ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PSYCOREPATHS



 
 
Πως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των PSYCOREPATHS;

Η δημιουργία των Psycorepaths έγινε όταν ακόμα ήμασταν στο λύκειο, κάπου στα τέλη του 2004 τον Νοέμβρη αν θυμάμαι καλά. Μόλις είχαμε δει να γίνεται μπροστά μας μια απόπειρα αυτοκτονίας ενός συμμαθητή μας ο οποίος έπαιρνε ψυχοφάρμακα και αυτό ήταν το πρώτο μας ερέθισμα για να συνθέσουμε το πρώτο μας κομμάτι. Θέλαμε να περιγράψουμε ποια ήταν η πραγματική εικόνα του μέρους που ζούσαμε, το πώς περνάγαμε και τι γίνονταν όντως στη κοινωνία αυτή (αρχικά στη κοινωνία της Κέρκυρα, με τους τρελούς και τα ψυχιατρεία της, δείχνοντας και την άλλη όψη της πραγματικότητας σε σχέση με αυτά που έδειχναν οι τουριστικοί οδηγοί). Η τωρινή σύνδεση διαφέρει πολύ από την αρχική του 2004 και αυτό οφείλεται στην εξέλιξη της μουσικής που ακολουθήσαμε, μιας και σχεδόν κάθε κυκλοφορία μας από τότε μέχρι τώρα διαφέρει πολύ μουσικά.
 
Από που και πως προέκυψε το όνομα σας;
 
Όπως ξαναείπα η Κέρκυρα έχει πολλούς τρελούς και αρκετά ψυχιατρεία. Μάλιστα ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που είχε ψυχιατρεία, οπότε το psychopath σαν λέξη μου ερχόταν πρώτη στο μυαλό, από τη στιγμή που η μουσική μας εξαρχής είχε μια δόση hardcore, έφτιαξα αυτό το λογοπαίγνιο όνομα PSYCOREPATHS που κολλάει με όλες τις περιστάσεις.
 
Πως θα περιγράφατε την μουσική σας στο κοινό που δεν σας έχει ακούσει ακόμα;
 
Extreme Hardcore
 
Οι επιρροές σας ως μουσικοί; Κάποιες αγαπημένες μπάντες;
 
Πολλές και διάφορες επιρροές, από old school hardcore μέχρι κλασικό Rock, Hip Hop, Heavy/Thrash/Black/Death metal και πάει λέγοντας. Γενικά σαν άτομα λίγο-πολύ είμαστε ανοιχτοί σχεδόν σε όλα τα είδη μουσικής.
 
Ας πάμε στο στιχουργικό κομμάτι, ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας;

Η πηγή της έμπνευσης μας είναι ο κόσμος που ζούμε, η καθημερινότητα που βιώνουμε, οι αδικίες που γίνονται, τα όσα δίνεις και δεν παίρνεις, το straight edge. Διάφορα αποκρυφιστικά θέματα που έχουν να κάνουν με κάποιες ''ευαίσθητες'' πλευρές της θρησκευτικής φύσης του ανθρώπου, οι καταστροφές που γίνονται στον πλανήτη από το ανθρώπινο είδος και πολλά άλλα που μπορεί να συμβούν και να μας εμπνεύσουν. Γενικότερα θέλουμε αυτό που βγάζουμε προς τα έξω να είναι περισσότερο επιμορφωτικό/ αφυπνιστικό και να δίνει μία πιο άμεση δύναμη σε όποιον το ακούσει για να μπορεί να αντεπεξέλθει στη πραγματικότητα και να μη τον βυθίσει στο σκοτάδι με τις κλισέ ατάκες που έχουν καταπλήξει τη hardcore σκηνή (σε παγκόσμιο επίπεδο) τα τελευταία χρόνια με τις ''κορώνες'' και τα unity.
 
Το 2013 κυκλοφορήσατε την δουλειά σας με τίτλο Your Entropia Has Finally Arrived , τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;

Το Full Length album "Your Entropia Has Finally Arrived" κυκλοφόρησε για δωρεάν ακρόαση τον Οκτώβριο του 2013 και σε φυσική μορφή (συγκεκριμένα σε 200 hand numbered Limited replicated cd) τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Είναι ένας δίσκος που έχει ως βάση το μεταλλικό hardcore me πολλά beatdowns με κάποια thrash σημεία και αρκετές εναλλαγές φωνητικών από brutal σε πιο σκιστά. Η μουσική/στίχοι γράφτηκαν τη περίοδο 2007-2011 και στο album υπάρχουν επανα ηχογραφημένα τα κομμάτια του promo-ep που κυκλοφορήσαμε το 2010. Η μουσική είναι του Nik (κιθάρα) με εξαίρεση λίγα μόνο σημεία στον δίσκο που βάλαμε όλοι ιδέες. Οι στίχοι έχουν να κάνουν με ζητήματα που εμφανίστηκαν εκείνη τη περίοδο στη κοινωνία και στη ζωή μου. Η μίξη και το master έγινε στο M.i. Studio από τον Λάμπρο Κριτσιμά. Το artwork επιμελήθηκε ο Γιάννης Τσίρος/DemiseArt grafix/illustrations. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από τις ''δικές μας'' Angry Owl Records (angryowlrecords.jimdo.com) και Nervous B.D. Style Produxxxions (facebook.com/nbdsp) οι οποίες σύντομα θα το κυκλοφορήσουν και σε περιορισμένο αριθμό κασετών. Τέλος στο άλμπουμ κάναμε κάποιες συμμετοχές με φίλους μας όπως στο ''In Front Of My Eyes'' παίζει το solo ο Σωτήρης Παππάς (Procreate,ex - Inactive Messiah) και στα φωνητικά συμμετέχει ο Jon Demise των Eden Demise και ο Nikolas από τους Rivals,xFor No Reasonx. Επίσης στο ''Battles!'' τα rap φωνητικά τα κάνει ο DjamHellVice (πρώην κιθαρίστας των Γάλλων Providence).
 
Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;

Αρχικά η μουσική μας, μετά η σκηνική παρουσία και φυσικά ο σκοπός της συναυλίας. Όπως είπα πιο πάνω οι στίχοι μας έχουν να κάνουν με ένα πιο αφυπνιστικό περιεχόμενο, αυτό δε σημαίνει ότι σε όλο το live θα κάνω κήρυγμα αλλά θα φροντίσω να πω 2 λόγια για πιο λόγο γράφτηκε το κάθε κομμάτι και γιατί το παρουσιάζουμε.
 
Είστε από την Κέρκυρα, πώς είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν άλλα σχήματα, χώροι για live;

Η Κέρκυρα τα τελευταία 4 χρόνια έχει αρχίσει και γεμίζει με πολύ καλά σχήματα από όλα τα είδη των μουσικών. Σκηνή δε θα έλεγα ότι υπάρχει σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής, απλά ότι υπάρχουν πολλοί καλοί μουσικοί που βγάζουν γούστα και κάνουν αξιόλογες προσπάθειες για να ανεβάσουν το επίπεδο. Τώρα χώροι για metal/hardcore live δεν υπάρχουν όπως στην Αθήνα πχ που ξέρεις ότι υπάρχουν 5-10 μαγαζιά που μπορούν να υποστηρίξουν τον ακραίο underground ήχο. Όμως στην ανάγκη έχουν βρεθεί μπαράκια που μας έδωσαν τον χώρο τους για να διοργανώσουμε διάφορα events και ανά καιρούς φροντίζουμε να κάνουμε συνδιοργανώσεις και με το 7 Τεχνών που είναι ο καλύτερος συναυλιακός χώρος του νησιού, απλά ειδικεύεται σε άλλες μουσικές, οπότε τα ''δικά μας'' είναι λίγο περιορισμένα.
 
Έχετε να πείτε κάτι τελευταίο σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

Αρχικά σας ευχαριστώ εκ μέρους όλης της μπάντας για τη συνέντευξη αυτή. Θεωρώ πολύ σημαντικό να δύνεται η δυνατότητα του λόγου σε σχήματα αυτής της μουσικής σκηνής. Προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους μας βοήθησαν και μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια (όπως Nervous B.D. Style, Angry Owl Records, L.N. Guitars, Marios Music Corner, Manic Side). Να έχετε πίστη στις ζωές σας και να μην αφήσετε κανέναν να μπει εμπόδιο σε ότι γουστάρετε να κάνετε. Hardcore Heals που είχε πει και ένας φίλος!
 
Εμείς ευχαριστούμε για την κουβέντα που είχαμε και καλή συνέχεια.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου