ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PENNY DREADFUL



 
 

Πρώτα από όλα, θα θέλαμε μια παρουσίαση των PENNY DREADFUL για να σας γνωρίσουν οι αναγνώστες μας.

 
Είμαστε ο Γιάννης, ο Πάνος, ο Νίκος και ο Χρήστος. Τέσσερις φίλοι και μουσικοί συνοδοιπόροι που μοιραζόμαστε σκέψεις, προβληματισμούς, έμπνευση και την ανάγκη μας για έκφραση μέσα από τη μουσική μας. Οι τρεις πρώτοι γνωριστήκαμε σε κοινό εργασιακό περιβάλλον, όπου μετά από μουσικές «ζυμώσεις», γεννήθηκαν οι Penny Dreadful. Στην πορεία ήρθε και ο τέταρτος, συμπληρώθηκε το παζλ, και έκτοτε παίζουμε τη μουσική που μας εκφράζει. Κυκλοφορήσαμε πρόσφατα το ντεμπούτο μας «Deadwood» και το στηρίζουμε και το προωθούμε με συνεχόμενες συναυλίες εντός και εκτός Αθηνών.


Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;
 
Όπως είπαμε, οι τρεις από μας δουλεύαμε για μια γνωστή εγκυκλοπαίδεια. Σε αυτό το περιβάλλον αποφασίσαμε να ονομάσουμε τη μπάντα με κάτι που να έχει σχέση με το βιβλίο.
Penny Dreadful, δηλαδή "τρόμος της δεκάρας", ονομάζονταν οι ιστορίες φρίκης που κυκλοφορούσαν σε συνέχειες τον 19ο αιώνα στην Αγγλία. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο γνωστά penny dreadful είναι το Sweeney Todd.


Εσείς πως χαρακτηρίζετε το στυλ της μουσικής σας;

 
Americana, rock 'n' roll, alt country... Οι ταμπέλες είναι αναγκαίο κακό...


Υπάρχουν κάποια σχήματα ( σε Ελλάδα και Εξωτερικό ) που σας επηρέασαν μουσικά;

 
Από τους Yell-O-Yell έως τους Gun Club και από τους Triffids μέχρι τον Johnny Cash, οτιδήποτε έχει γραφτεί με ψυχή και πάθος είναι πηγή έμπνευσης.


Το 2013 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Deadwood, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή και ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού;

 
Αν κρίνουμε από τις πωλήσεις του βινυλίου και την ανταπόκριση του κόσμου στα live, όλα πάνε καλά. Είναι γοητευτικό να μπαίνεις σε ένα μπαρ στην άλλη άκρη της πόλης και να ακούγεται ένα τραγούδι από τον δίσκο σου. Και ο κόσμος να γουστάρει και να ρωτάει τον DJ "τι είναι αυτό;".
Μέσα από την έντονη μουσική μας δραστηριότητα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, διακρίνουμε και μια ανάγκη του κοινού να ψαχτεί με καινούρια, πιο underground πράγματα. Ενδεχομένως να μην πιστεύαμε ότι θα πήγαινε τόσο καλά η προσπάθειά μας όταν κυκλοφορήσαμε το Deadwood και χωρίς να μας στηρίζει κάποια εταιρεία – αλλά να που υπάρχει ανταπόκριση! Φαίνεται ότι, μέσα σε αυτή την τραγική καθημερινότητα, ο κόσμος θέλει να ξεφύγει από την πιο glam φούσκα των περασμένων ετών και αναζητά κάτι πιο αυθεντικό. Να πούμε εδώ ότι το Deadwood το τρέχουμε εντελώς μόνοι μας. Από ηχογραφήσεις και παραγωγή μέχρι τη διανομή, τις συναυλίες, τα δελτία τύπου… τα πάντα.


Ποια είναι τα σχέδιά σας μετά από αυτή την κυκλοφορία;

Να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε, κυρίως εκτός Αθήνας. Δεν ξέρω αν είναι σχέδιο ή το αυτονόητο, αλλά γράφουμε και καινούρια κομμάτια, τα οποία παίζουμε στις συναυλίες. Δεν είναι ακόμη τελείως έτοιμα, αλλά μας αρέσει να τσεκάρουμε το πώς τα εισπράττει το κοινό...


Πως ήταν η χρονιά που τελείωσε για τους PENNY DREADFUL;

 
Τον Οκτώβρη κυκλοφόρησε το Deadwood και έκτοτε παίζουμε διαρκώς συναυλίες. Η χρονιά τελείωσε με τον πιο ιδανικό τρόπο!


Ο τελευταίος λόγος δικός σας...

 
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Ακούστε το άλμπουμ μας. Σας περιμένουμε σε κάποια από τις συναυλίες μας να γνωριστούμε και να επικοινωνήσουμε μακριά από ταμπέλες και τυπικούρες. Ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτή τη συνέντευξη.


Εμείς ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου