ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΧΑ'Ι'ΡΕΥΤΟΙ

 
 
 
 
Από πότε υπάρχουν οι ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΙ και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα ?
 
Αχαΐρευτοι υπήρχαν από τις απαρχές της ανθρωπότητας. Ο πρώτος ιστορικά καταγεγραμμένος αχαΐρευτος ήταν ο Διογένης, ο οποίος ζούσε μέσα σ' ένα πιθάρι και γυρνούσε στους δρόμους όλη μέρα μ' ένα φανάρι. Σύμφωνα με άγνωστες πηγές ήταν Αναρχικός στη σκέψη και την πράξη, κοσμοπολίτης που γύριζε αδέσποτος εντός και εκτός Αττικής, μα πάνω απ' όλα φιλόσοφος performer με απαράμιλλο ταλέντο στην πανηγυρική γελοιοποίηση και διάλυση κάθε αξίας και θεσμού της οργανωμένης κοινωνίας. Συνειδητός αυνάνας σε κατ' αποκλειστικότητα δημόσιους χώρους, κατά προτίμηση στη μέση της αθηναϊκής Αγοράς, ξεδιάντροπος ουρητής και αφοδευτής κολόνων και λοιπών ιερών τόπων, ο Διογένης ο Κυνικός, ήταν φιλόσοφος, που γεννήθηκε στη Σινώπη του Πόντου περίπου το 412 π.Χ. και θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Φιλοσοφίας. Συνεχίζει να μας εμπνέει μέχρι σήμερα. Την μπάντα τη δημιουργήσαμε διότι είναι τέτοια η φαντασία και η δημιουργικότητα μας, που μας καίει σα φωτιά αν δεν τη διοχετεύσουμε σε κάτι αξιόλογο.
 
Πώς καταλήξατε στο όνομα «ΑΧΑΙΡΕΥΤΟΙ» ?
 
Καταλήξαμε στο όνομα μετά από σειρά διαβουλεύσεων και βίαιων αντιπαραθέσεων μεταξύ μας. Ήταν αδυσώπητη η μάχη για την επιλογή, αλλά τελικά τα καταφέραμε και το πνίξαμε το κουνέλι. Μερικοί πιστεύουν πως έχει να κάνει με την καταγωγή και τις καταβολές μελών του συγκροτήματος.
 
Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας ?

Μόνο με βρωμόλογα θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε αλλά δε θα το κάνουμε γιατί θα μας λογοκρίνετε. Παίξε πανκ ρε!
 
Ποιες είναι οι επιρροές σας για να γράψετε στίχους και μουσική ?

Η θάλασσα, τα αστέρια και τα μάτια σου.
 
Το 2011 κυκλοφορήσατε την μοναδική σας δουλειά το Demo ''Επιτέλους Demo'', σε τι κατάσταση είστε τώρα, έχετε αρχίσει να δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό ?

Είμαστε σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης. Ο τυμπανοκρούστης έχει ήδη γίνει ζόμπι και δαγκώνει λαρύγγια. Μετά από αυτή την κυκλοφορία συνειδητοποιήσαμε πως θα ήταν αδύνατο να βγάλουμε ποτέ ξανά κάτι καλύτερο κι έτσι αρνούμαστε να ηχογραφήσουμε νέα κομμάτια. Θα τα ακούτε στα λάιβ μόνο! Είχαμε 5 χρόνια δικό μας προβάδικο και τσούλαγε το πράμα, αλλά φυσικά μας διώξανε από εκεί. Τώρα είμαστε σε διαπραγματεύσεις με τον Αϊζενστάιν για να συμμετέχουμε σε ένα κινηματικό studio-εγχείρημα.
 
Από την μέχρι τώρα πορεία σας, ποια θα χαρακτηρίζατε ως την πιο σημαντική στιγμή ?

Τη στιγμή που μας ζήτησε κάποιο blog να κάνουμε συνέντευξη. Φχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Βασικά έχουμε κάνει αναρίθμητες εκδρομές σε διάφορες πόλεις για συναυλίες και παντού περνάμε φίνα. Αν έπρεπε να διαλέξουμε κάποια στιγμή, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τη συναυλία για τα γενέθλια του Ευαγγελισμού στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2011, τη στιγμή που ολοκληρώθηκε το demo μας, ή τη στιγμή που είδα για πρώτη φορά τα μάτια σου. Μέσα σ' όλο το τριπάκι που είναι οι Αχαΐρευτοι, αδράττουμε πάντα τις καλές στιγμές.
 
Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή ?

Δεν είστε ενημερωμένοι. Μέλη της μπάντας ασχολούνται κάθε χρόνο με το στήσιμο του μεγαλύτερου μουσικού φεστιβάλ παγκοσμίως. Εννοώ φυσικά τη Φρικαρία. Άλλα μέλη της μπάντας έχουν μοιραστεί την ίδια σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Skid Row, οι Zucchero και ο Bryan Adams. Άρα, όπως καταλαβαίνετε, έχουμε ήδη κατακτήσει τις φιλοδοξίες και τα όνειρά μας.
Αν θέλαμε παρ' όλα αυτά να στήσουμε κάποιο φεστιβάλ, θα στήναμε καρναβάλι.
 
Τέλος υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στον κόσμο ?
 
 
Θα τα πούμε στις συναυλίες ρε κωλόπαιδα! Μπορείτε να μπαίνετε και στη σελίδα μας στη διεύθυνση http://axaireutoi.tk/ για όλες τις πιπεράτες εξελίξεις και τα νέα των Αχαΐρευτων!
 
Σας ευχαριστούμε για την κουβέντα και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.

 
 
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου