ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ I WANT THE MOON



 
 
Πότε και πως ξεκινάει το μουσικό ταξίδι των I WANT THE MOON;


Οι I want the moon ξεκίνησαν το 2011, όταν διαλύθηκαν οι βραχύβιοι thisGhost.
Ο Τάσος που έπαιζε κιθάρα και ο Αλέξανδρος που τραγούδαγε ζήτησαν τη συνδρομή του Μελέτη (μπάσο) και του Βασίλη (τύμπανα) κι έτσι σχηματίστηκαν γοργά και αβίαστα οι I want the moon.
 
Ποιος είχε την ιδέα για το όνομα της μπάντας;


Ένα μεσημέρι ο Τάσος με τον Αλέξανδρο έπιναν εκλεκτό τσίπουρο από τα Γιάλτρα Ευβοίας, ενώ στο πικάπ έπαιζε το Mush των Leatherface, το οποίο ξεκινάει με το κομμάτι I want the moon. Κοιτάχτηκαν και απλώς το αποδέχτηκαν.
 
Ποιες είναι οι επιρροές σας;


Ο Αλέξανδρος έπαιζε κιθάρα και τραγούδαγε στο split των Αρνητική Στάση στα 90’s. Ο Μελέτης έπαιζε μπάσο στους Straighthate και στους Χειμερία Νάρκη. Ο Βασίλης έπαιζε τύμπανα σε διάφορα ροκ σχήματα. Οι επιρροές μας είναι πάρα πολλές, από punk 77, dark wave, crust, grind, powerviolence, experimental, rock 60’s και 70’s, αλλά όλες μπαίνουν στο μπλέντερ του Hardcore γιατί μας ενδιαφέρει η παράμετρος της δημιουργικής ενέργειας που έχει αυτό το είδος. Κανείς μας δεν έχει όρια στο τι ακούει. Πάντως μερικές μπάντες όπως οι Motorhead, οι Tool, οι Tragedy, οι Propagandhi, οι Boysetsfire, οι Pink Floyd, οι Killing Joke, οι Joy Division, οι New Model Army παίζουν συχνά στα σπίτια μας.   

Το 2013 κυκλοφορήσατε την δουλειά σας με τίτλο Downfall, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;


Πρόκειται για μια κυκλοφορία τεσσάρων κομματιών σε 10ιντσο βινύλιο που περιλαμβάνει και cd για όσους δεν έχουν πικάπ, την οποία αναλάβαμε εντελώς μόνοι μας. Αυτό έγινε γιατί πιστεύουμε ότι όταν δημιουργείς κάτι που το αγαπάς δεν χρειάζεται διαμεσολάβηση από κάποιον τρίτο. Εξάλλου με αυτό τον τρόπο απολαύσαμε όλη τη διαδικασία παραγωγής, μάθαμε αρκετά πράγματα και συνεργαστήκαμε με διάφορους ενδιαφέροντες ανθρώπους. Για μας η βάση της όποιας δημιουργικής διαδικασίας πρέπει να έχει δυο βασικούς όρους: την αυτονομία και τη συνεργασία. Όλες οι άλλες φλυαρίες περί του να απευθυνθείς σε μεγαλύτερο κοινό δεν μας αφορούν διότι δεν σκοπεύουμε να κατέβουμε στις εκλογές.

Τι έχετε σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον;


Συναυλίες, πρόβες και πάλι πρόβες, προετοιμασία ενός full LP καθώς υπάρχουν πλέον καμιά δεκαριά κομμάτια έτοιμα. 
 
Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική μουσική σκηνή.


Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι βγαίνουν πλέον πολλές και καλές μπάντες σε όλα τα είδη της μουσικής, αλλά εξαιτίας της συναυλιακής και δισκογραφικής ύφεσης είναι συνήθως λιγότερο δραστήριες σε σχέση με παλιότερα. Από την άλλη, ίσως αυτό έχει οδηγήσει σε μια “επιστροφή στην αγνότητα”: ο κόσμος παίζει μουσική γιατί του αρέσει να παίζει μουσική.
 
Υπάρχουν ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής που θα θέλατε να συνεργαστείτε;


Με αυτούς που ταιριάζουν τα χνώτα μας και κουβαλάμε το ίδιο πάθος και την ίδια τρέλα, συνεργαζόμαστε ήδη.
 
Υπάρχει μέλλον για ένα group σαν τους I WANT THE MOON στην Ελλάδα;


Όχι βέβαια, εξάλλου δεν έχουμε κάνει κάποια συμφωνία να υπάρχει μέλλον σε οτιδήποτε. Το μέλλον εν μέρει το διαμορφώνουμε εμείς, εν μέρει οι συνθήκες και κατά ένα μεγάλο ποσοστό η τύχη. Παίζουμε ένα είδος που δεν αφορά πολύ κόσμο. Επιλέγουμε συνειδητά να παίζουμε σε μέρη που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του lifestyle και που συνήθως είναι υπό διωγμόν. Αυτή η επιλογή από μόνη της κουβαλάει τις δικές της συνέπειες. Από την άλλη, η χημεία της μπάντας είναι καλή, είμαστε φίλοι πρώτα απ’ όλα και όσο αντέχουμε σωματικά αλλά και οικονομικά (δυστυχώς υπάρχει και αυτή η παράμετρος στο θλιβερό κόσμο που ζούμε) θα κάνουμε καινούργια πράγματα και θα εξελισσόμαστε.
 
Ο επίλογος δικός σας...


Όποιος θέλει να αποκτήσει το δίσκο μας, να μάθει πότε και πού παίζουμε ζωντανά ή να μας βγάλει βόλτα για μπίρες θα βρει το δρόμο του μέσω του:
 
Ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.
 
 
 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου