπορεί να τα προσφέρει το studio.
 
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Soundkrash;

Σίγουρα προώθηση του "Shipwreck" και lives στο άμεσο μέλλον. Από εκεί και πέρα, μέσα στο καλοκαίρι καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσουμε να ηχογραφούμε τον πρώτο μας full-length δίσκο καθώς υπάρχει ήδη η πλειοψηφία των κομματιών του.
Επίσης στις 28 Μαρτίου θα επισκεφτούμε για πρώτη φορά την Θεσσαλονίκη και ευχαριστούμε πολύ τους Endsight που μας κάλεσαν και μας δίνουν την ευκαιρία να παίξουμε για πρώτη φορά εκεί και στις 6 Απριλίου θα βρεθούμε στη Λαμία ξανά μετά από δύο χρόνια.
 
Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη.

Ευχαριστούμε όσους μας έχουν στηρίξει μέχρι στιγμής και φυσικά τα Merlin's Music Box και World's Appreciated Kitsch για την μεγάλη τους βοήθεια στην κυκλοφορία του "Shipwreck". Ευχαριστούμε επίσης πολύ και για την ευκαιρία να μιλήσουμε μέσω του blog σας.
Support your locals.
 
Εμείς σας ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου